kapubanner for mobile
Megjelent: 8 éve

Így tudsz gondoskodni magadról a nehezebb napokon is

Azokon a bizonyos nehéz napokon nagyon is fontos törekedni egy kis „énidőre”, illetve megadni a testnek és léleknek a neki járó gondoskodást. Természetesen mindenki másképp éli meg a menstruáció okozta nehézségeket, de vannak olyan jól bevált praktikák, amelyeket bátran merünk ajánlani mindenkinek.

Ilyenkor ugyanis sokszor a puszta létezés is fájdalmas, ezért nagyon nem mindegy, milyen módon vagyunk képesek túlélni ezeket a napokat. Rövid bejegyzésünkben most igyekszünk hathatós segítséget nyújtani, és kizárólag már sok esetben bizonyított, általad is könnyedén alkalmazható praktikákat ajánlunk a figyelmedbe.

Praktikák, amelyeket érdemes kipróbálni

A mozgás minden körülmények között jótékony hatást gyakorolhat a szervezetre, nincs ez másként azokon a bizonyos napokon sem. Persze érdemes olyan mozgásformát választani ilyenkor, ami kevésbé megerőltető. Példának okáért a jóga vagy a szabadban tett kellemes séta egyaránt pozitív eredményeket hozhat.

Legalább ugyanekkora jelentőséggel bír a megfelelő táplálkozás. Mensturáció idején fokozottan célszerű odafigyelni a kellő mértékű vízfogyasztásra, illetve a minőségi táplálékbevitelre. A banán, fahéj, zab, a különféle olajos magvak, gyümölcsök és zöldségek abszolút javasoltak.
Mindezek mellett az elegendő mennyiségű, illetve minőségű alvás fontosságát sem lehet eléggé hangsúlyozni. Esténként feküdjünk le időben, és lehetőség szerint teremtsünk olyan környezetet magunk körül, hogy jó esélyünk legyen a kiadós szunyókálásra.

Kényeztető gyengédség mandulatejes formában

A menstruáció ideje alatt könnyen megeshet, hogy a bőr érzékenyebbé válik. A The Body Shop által kifejlesztett Mandulatej kollekció pontosan erre a problémára kínál hathatós megoldást.

A stresszkezelő habfürdők sztárjának is nevezett fürdőtej, a kellemes hidratálást biztosító testjoghurt, valamint a tápláló erejű testvaj is egyaránt képes hozzájárulni a kellemesebb közérzethez.

Kényeztető rituálé Spa of the World kollekcióval a nehéz napok idején

Menstruáció idején célszerű úgy tekintenünk a fürdésre, mint egy valódi wellness élményre. A Spa of the World kollekció segítségével mindez könnyedén megvalósítható.

A szett egyik darabja a levendulás masszázsolaj, amely nyugtat, ellazít, és még az alvást is elősegíti. A Tahiti tiaré tusfürdő a benne található Közösségi Kereskedelemből származó etióp méz, Szamoa szigetéről eredeztethető kókuszolaj, illetve bőrpuhító monoi olaj által egészen új szintre emeli a fürdőzést.

A Francia Szőlőmagos testradír pedig eltávolítja az elhalt hámsejteket, így járulva hozzá a selymes és bársonyosan puha bőrhöz.

Remélhetőleg a bejegyzés elolvasása elegendő inspirációval szolgál ahhoz, hogy a nehéz napok is sokkal elviselhetőbbek legyenek.
  • 2024.05.23Külföldiek foglalkoztatása Magyarországon – Dr. Fehér Dániel Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismeretiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.24Kiváló vezető képzés Tanteremben, 6 képzési napon, 4 szakmai vezetőtől tanulhat kis létszámú csoportban alap vezetői kompetenciákat, hogy HR vezetőként is versenyképes legyen! Most 15% kedvezmény!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Többen rosszul lettek a csengeri börtön építése közben

Többen rosszullétre panaszkodtak hétfőn a csengeri börtön építésében résztvevők közül - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos... Teljes cikk

Sikkasztás miatt emeltek vádat egy postavezető ellen

A Füzesabonyi Járási Ügyészség vádat emelt egy volt postavezetővel szemben, aki a postai befizetéseket saját céljaira fordította - közölte a... Teljes cikk

Z-generációs álommeló - most bárkiből lehet utazási influencer

Tavalyhoz hasonlóan vajon most is lesz magyar kiválasztott, aki párjával együtt 4 héten át belekóstolhat abba, hogy milyen az utazási influencerek... Teljes cikk