Megjelent: 3 éve

Kellemeset a hasznossal!

Napjainkban a hétvégi ellazulást a különböző wellness szolgáltatásokkal bővített szálláshelyeken töltik szívesen az emberek.

Nemcsak a pihenésre, de a különféle egészségmegőrző kezelésekre is nagy hangsúlyt fektetnek. Mi lenne alkalmasabb környezet, mint egy gyógyvizes közeg, ahol a kényelem és a luxus mellett számos jótékony hatás is érhet bennünket? A medical wellness éppen ezért egy tökéletes ötvözet, amely a gyógyászati tevékenységeket kombinálja az egészséges életvitel módszereivel. Ez egy orvosilag szigorúan ellenőrzött program, ahol kizárólag az egyén áll a középpontban, kiegészülve a prevenció jelentőségével is.A gyógyító hideg

Hatalmas újdonságnak számít a krioszauna, amely során a hideg jótékony hatásait használják ki arra, hogy felfrissüljön az emberi szervezet. Beindítja az öngyógyító mechanizmusokat. Olyan betegségeknél vált ki elismerő hatást, mint a reumás, valamint a neurológiai betegségek.

Az eljárás egy egész alakos kabinban játszódik le, ahová kriogén gázt juttatnak be. A -60 fokos hőmérsékletből 30 másodpercen belül -160 fok lesz. Egy kúra 10-20 kezelésből áll, amelyek általában 60-180 másodpercesek. Már a híres színésznő, Náray Erika is lelkes rajongója.

Japán módszer


A Kinesio Taping is az öngyógyítást serkentő módszerek egyike. A Kinesio Tape egy rugalmas, pamut anyagú, változatos színű, ragasztható szalag. A fájdalmas területre ragasztva a bőrt megemeli, így elősegíti a vérkeringést, megemeli a nyomást az izmokban, helyreállítja az ízületek elváltozásait.

Hatékony elektroterápia

Több fajtája létezik: az iontoforézis, ultrahangkezelés, diadynamik, TENS, oxigénterápia, stb. Ezek kiválóak, ha fájdalomcsillapításra, véráramlás fokozó vagy izomlazító hatású módszerekre van szükség. A gyógyszeres pakolások effektíven hatnak izomgörcsök, izületi kopások esetén. A mágnesterápia hatékony migrén, alvászavar kezelésére.

Innovatív balneoterápia

A kezelések során a Hévízi-tó gyógyító hatását használják ki. Például súlyfürdővel a gerincbetegségek, víz alatti vízsugármasszázs és elektromos kád kezeléssel az izomlazítás és a fájdalomcsillapítás ellen lépnek fel. A váltófürdő; a hideg és meleg váltakozásával előmozdítja a jobb vérkeringést. Van még négyrekeszes galvánfürdő, szénsavfürdő és hydroxeur is.

Még nincs vége!

A masszázs szintén terápiaként funkcionál. Típusai például a kínai meridián, Shiatsu, Yumeiho, Thai, stb.

Az ásványi anyagokban gazdag iszappakolás alkalmazható nőgyógyászati, ill. mozgásszervi megbetegedésekre. A gyógytorna pedig a tartásbeli és a légzési problémáknál hasznos. Fontos tudni, hogy számos kezelést kizárólag orvosi engedéllyel lehet igénybe venni!

Ha érdeklődik az olvasottak iránt, a hévízi Hotel Európa fit****superior számos ajánlattal várja!
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter