Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 7 éve

HR szolgáltatás olcsóbban?

Legyen olcsó, gyorsan beszerezhető és jó minőségű - vágják rá a HR-esek, mit várnak el a szolgáltatóktól, amikor valamilyen terméket szeretnének vásárolni a munkájukhoz. Válság-terhelt időben még kényesebb mindenki a költségekre, minden forint számít, így a cégek nagyon megnézik, kitől és milyen szolgáltatást vásárolnak, legyen szó vezetői coachingról, munkatársi képzésről, kiválasztási eszközről. Nem véletlen, hogy a szolgáltatók manapság nehezebben értékesítik termékeiket, nehezebben szereznek megbízásokat. Hogy ebben a helyzetben mégis mindenki jól járjon, és mindenki megkapja azt, amit szeretne, vagyis a HR-es a szolgáltatást, a szolgáltató a vevőjét, a HR Portal HR Prémium Kártyát bocsát a piacra.

Prémium kártya - több mint egy kupon

A szakmai internetes oldal, amely eddig is egyik fő feladatának tekintette, hogy a HR piac szereplőit összekösse egymással, ezúttal magasabb színvonalra kívánja emelni ezt a kapcsolatot. Az exkluzív kártya segítségével a HR-eseket a piacinál lényegesen kedvezőbb áron, némely esetben akár ingyen juttatja hozzá a HR területét érintő szolgáltatásokhoz, termékekhez, akik akár 30-70 százalékos egyedi kedvezményt is igénybe vehetnek. Fontos, hogy a minőség mellett csak sztenderd, dobozos termékek szerepelnek a kínálatban, illetve az is szempont, hogy a szolgáltatás valóban a lehető legolcsóbb legyen a piacon.

A kártya működésében hasonlít ugyan a kuponos értékesítési megoldásokhoz, de annál többet jelent, mivel tagsága zártkörű, a tagokról és a szolgáltatók köréről a HR Portal dönt. Emellett a kártyával nemcsak szakmai szolgáltatásokat érhetnek el a HR-esek, hanem prémium kategóriás termékeket (pl. wellness, utazás, egészség, szépségápolás) is, amelyeket a kártyatulajdonos, mint magánszemély vehet igénybe. A kártya előnye még, hogy zártkörű szakmai rendezvényekre belépést biztosít, ahol a szolgáltatók és HR-es ügyfelek találkozhatnak egymással.

Több szolgáltató és termék egy helyen

Pethő Anikó, az Aarenson Consulting vezető tanácsadója szerint a HR-es szolgáltatók nagyfokú rugalmasságot, ügyfélorientációt biztosítanak, a költséghatékonyság már eleve beépített, használt eszköz a megrendelők irányában. Úgy véli, a kártya haszna leginkább az lesz, hogy a HR-eseknek nem kell időt tölteniük az internet böngészésével, referenciák, tenderanyagok bekérésével, hanem csak választaniuk kell egy összeállított listából. - Ha egyértelmű és letisztult lesz a kártyás rendszer menete, a szolgáltatók biztosan adnak majd kedvezményeket, bár a piac sztenderd, elfogadott árakkal dolgozik, egy meglehetősen szűk sávban - vélekedett a kezdeményezésről Pethő Anikó.
A méretgazdaságosság elve miatt azonban a szolgáltatóknak megéri majd csökkenteni az áraikat, hiszen a klubnak köszönhetően több száz vásárlót kaphatnak. Mivel tömeges beszerzésről van szó, a kártyás rendszer kedvezőbb alkupozíciót kínál, mintha egy HR-es külön szerződne le egy céggel.

A HR költségekkel kapcsolatban egészséges egyensúlyt kell kialakítani, nem szabad költekezni, amikor jól megy a szekér és nem szabad mindent visszafogni, amikor kevesebb a megrendelés - mondta Szmrtyka Viktória, a Borgwarner Turbo Systems HR igazgatója. Az autóipari cégnél már meghatározták a következő év költségkeretét, és annak intézkedéseit, így a HR tevékenységekhez tartozó szolgáltatásokra több szolgáltatótól is kértek be ajánlatot. A HR igazgató jó ötletnek tartja a kedvezményeket biztosító kártyát, mivel az emberi erőforrás területén rendkívül széleskörű a szolgáltatási paletta, így nagy könnyebbséget jelent, ha a lehető legtöbb szolgáltatót és szolgáltatást, egy helyen, összeszedett formában, könnyen meg lehet találni. Szmrtyka Viktória azt is lehetségesnek tartja, hogy a szolgáltató kiválasztásánál szempont legyen, szerepel-e ebben a rendszerben.

A Borgwarner Turbo Systems-nél egyébként általában képzéseket, munkaerő-közvetítési és kölcsönzési szolgáltatást, munkajogi, munkaügyi tanácsadást, különböző felméréseket, személyiségi-; viselkedési-; intelligencia teszteket vásárolnak. Mint a HR igazgató elmondta, a gazdasági helyzet ellenére folytatják szervezetfejlesztési projektjüket, amelyhez számos indoor és outdoor tréning kapcsolódik, de az előírt szakmai képzésekre is áldoznak.
Follow hrportal_hu on Twitter