Megjelent: 8 éve

Így is támogathatja a szülőket a munkáltató

Az iskolakezdési támogatás kapcsán gyakori dolgozói panasz, hogy akkor, amikor igazán sokba kerül a gyerek – mondjuk egyetemista lesz – már nem igényelhető. De van megoldás! A Piac és Profit szakértőjének összefoglalója az önsegélyező pénztárakon keresztül igénybe vehető támogatásról.

Az iskolakezdés támogatására a munkáltatónak többféle lehetősége is van. A megszokott, gyermekenként a minimálbér 30%-ig (2013-ban maximum 29.400Ft/gyerek) adható utalvány-juttatás ezek közül csak az egyik. Tegyük hozzá, hogy a legegyszerűbb is: csak egy nyilatkozat kell a dolgozótól, hogy ő megfelel a törvényi feltételeknek, a munkáltató kiosztja az utalványokat, a dolgozó elkölti, nincs vele sok gond. (Itt olvashatja szakértőnk korábbi írását arról, hogy hogyan adjunk jól cafeteriát.)

Gyakori dolgozói panasz azonban, hogy amikor igazán sokba kerül a gyerek, akkor már nem kap támogatást. Hát igen, a felsőoktatásban tanuló gyermek után a szülő már nem jogosult családi pótlékra és így iskolakezdési támogatásra sem.

Új lehetőség az önsegélyező pénztár

Van azonban egy most még kevesek által alkalmazott módja a gyermeküket taníttató szülők munkáltatói támogatásának. Az önsegélyező pénztárak már korábban is folyósíthattak beiskolázási támogatást a szülőknek, de az nagyjából ugyanazokkal a feltételekkel történt eddig, mint az iskolakezdési utalvány. Tehát a családi pótlékra jogosult szülő igényelhette a közoktatásban résztvevő gyermekre a tankönyv, tanszer és ruházat térítését évente a minimálbér 30 %-ig.

Az önkéntes pénztárakról szóló törvény tavaly novemberi módosítása következtében nőtt az értékhatár, évente a minimálbér mértékéig, tehát az idén 98 ezer forintig finanszírozhat a pénztár gyermekenként. További változás, hogy bővült a személyi kör és a felhasználási lehetőség. A felsőoktatási törvény által államilag elismert felsőoktatási intézményben tanulói jogviszonnyal rendelkező fiatal 25 éves koráig szintén részesülhet támogatásban. Rá tekintettel a tandíj, a térítési díj, a kollégiumi vagy albérleti díj téríthető a pénztári számláról szintén a minimálbér mértékéig évente.

Hogyan lehet a támogatáshoz hozzájutni?

Mint minden önkéntes pénztár esetén, az önsegélyezőben is tagsággal kell rendelkeznie a magánszemélynek. Az egészség- és nyugdíjpénztárhoz hasonlóan a munkáltatónak is szerződést kell kötni a pénztárral ahhoz, hogy a munkavállalójának tagdíj-hozzájárulást tudjon nyújtani. Az önsegélyező pénztárban is egyéni számlája van a tagoknak, amire a munkáltatói vagy egyéni befizetéseket a működési költség levonása után könyvelik.

A beiskolázási támogatást a pénztár egyéni szolgáltatásként a pénztártag magánszemély egyéni számlája terhére nyújtja. Az önsegélyező pénztári támogatást azonban alkalmanként igényelni kell. Az igénylés a tankönyv, tanszer, tandíj, stb. számla alapján történik, ami a tanév első napját megelőző 15. naptól a tanév utolsó napját követő 15 napig terjedő időtartam (tehát a teljes tanév +/-15 nap) alatti lehet.

A számla mellett a pénztár rendszerint a jogosultságot igazoló dokumentumokat is kér, iskolalátogatási igazolás, tanulói jogviszony, életkor igazolása, stb.

Mikor térít a pénztár?

A kifizetés időpontját a pénztári alapszabály határozza meg. Az önsegélyező pénztárak esetében viszont van egy fontos szabály, ami a kifizetés időpontját lényegesen befolyásolhatja – a 180 napos szabály.

Ez pedig úgy szól, hogy a pénztártag egyéni számlájára befizetett összeg (tagdíj, munkáltatói hozzájárulás, adomány, stb.) bizonyos kivételektől eltekintve 180 napon belül nem használható fel az egyéni szolgáltatások finanszírozására. A beiskolázási támogatás pedig sajnos nem tartozik a kivételek közé.

Lefordítva ez azt jelenti, hogy egy-egy hónap tagdíjbefizetését legkorábban fél év múlva tudjuk felhasználni. Például ha havonta 10.000 Ft kerül a pénztári számlánkra és ebből szeretnénk a főiskolás gyermekünk havi 10 ezer forintos kollégiumi díját fizetni, akkor úgy kell számolnunk, hogy 6 hónap tagdíjfizetést követően tudjuk az első 10 ezer forintos számlát megtéríttetni a pénztárral. Akkor telik le ugyanis az első befizetésünk utáni 180 nap. Ezt követően már gördülékenyebb lehet a dolog, a következő hónapban mehet az újabb számla. A fentiekből látható, hogy a szokásosnál kicsit átgondoltabb pénzügyi tervezést igényel ez a megoldás.

Adózási oldalról

Szem előtt kell tartani, hogy a munkáltatói tagdíj-hozzájárulásra vonatkozó minimálbér 30%-os korlát az egészségpénztárra és az önsegélyező pénztárra együttesen értendő. Vagyis ha a munkáltató egy adott hónapban az egészségpénztárba és az önsegélyező pénztárba is utal tagdíj-hozzájárulást a dolgozónak, akkor a kettő együttesen nem haladhatja meg a 29.400,- Ft-ot.

Ugyancsak vonatkozik rá a több munkáltatótól történő támogatás tilalma és az erről szóló nyilatkozati kötelezettség, valamint értelemszerűen az 500 ezres korlát alá is be kell számítani. A dolgozónak történő pénztári kifizetésnek viszont nincs adóvonzata.

A munkáltató által nyújtott iskolakezdési utalvány és az önsegélyező pénztári beiskolázási támogatás nem zárja ki egymást, hiszen az előbbi a munkáltató által az Szja tv.-ben definiált béren kívüli juttatás, az utóbbi pedig a pénztár szolgáltatása.

Összefoglalva

A munkáltató saját elhatározása vagy a dolgozó igénye alapján tagdíjat fizet az önsegélyező pénztárba, a munkavállaló pedig a megfelelő dokumentumok alapján a pénztártól igényli a számlái megtérítését. Erre az egész tanév során lehetősége van, legfeljebb összesen 98 ezer forintig.

Puskelyné Király Ágnes
okleveles adószakértő
Top Cafeteria Kft.
  • 2021.06.14DEKRA Felnőttképzési konferencia A globális képzési piac meghatározó szereplőjeként fontos számunkra, hogy ügyfeleink képzéseinek tervezéséhez és megszervezéséhez a lehető legtöbb támogatást adhassuk. A 2021. január 1-től hatályos, az OKJ-t felváltó új képzési rendszerrel életbelépő új folyamatok minden munkáltatót érintenek, akik munkavállalóik részére képzéseket szerveznek. Hogy segítsük az eligazodást, illetve iránymutatást nyújthassunk az új képzési rendszerrel kapcsolatban, INGYENES webkonferenciát tartunk a témában. Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.06.23Visszatérés az irodába, de hogyan? Visszacsöppenni az irodai forgatagba kihívásokkal teli feladat, tudatosan megtervezett lépések mentén azonban viszonylag zökkenőmentessé tehetjük a folyamatot. Részletek Jegyek
  • 2021.06.28Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Céges autó: adózás

Korábbi cikkeinkben számos szempontot megvizsgáltunk már a céges autók kiválasztása, a pénzügyi konstrukciók közötti döntés illetve a juttatási... Teljes cikk

Ezért csökkentek a SZÉP-kártya egyenlegek a veszélyhelyzet ellenére is

Március 27-én jelent meg a rendelet, amely újra megtiltja a lejárt SZÉP-kártyás egyenlegekre a díjfelszámítást március 28-tól egészen a... Teljes cikk

Lejáró SZÉP Kártya egyenlegek - mi lesz velük?

Az elmúlt hetekben, hónapokban több kártyabirtokosnak is okozhatott fejtörést a Széchenyi Pihenő Kártyán lévő egyenlegek... Teljes cikk