Gyimóthy Éva
Szerző: Gyimóthy Éva
Megjelent: 5 éve

Hova rakja a gyereket a munkavállaló nyáron? - extra munkáltatói megoldások

Hosszú nyári szünet, kitolódott munkaidő és nyugdíjkorhatár, helyben nem elérhető nagymama, drága táborok, szülő közelségére vágyó gyermek igényeinek figyelembe vétele. Ilyen tényezők miatt vannak nagy gondban nyáron a magyar családos munkavállalók, és nem is kevesen küzdenek a folyamatos nyári gyermekfelügyelet megoldásával. Felmérések szerint ez minden 3. magyar családban gondot jelent. Nagyon kevés a gyerekbarát munkahely, amely magánénak érzi a családos munkavállaló problémáját, és segíti őt gyereksarokkal, családi napközivel, munkaidő-kedvezménnyel. Vagy éppen 8 hetes nyári tábor szervezésével. Íme, az üdítő céges kivételek.

Négy magyar családból háromban csak az édesanyák vigyáznak a vakációzó gyermekekre. A szülőknek elképesztő logisztikai feladvány a tízhetes nyári vakáció megszervezése. Segítséget nagyon sok szülő nem is remélhet mástól. A családok kétharmada fizeti be gyermekeit nyári táborba, de legfeljebb egy hétre, 20-40 ezer forintért. A legtöbb tábor csillagászati összegekbe kerül és akkor még nem is beszéltünk a nyár többi részéről. A munkáltatók többsége Magyarországon még nem fordít figyelmet, energiát e rendkívül fontos probléma megoldására.

Egy korábban megjelent kutatásból az derül ki, amelyet a Nemzeti Munkaügyi Hivatal és az MKIK Gazdaság és Vállalkozáskutató Intézet végzett, a magyarországi vállalatok elvétve alkalmazzák a családbarát munkaerő-piaci eszközöket. És hogy mit értettek ez alatt? Elsősorban rugalmas munkavégzést (cégek 51 százaléka), részmunkaidőt (cégek 66 százaléka), távmunka lehetőségét (cégek 11 százaléka) Pedig a 10 hetes szünidőre gondolva, ennek nem elhanyagolandó része az sem, hogy adnak-e valamilyen opcionális lehetőséget a cégek a gyermekek felvigyázásának megoldására, akár hosszabb távon munkahelyi bölcsődével vagy alkalmilag játszószobával, napközivel. Ezek egyébként a legritkábban alkalmazott eszközök a családbarát lehetőségek közül a kutatás szerint.

Nyári tábort szerveznek a cégek

Szerencsére van olyan munkáltató, amelyik törődik a családos munkavállalókkal, átérzi a szülők problémáját, a nyári szünet okozta sokkot. Ilyen vállalat az EPAM Magyarország, amelyik nemcsak egy-két hétre, hanem júliusban és augusztusban, munkaidő alatt gyermekfelügyeletet biztosít a székházában a dolgozók gyermekei számára. A 4-14 év közötti gyerekeknek változatos programokat szerveznek. Speciálisan nekik kialakított helyiségben tölthetik a napot, izgalmas rendezvényeken vehetnek részt. Az “EPAM-gyerekek” 8 héten keresztül, 1 hetes turnusokban vehetnek részt a táborban. A cég állja a költségek döntő hányadát, a szülőknek csak egy kisebb összeget kell beleadniuk. - További előny, hogy reggel 8.30-18.30 óráig, a hivatalos munkaidőn túl is biztosított a gyerekfelügyelet, így azzal sincs gond, hogy megszervezzék a szülők, hogy 4 vagy 5 órára elhozzák a gyerekeket - tudtuk meg Vinkó Bencétől, a cég ügyvezető igazgatójától.

gyermekfelügyelet

A cég számos külső programot is szervez a gyerekeknek: így például a mezítlábas park, múzeumlátogatás, cipósütés a Skanzenben, lovaglás. A programstruktúra hétről hétre változik, így azok a gyerekek sem tartják unalmasnak, akik több héten keresztül vesznek részt a táborban - magyarázza a cég ügyvezető igazgatója.

munkahelyi tábor

A tapasztalatok alapján sok gyerek nem is akar rögtön hazamenni a nap végén, még megvárják a vacsorát, az utolsó körtáncot, befejezik azt a “művet” amin éppen dolgoznak, vagy csak még ugrálnak néhányat a bordásfalról a hatalmas szivacsra.
Hozzátette: A kollégák és a gyerekek visszajelzései pozitívak, de az igények és a lehetőségek függvényében fogják továbbgondolni, miként folytassák tovább a kollégák ilyen jellegű támogatását. Ebből nemcsak a dolgozó nyerhet, hanem a vállalat is. Hiszen egy ilyen lépés
növelheti a munkavállalói lojalitást, erősítheti a belső kohéziót. Kollégáiknak nem kell gyerekeik elhelyezése miatt aggódniuk, ráadásul nap közben is a közelükben tudhatják őket. Az EPAM más módon is segíti családos dolgozóit. Például családi nappal, szülő-gyerek munkanappal.

Szintén nyári táborral segíti a családos dolgozókat National Instruments Hungary Kft, amely korábban ezzel családbarát munkahely díjat is nyert. Minden évben június közepétől augusztus közepéig folyamatosan lehet vinni a cég táboraiba a gyereket, a költségek felét a szülőknek kell állniuk. Emellett a legkisebbekre is gondolva három helyi családi napközivel is partnerek, ahol szintén kedvezményesen tudják elhelyezni a gyermekeiket a kollégák. El kell mondani, hogy a cégnél külön gyermekfelügyeletre vagy megőrzésre kialakított szobájuk nincs, de a vezetők nyitottak az eshetőségre, hogy a gyerekek megjelennek a vállalatnál.

Így csinálják a családbarát munkahelyek

A könyökünkön jöhet ki, de a fent említett kutatás is rámutatott, a családi napközi, a gyereksarok, a távmunka, a részmunkaidő, a munkaidő-kedvezmény mind-mind „ajándék” a családos dolgozónak, amikor gyermeke felügyeletét tíz héten keresztül kell valahogy megoldania.

Néhány hete számoltunk be az idei családbarát munkahely díj nyertesiről. Megtudhattuk például azt, miként segítik ők is a családos dolgozókat.

A nagyvállalat kategória győztese, a Mavir Zrt. például úgy, hogy a nyáron egy hétre szünidei elfoglaltságot biztosít a dolgozók gyermekeinek, megismertetve a szülők munkahelyét, játékos formában. A cégnél harminc-negyven olyan a 9-14 kor közötti gyermeket hívnak meg a nyáron egy hétre, akik érdeklődnek szüleik munkája iránt. „Minden nap mással ismerkedhetnek meg, külső és belső programokat is terveznek, s mindezek mellett képzett animátorok szórakoztató és játékos programokkal készülnek számukra" - fogalmazott a HR Portálnak Fekete Eszter, a MAVIR ZRt. Humánerőforrás-gazdálkodási osztályvezetője. 

A közepes vállalat kategória egyik győztese a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. pedig például   gyermeket nevelő alkalmazottait munkaidő-kedvezményben részesíti.

E kategória másik győztese, a BDO-nál pedig 2013 óta működik családi napközi, ami szintén hatalmas segítség a gyerekes kollégáknak. A cégnél szakképzett gondozók a munkaidőhöz igazodva vigyáznak a gyermekekre, kialakítottak egy játszóteret az irodaház területén.

családi napközi

A K&H Bank is több díjat nyert családbarát megoldásaival. 2013 nyarán nyílt meg központjukban a családbarát munkahelyi szoba. Több dolgozó esetenként korábban is bevitte a gyerekét a munkahelyre főleg nyáron, amikor nehéz volt megoldani a felügyeletet, így a gyerekek és a dolgozók érdekében úgy döntöttek kialakítanak erre a célra egy nagyobb helyiséget munkaállomásokkal. (A családbarát szobáról részletesen korábbi cikkünkben írtunk.)
  • 2021.03.08 Vezetői kommunikáció és konfliktuskezelés képzés A képzés célja a szervezeten belül eredményes és hatékony kommunikáció feltételeinek és eszközeinek megismerése és begyakorlása, a résztvevők kommunikációs kultúrájának fejlesztése - A személyes és a vezetői kommunikáció hatásfokának és eredményességének javítása - A szervezeten belül eredményes és hatékony együttműködés és konfliktuskezelés alapjainak megismerése Részletek Jegyek
  • 2021.03.092 Napos Scrum Master Képzés, Élő videokonferenciás A Scrum Master az agilis transzformációk kulcsembere. Olyan Servant Leader szerepkört takar, amelyben a fejlesztő csapatok segítőjeként, mentoraként a jó hangulatú, eredményes munkavégzés megteremtéséért felel e szakember és módszertani szakértőként segíti a projekt munka előrehaladását, jó minőségben, határidőre történő teljesítését. Képezd át magad Scrum Masterré! Részletek Jegyek
  • 2021.03.11 Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE (live) Képzésünkön fél napban a LinkedIn, fél napban pedig a Facebook toborzási praktikáiról tanulhat. Délelőtt kitérünk a LinkedIn személyes profil szerepére, a vállalati oldal fontos elemeire, a karrieroldalra, oldal analitikákra, továbbá megtanulhatja, hogyan kell felépíteni a kapcsolati hálót, és hogy hogyan érdemes a tartalmakat előállítani. Facebook témánkban szó lesz a hiteles és hatékony kommunikálásra alkalmas Facebook oldalról és a kampánykezelés előtti lépésekről. Mindezt interaktív, gyakorlatias módon, egyéni kérdések megválaszolásával bonyolítjuk le. Részletek Jegyek
  • 2021.03.302 Napos Agilis Képzés HR szakembereknek, élő videokonferenciás A képzés elsősorban toborzással, talent managementtel és képzéssel foglalkozó, agilis átalakulást segítő HR szakembereknek szól, akik szeretnék megérteni, mi az üzleti és IT területek elvárása az agilis transzformáció során. Bemutatjuk, hogyan tudnának hatékony támogatói és partnerei lenni az agilis átalakulásban részt vevő csapatoknak, és hogyan tudják megtalálni a szervezethez leginkább illő, megfelelő kompetenciákkal bíró agilis jelölteket. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
„A bevonó, felhatalmazó, bizalmon alapuló vezetésé a jövő” - Schmidt Andrea, a Siemens Zrt. HR vezetője

Hosszú távon is marad a heti 2-3 nap home office, amire nagyon várják a részletes jogi szabályozást. A COVID helyzet mélyvíz volt a frissen kinevezett... Teljes cikk

Hogyan lesz a HR támogatóból stratéga? - business as usual (2.)

Sok középvezető szerint a HR csak „back office” és „support” számukra - írja Rátkai Balázs, a Delta Csoport HR vezetője a HR szakma... Teljes cikk

Évente egyszer nem elég - a béremelés margójára

Heteken át várta a közvélemény és a szaksajtó, mi lesz a minimálbér-tárgyalásokon. Hétfőn megszületett az egyezség: 167 400 forint, majd... Teljes cikk