Megjelent: 4 éve

Így tudsz gondoskodni magadról a nehezebb napokon is

Azokon a bizonyos nehéz napokon nagyon is fontos törekedni egy kis „énidőre”, illetve megadni a testnek és léleknek a neki járó gondoskodást. Természetesen mindenki másképp éli meg a menstruáció okozta nehézségeket, de vannak olyan jól bevált praktikák, amelyeket bátran merünk ajánlani mindenkinek.

images

Ilyenkor ugyanis sokszor a puszta létezés is fájdalmas, ezért nagyon nem mindegy, milyen módon vagyunk képesek túlélni ezeket a napokat. Rövid bejegyzésünkben most igyekszünk hathatós segítséget nyújtani, és kizárólag már sok esetben bizonyított, általad is könnyedén alkalmazható praktikákat ajánlunk a figyelmedbe.

Praktikák, amelyeket érdemes kipróbálni

A mozgás minden körülmények között jótékony hatást gyakorolhat a szervezetre, nincs ez másként azokon a bizonyos napokon sem. Persze érdemes olyan mozgásformát választani ilyenkor, ami kevésbé megerőltető. Példának okáért a jóga vagy a szabadban tett kellemes séta egyaránt pozitív eredményeket hozhat.

Legalább ugyanekkora jelentőséggel bír a megfelelő táplálkozás. Mensturáció idején fokozottan célszerű odafigyelni a kellő mértékű vízfogyasztásra, illetve a minőségi táplálékbevitelre. A banán, fahéj, zab, a különféle olajos magvak, gyümölcsök és zöldségek abszolút javasoltak.
Mindezek mellett az elegendő mennyiségű, illetve minőségű alvás fontosságát sem lehet eléggé hangsúlyozni. Esténként feküdjünk le időben, és lehetőség szerint teremtsünk olyan környezetet magunk körül, hogy jó esélyünk legyen a kiadós szunyókálásra.

Kényeztető gyengédség mandulatejes formában

A menstruáció ideje alatt könnyen megeshet, hogy a bőr érzékenyebbé válik. A The Body Shop által kifejlesztett Mandulatej kollekció pontosan erre a problémára kínál hathatós megoldást.

A stresszkezelő habfürdők sztárjának is nevezett fürdőtej, a kellemes hidratálást biztosító testjoghurt, valamint a tápláló erejű testvaj is egyaránt képes hozzájárulni a kellemesebb közérzethez.

Kényeztető rituálé Spa of the World kollekcióval a nehéz napok idején

Menstruáció idején célszerű úgy tekintenünk a fürdésre, mint egy valódi wellness élményre. A Spa of the World kollekció segítségével mindez könnyedén megvalósítható.

A szett egyik darabja a levendulás masszázsolaj, amely nyugtat, ellazít, és még az alvást is elősegíti. A Tahiti tiaré tusfürdő a benne található Közösségi Kereskedelemből származó etióp méz, Szamoa szigetéről eredeztethető kókuszolaj, illetve bőrpuhító monoi olaj által egészen új szintre emeli a fürdőzést.

A Francia Szőlőmagos testradír pedig eltávolítja az elhalt hámsejteket, így járulva hozzá a selymes és bársonyosan puha bőrhöz.

Remélhetőleg a bejegyzés elolvasása elegendő inspirációval szolgál ahhoz, hogy a nehéz napok is sokkal elviselhetőbbek legyenek.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Hitler-mémes videó miatt rúgták ki a dolgozót, de vissza kellett venniük

A BP alkalmazottja Hitler-mémes videóval parodizálta ki a cégnél zajló bértárgyalásokat. A bíróság végül neki adott igazat. Teljes cikk

Levonhatják a cigi- és kávészünetet a fizetésből

Egy spanyol bíróság döntése alaposan felbolygatta a kedélyeket, ugyanis a bíróság egy portugál olajcég (GALP) javára ítélt a szakszervezettel... Teljes cikk

Börtönbe kerül a férfi, aki bosszúból bombariadót csinált volt munkahelyén

Közveszéllyel fenyegetés és kiskorú veszélyeztetése miatt kerül börtönbe a férfi, aki volt munkaadóját akarta megbüntetni. Teljes cikk