Megjelent: 5 éve

Így tartsuk meg a tehetséges munkavállalókat - Egy juttatás, ami mindenkinek megéri

A rendszeres testmozgás az Y- és Z-generációs fiataloknál manapság már épp olyan alapfunkció, mint a levegővétel vagy a táplálkozás, így nincs is mit csodálkozni azon, hogy fontos mágnesként hathat, ha jövendőbeli munkáltatójuk megcsillantja előttük: örömest beszáll abba, hogy a szabadidejükben is jól érezzék magukat, mi több, egyik kedvenc időtöltésüknek hódolhassanak a cég kontójára.

Mielőtt azt gondolnánk, hogy ez bizony amolyan úri huncutság, amely csak a legnagyobb multiknál dívik, vessünk egy pillantást arra, mit is mondanak a reprezentatív felmérések és a számok! Eszerint a rendszeresen sportoló munkavállaló nemcsak, hogy jobb egészségnek örvend, így csökken a betegség miatti kimaradások száma, s a fizetendő táppénz mértéke, de koncentráltabbá is válik a munkája során, a jobb hatásfok pedig több profitot jelent a cégnek.

Ha mindez még nem lenne elég, a gondoskodó munkahelyhez lojálisabbak az alkalmazottai, a fluktuáció minimalizálódik, rengeteg energiát és toborzási költséget takarítva így meg a HR-osztálynak. Ne feledjük, hogy már nemcsak a jelöltek versenyeznek egymással egy-egy jobb pozícióért, de bizony maguk a cégek is, hogy melyikük a jobb munkaadó. Ha hihetünk a prognózisoknak, a jelenlegi, igen jelentős mértékű képzett munkaerőhiány az elkövetkező években sem fog csökkenő tendenciát mutatni, tudják ezt a munkavállalók is, így a pillanatnyi siker, hogy megtaláltuk a tökéletes jelentkezőt a pozícióra, holnap már a múlté lehet, ha nem tudjuk megtartani, mivel egy konkurensünk időközben ránk licitált valami extra juttatással. Ugyanis a családtervezést jellemzően elodázgató new millenials generációnak már nem elsődleges szempont a jó fizetés egy munkahely kiválasztása során, legalább olyan súllyal esik latba a munkakörnyezet kialakítása, a cég rugalmassága és a pluszjuttatások, köztük akár a sportolási lehetőség ingyenes biztosítása.

AYCM
Az All You Can Move felismerte ez utóbbi markáns igényt, immár közel húsz éve van jelen a hazai piacon, számos szakmai elismeréssel és sikertörténettel felvértezve. A 6 féle (XS-XXL) AYCM-SportPass-t már több mint 520 létesítményben fogadják el, amelyekben összesen több mint 800 mozgásforma közül válogathat a munkavállaló, kortól és fizikai erőnléttől függetlenül, így mindenki megtalálja a kedvére valót, a társkártya igénylésnek hála, akár a párjával, barátjával együtt is - elvégre az életmódunkat megváltoztatni igencsak nehézkes egyedül.

E komplex, win-win alapú modell sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy az elmúlt egy évben meredeken megugrott, hamarosan 1000 fölé emelkedik az All You Can Move partnercégeinek száma, így szinte mérget vehet rá az a vállalat, amely még nem rendelkezik AYCM-tagsággal, hogy a konkurensei közt biztos akad legalább egy, amelyik viszont igen.

A mindig a naptári évhez kötődő hűségidő az idén immár a lejárat felé közeledik, ideális próbaidőszak lehet így most, amely során kedvezményes áron tesztelhetjük a szolgáltatást a munkavállalók körében, de karácsonyi ajándékként, év végi bónuszként is gondolhatunk rá. Az AYCM a HR-menedzsereket kész kommunikációs anyaggal támogatja, amelyet csak továbbítani kell az érintett alkalmazottaknak, akik egy plexikártyával vehetik igénybe a szolgáltatást a szerződéses sportlétesítményekben, ráfizetés nélkül. Akár csoportos óra keretében is, így még a csapatépítés jellege sem elhanyagolható a dolognak, a kollégák együtt is kipróbálhatják a legdivatosabb mozgásformákat - mint a body-art, a golf vagy a ketrecfoci -, ezáltal a közösen töltött időhöz nemcsak a stresszhelyzetek átvészelése kötődik mentálisan, hanem a mindennapi kikapcsolódás kiváltotta eufória is. Hiszen sportolni öröm, sportolni All You Can Move.
  • 2021.12.07Babér Panoráma - Online bérszámfejtési konferencia Tekintsen ki velünk a legfontosabb tb- és bérszámfejtést érintő jogszabályváltozásokra a BaBér és az Abacus szervezésében megvalósuló Panoráma 2022 Bérszámfejtési Konferencián. Az egész napos szakmai előadások során neves előadók értelmezik a 2022. évre vonatkozó szja, kötelező egészségbiztosítás, tb fedezeti rendszer és a munkáltatói járulékbevallások vonatkozó jogszabály-változásait. Részletek Jegyek
  • 2021.12.09Pénzügyi kimutatások elemzése A képzés során a résztvevők megismerik és elsajátítják a beszámoló elemzés eszközeit és technikáit. Képessé válnak egy vállalat vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének komplex megítélésére a nyilvánosan elérhető pénzügyi beszámolók alapján. Betekintést kapnak a vállalati beszámolók megértéséhez elengedhetetlen iparági elemzés eszközrendszerébe és technikáiba. Részletek Jegyek
  • 2021.12.13Mentorált képzési forma – Jó a munkavállalónak, jó a munkáltatónak Ha egy kollégát megkérdezünk arról, hogy miből van egyre kevesebb, akkor nagy valószínűséggel az „idő” hangzik el válaszként. Részletek Jegyek
  • 2022.01.106 azonnal hasznosítható tipp a mentális állapot megerősítéséhez HR-esként sok mindent tudunk tenni annak érdekében, hogy a mentálhigiéné eszközeit bevetve fenntartsuk az egészséges lelkiállapotot. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter