Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 3 éve

Ilyen a Z-generáció ideális munkahelye

Hamarosan megjelenik a "bedrótozott nemzedék" a munkaerőpiacon. A Hvg.hu cikkéből kiderül, 1995 után született fiatalok milyen a számukra ideális munkakörnyezet.

Egy felmérésre hivatkozva a Hvg.hu azt írja, hogy 18-25 év közöttiek számára sokkal vonzóbb egy innovatív környezet, mint a hagyományos hierarchikus berendezkedés.

A Z-generációnak fontos a csapatmunka, a munka és magánélet közötti egyensúly.

Nagyon gyorsan tanulnak, és szeretik saját maguk felfedezni az újdonságokat. Munkaadóként tehát szem előtt kell tartani, hogy az önképzéshez szükséges eszközök és anyagok könnyen hozzáférhetőek legyenek számukra - olvasható a szakcikkben.

Legtöbbjüknek kiemelkedően fontos a perspektíva, az előrelépési lehetőség.

Míg az X-generáció számára a kereset, az Y számára pedig a társas kapcsolatok kialakítása volt fókuszban munkakereséskor, addig a Z-generáció lojalitása nagyban az ideális munkakörnyezettől függ. Ennek a generációnak az ideális munkahely - a kreativitás és a személyes fejlődés támogatása mellett - a társadalmi szerepvállalásban is aktív, és hangsúlyos CSR-programmal rendelkezik: a legújabb nemzedék számára ugyanis nagyon fontos, hogy úgy érezzék, munkájukkal a világot is jobbá tehetik.


Hvg.hu
Follow hrportal_hu on Twitter

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár