kapubanner for mobile
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Indokolatlan a Nemzeti Pedagógus Kar megalakítása

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) továbbra sem tartja indokoltnak a Nemzeti Pedagógus Kar megalakítását, mert nem autonóm és nem független szervezet. A PSZ ez ügyben korábban az Alkotmánybírósághoz is fordult.

images

Galló Istvánné PSZ-elnök erről a Pedagógusnapi ajándék című sajtótájékoztatón beszélt május 29-én Budapesten azzal összefüggésben, hogy a pedagógus kar június 14-én választja meg küldöttgyűlésén tisztségviselőit.

Mint Galló Istvánné elmondta, nem lehet tudni, hogy a küldöttgyűlés egy-egy jelöltje hány ajánlást kapott, ahogy azt sem, hogy a 151 ezer pedagógusból hányan vettek részt a jelölésben, ami nem volt kötelező.

Ezenkívül nem ismert a kar alapszabálya, amelyet a küldöttgyűlés a tervek szerint elfogad június 14-én, és két héttel az esemény előtt azt sem lehet tudni, kik lesznek a jelöltek, illetve kik vannak a jelölőbizottságban - sorolta kifogásaikat a szakszervezeti vezető.

Galló Istvánné szerint a hatalom döntésének megfelelően jön létre a kar, megalakításának előkészítésében nem vonták be a pedagógus társadalmat, illetve nem nyilvános a küldöttek választása sem, a tisztségre jelölteket pedig nem ismerik. Ebből következően a pedagógus kar nem független, nem autonóm szervezet, mert létrejöttének előkészítése és a kivitelezés azt sugallja, hogy a központi hatalom akarata érvényesül ebben - jegyezte meg.

Beszélt arról is, hogy a kar küldöttgyűlésének tagjai országos szinten 20 választókerületből kerülnek ki azon az alapon, hogy ezer pedagógust képviseljen egy küldött. Galló Istvánné nem tartotta arányosnak azt, hogy ezzel szemben Budapest 28 ezer pedagógusát csak 15 jelölt képviselheti.

Galló Istvánné utalt arra, hogy a kormány összetételének véglegessé válása után a PSZ a köznevelési törvénnyel kapcsolatban tárgyalást kezdeményez, szakmai javaslataikat azonban először a kormánnyal ismertetik. Ezután részletesen ismertetik majd a szakmai javaslataikat a sajtóval is - tette hozzá.

Sérelmesnek nevezte, hogy kollégái semmiféle jutalmat nem kapnak pedagógusnap alkalmából az elmúlt egy év munkájáért, holott "legalább egy évben egyszer erre a költségvetésnek is figyelmet kellene fordítania".

Beszélt arról is, hogy a konvergenciaprogram szerint a kormány a következő három évben nem kíván a közszféra bértábláján változtatni, emiatt pedig az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanácsnak sokkal erőteljesebben kellene kifejteni tevékenységét. Ennek megfelelően csütörtök délután a tanács munkavállalói oldala tárgyalásokat kezd - mutatott rá.

Mint mondta, "csökkentett mértékben ugyan, de megtörtént a régóta várt béremelés", és minden munkaviszonyt beszámítottak a bértáblába való besorolásnál. A béremelésben azonban sok keserűség volt, sokaknak nem jelentett valódi béremelést - fogalmazott.

Eredményként értékelte, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal kötött kollektív szerződés alapján elismerik a túlórát, és azt ki is fizetik, noha a járási tankerületi vezetők és az intézményvezetők nem egyszer komoly nyomást gyakoroltak a pedagógusokra, esetenként akadályozva a túlmunka elszámolását.

Galló Istvánné felhívta a figyelmet arra, hogy idén még nem kaptak a béren kívüli juttatásra ígéretet. Emlékeztetett arra is, hogy április 30-ig volt a tanároknak lehetőségük a portfóliójuk feltöltésére, miközben a minősítési rendszer kidolgozása még csak most van folyamatban, ezt az eljárást pedig sok tanár sérelmesnek érzi, és a PSZ sem tudja elfogadni.
  • 2024.05.23Külföldiek foglalkoztatása Magyarországon – Dr. Fehér Dániel Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismeretiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.24Kiváló vezető képzés Tanteremben, 6 képzési napon, 4 szakmai vezetőtől tanulhat kis létszámú csoportban alap vezetői kompetenciákat, hogy HR vezetőként is versenyképes legyen! Most 15% kedvezmény!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Dolgozói motiváció 2024 - top 10 nem pénzbeli motivációs eszköz

Nem csak a pénz számít - a vállalatok folyamatosan dolgoznak azon, hogy különböző, béren kívüli motivációs eszközökkel is javítsák a... Teljes cikk

Végre egy jó hír: meglepően gyorsan alkalmazkodtak a polikrízishez a női felsővezetők

Megnövekedett munkaterhelésük ellenére optimisták a női felsővezetők a vállalati növekedést, a társadalmi változásokat, a nemek közötti... Teljes cikk

A nők által alapított startupokhoz csak a befektetések 1%-a jut el - így lehetne ezen változtatni

Továbbra is jelentős szakadék tátong a férfiak és a nők esélyei között a startupszektorban. Közép-Kelet-Európában a befektetések 94%-a... Teljes cikk