Megjelent: 3 éve

Így tudsz gondoskodni magadról a nehezebb napokon is

Azokon a bizonyos nehéz napokon nagyon is fontos törekedni egy kis „énidőre”, illetve megadni a testnek és léleknek a neki járó gondoskodást. Természetesen mindenki másképp éli meg a menstruáció okozta nehézségeket, de vannak olyan jól bevált praktikák, amelyeket bátran merünk ajánlani mindenkinek.

Ilyenkor ugyanis sokszor a puszta létezés is fájdalmas, ezért nagyon nem mindegy, milyen módon vagyunk képesek túlélni ezeket a napokat. Rövid bejegyzésünkben most igyekszünk hathatós segítséget nyújtani, és kizárólag már sok esetben bizonyított, általad is könnyedén alkalmazható praktikákat ajánlunk a figyelmedbe.

Praktikák, amelyeket érdemes kipróbálni

A mozgás minden körülmények között jótékony hatást gyakorolhat a szervezetre, nincs ez másként azokon a bizonyos napokon sem. Persze érdemes olyan mozgásformát választani ilyenkor, ami kevésbé megerőltető. Példának okáért a jóga vagy a szabadban tett kellemes séta egyaránt pozitív eredményeket hozhat.

Legalább ugyanekkora jelentőséggel bír a megfelelő táplálkozás. Mensturáció idején fokozottan célszerű odafigyelni a kellő mértékű vízfogyasztásra, illetve a minőségi táplálékbevitelre. A banán, fahéj, zab, a különféle olajos magvak, gyümölcsök és zöldségek abszolút javasoltak.
Mindezek mellett az elegendő mennyiségű, illetve minőségű alvás fontosságát sem lehet eléggé hangsúlyozni. Esténként feküdjünk le időben, és lehetőség szerint teremtsünk olyan környezetet magunk körül, hogy jó esélyünk legyen a kiadós szunyókálásra.

Kényeztető gyengédség mandulatejes formában

A menstruáció ideje alatt könnyen megeshet, hogy a bőr érzékenyebbé válik. A The Body Shop által kifejlesztett Mandulatej kollekció pontosan erre a problémára kínál hathatós megoldást.

A stresszkezelő habfürdők sztárjának is nevezett fürdőtej, a kellemes hidratálást biztosító testjoghurt, valamint a tápláló erejű testvaj is egyaránt képes hozzájárulni a kellemesebb közérzethez.

Kényeztető rituálé Spa of the World kollekcióval a nehéz napok idején

Menstruáció idején célszerű úgy tekintenünk a fürdésre, mint egy valódi wellness élményre. A Spa of the World kollekció segítségével mindez könnyedén megvalósítható.

A szett egyik darabja a levendulás masszázsolaj, amely nyugtat, ellazít, és még az alvást is elősegíti. A Tahiti tiaré tusfürdő a benne található Közösségi Kereskedelemből származó etióp méz, Szamoa szigetéről eredeztethető kókuszolaj, illetve bőrpuhító monoi olaj által egészen új szintre emeli a fürdőzést.

A Francia Szőlőmagos testradír pedig eltávolítja az elhalt hámsejteket, így járulva hozzá a selymes és bársonyosan puha bőrhöz.

Remélhetőleg a bejegyzés elolvasása elegendő inspirációval szolgál ahhoz, hogy a nehéz napok is sokkal elviselhetőbbek legyenek.
  • 2019.11.21Transzformatív Team Coaching Lab A Transzformatív Team Coaching Lab alkalmat ad arra, hogy konkrét eseteken keresztül ismerkedj a módszertan erejével. Egy ügyféleset, amelyben a team coaching folyamat során transzformáltuk valódi kapcsolattá a csapatban élő projekciókat. Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Ezt fontolja meg, mielőtt viszonyba kezd a munkahelyén

Régi igazság a „házinyúra nem lövünk”. Ezt a népi bölcsességet azonban a gyakorlat számos alkalommal felülírja. Pedig a munkahelyi kapcsolatok... Teljes cikk

Sikeres a négynapos munkahét a Microsoft-nál Japánban

A Microsoft egy részlegénél augusztusban a dolgozók minden héten pénteken fizetett szabadnapot kaptak - írja a hvg.hu a Business Insider cikkére hivatkozva. Teljes cikk

5+1 pontos recept rosszkedv ellen

Az érzelmi intelligencia, azaz az EQ, az a velünk született képességünk, mely segítségével felismerjük saját érzelmeinket és képesek vagyunk... Teljes cikk