Megjelent: 5 hónapja

Képzeletbeli levél a HR-igazgatóhoz a nemzetközi magán egészségbiztosítás szakértőjétől

Kedves HR-vezető! Biztosak vagyunk abban, hogy a naptáradban szinte felfoghatatlan mennyiségű feladat, megbeszélés, határidő zsúfolódik. Abban is teljesen biztosak vagyunk, hogy eközben a fejedben szünet nélkül fut a háttérben az alapkérdés: miképp tudnád megtartani a vállalatod kulcsfontosságú munkatársait?

A MediHelp magán egészségbiztosítás nem csak egy átlagos egészségügyi csomag.-

Azokat, akiknek a lojalitása tartja fenn a céget, akik a hozzáadott értéket biztosítják, akiktől így a profit jelentős része származik. Azokat, akiket a magas fizetés sem eléggé ösztönöz manapság. Kitaláltál már mindent, meghallgattál megannyi szakértőt és tanácsadót. Mit szólnának, ha eléjük állnál és azt mondanád:

A továbbiakban bármilyen egészségügyi problémátok van, bármilyen jellegű betegség vagy tünet, akkor egy pillanatig sem kell aggódnotok! Európa bármely egészségügyi intézménye és specialistája között válogathattok! De ugyanígy természetesen nyitva áll előttetek az általatok választott magyarországi magánorvos, magánkórház ajtaja. Legfeljebb néhány nap, és a terület avatott szakértője áll rendelkezésetekre akár itthon, akár külföldön.

A gyarló ember ugyanis úgy működik, hogy ha például egy ideje rendszeresen rátör az elviselhetetlen fejfájás, azonnal szorongani kezd - lehet, hogy agytumorom van? Vagy ha mondjuk prosztata bántalmak gyötrik - az első, ami eszébe jut, az a daganatos betegség árnyéka. Minden tünetről legelőször az ugrik be a legtöbb embernek, hogy akár végzetes is lehet.

Miközben pedig a nyomasztó gondolatok és a panaszok gyötrik, és csak nagy sokára jut be egy vizsgálatra, bizony sok mindenre képes, egyre biztosan nem - koncentráltan és hatékonyan dolgozni. Ha azonban ott van a kezében a gyógyulás legfőbb záloga - az esély az elérhető leggyorsabb és legmagasabb színvonalú vizsgálatra, műtétre vagy kezelésre, akkor az aggódásra fordított energia a munkánál marad. 

És ha még azt is tudatosítod, hogy ez a biztonságot a vállalat garantálja számára, lehet, hogy meggondolja, hogy valamivel többért elhagyjon téged a konkurencia kedvéért. Mindezt neked, a HR-vezető döntésének köszönhetően.

Érdemes azzal is tisztában lenni, hogy a csoportos magán egészségbiztosításunk nem vizsgálja a biztosítottak betegségelőzményeit, vagyis a nagy számok törvénye alapján igenis lehet olyan munkatársad, akinél életmentő egy ilyen minőségű egészségbiztosítás.

Nincs türelmi idő. A szerződés másnapjától érvényes a biztosítás, nincs várakozás, nincs mérlegelés.

Mint HR-vezető, felelősséggel tartozol nem csak a vállalat sikeréért, hanem munkatársaid jóllétéért és motivációjáért is. Az utóbbi években világosan láttuk, hogy a munkavállalói juttatások, különösen az egészségügyi előnyök, nemcsak a munkaerő megtartásában játszanak kulcsszerepet, hanem abban is, hogy a munkatársak a legmagasabb szinten teljesítsenek. 

A MediHelp magán egészségbiztosítás nem csak egy átlagos egészségügyi csomag – kiváló minőségű orvosi ellátást kínál, gyors és hatékony kezelésekkel Magyarországon, vagy akár Európa bármely területén. Ezenkívül a személyre szabott megoldások lehetővé teszik, hogy biztosítottaink az őket legjobban támogató egészségügyi szolgáltatásokhoz férjenek hozzá. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy a vállalat a versenytársak között kiemelkedően vonzó munkahellyé váljon, és így képesek legyünk a legtehetségesebb munkavállalókat magához vonzani és megtartani. A MediHelp biztosítás bevezetésével a vállalat nemcsak a munkavállalók egészségét védi, hanem stratégiai lépést tesz a vállalati siker és az alkalmazottak elégedettsége érdekében.

Munkavállalói elkötelezettség növelése

A munkatársi elkötelezettség alapvető eleme egy sikeres vállalatnak. Amikor egy cég extrákat kínál, mint például a MediHelp magán egészségbiztosítás, ez nem csak egy egyszerű juttatás: ez egy olyan üzenet, amely azt mondja: "Értékelünk téged, és gondoskodunk rólad." Ezen felül egy ilyen konkrét, értékes ajánlat a modern munkaerőpiacon emeli vállalatunk vonzerejét. A személyre szabott egészségügyi ellátás hozzáférésének biztosítása olyan kontextusba helyezi a vállalatot, amely az alkalmazottak jólétét és karrierjük hosszabb távú kilátásait is szem előtt tartja. A MediHelp egészségbiztosítás bevezetése nemcsak az alkalmazottak egészségét védi, hanem a vállalatunk kultúráját is erősíti, hiszen a munkavállalók látják, hogy a vezetőség ténylegesen beruház az ő jólétükbe, ami cserébe a lojalitás és a hosszú távú elkötelezettség növekedéséhez vezet.

Fluktuáció csökkentése

A fluktuáció nem csupán a HR-szektorra nehezedő költségeket növeli, hanem a vállalat számára is jelentős veszteséget okoz. Az új munkavállalók betanítása és beillesztése idő- és erőforrás-intenzív folyamat. A MediHelp magán egészségbiztosítás bevezetésével erősítjük munkavállalóinknak azt az érzését, hogy értékeljük őket, és hosszú távú terveink részének tekintjük őket. Egy ilyen konkrét lépéssel kiemelkedünk a munkaerőpiaci versenytársaink közül, és vonzóvá válik a vállalatunk az alkalmazottak szemében. A MediHelp egészségbiztosítás a munkatársak egészségét és jóllétét helyezi középpontba, ami nem csupán egy pillanatnyi előny, hanem a hosszú távú elkötelezettség és lojalitás alapja. Egy ilyen, magas színvonalú juttatással a vállalat kifejezi, hogy a nála dolgozó munkatársak nemcsak számok, hanem fontos, értékes emberek, akiknek a jólétén múlik a vállalat sikeressége.

Munkamorál és termelékenység

A munkamorál és a termelékenység közvetlenül összefügg a munkavállalók jólétével és a munkahelyi környezettel. A dolgozók egészsége nem csupán fizikai, hanem mentális értelemben is döntő tényező a munkahelyi hatékonyságban. A MediHelp magán egészségbiztosítással a munkavállalók garantált, gyors és kiváló minőségű ellátást kapnak. Ezzel nem csak az egészségügyi problémák kezelése válik könnyebbé, hanem mentálisan is megkönnyebbülnek, hiszen tudják, a vállalat valóban gondoskodik róluk. Ennek következtében kevesebb az aggodalmuk, nagyobb a koncentrációjuk. Ez pedig hozzájárul a hatékonyabb munkavégzéshez. Az így elért termelékenységnövekedés konkrét eredményekben is megmutatkozik, mely nem csak a vállalat, hanem az alkalmazottak számára is hosszú távú előnyöket jelent.

Betegszabadságok csökkenése

Az a cél, hogy a munkavállalók a lehető legrövidebb idő alatt visszatérjenek a munkába betegszabadság után. A távollét jelentős költségekkel jár, nem beszélve a projekt elmaradásokról és a terheltség növekedéséről. A MediHelp magán egészségbiztosítás bevezetésével a munkatársak olyan minőségű egészségügyi ellátásban részesülnek, amely jelentősen csökkenti a gyógyulási időt. Ráadásul az azonnali és személyre szabott kezelések minimalizálják a várakozási időket, így a munkatársak gyorsabban és erősebben térhetnek vissza. Ez nem csak a vállalati hatékonyság növelését jelenti, hanem az alkalmazottak életminőségének javítását is.

Vonzó munkáltatói márka

A MediHelp magán egészségbiztosítás sokkal több egy szimpla biztosítási csomagnál. Egyedi és személyre szabott gondoskodást nyújt az alkalmazottaknak. Figyelembe veszi a munkatársak egyedi igényeit és egészségügyi kihívásait, lehetővé teszi, hogy mindenki a legmegfelelőbb ellátást kapja. A MediHelp-pel az alkalmazottak pontosan tudják, hogy a vállalat maximálisan törődik velük és az egészségükkel, s ez mélyíti elkötelezettségüket és bizalmukat.

Növekvő ROI

Minden vállalati befektetésnek értéket kell teremtenie. A MediHelp magán egészségbiztosítás bevezetésével nemcsak a munkavállalóink egészségét helyezzük előtérbe, hanem hosszú távú, mérhető gazdasági előnyöket is realizálunk. Egy egészségügyi fedezet biztosítása a dolgozók számára csökkenti a betegszabadságok számát és hosszúságát, így a munkavállalók gyorsabban és hatékonyabban térhetnek vissza. Ez közvetlenül növeli a termelékenységet. Továbbá, egy ilyen prémium juttatás, mint amit a MediHelp kínál, csökkenti a fluktuációt, így kevesebb költséget és időt kell szánnunk az új munkavállalók toborzására és betanítására. Mindez együtt jelentős megtérülést kínál a kezdeti befektetéshez képest, biztosítva a vállalat számára az optimális ROI-t.

A MediHelp nemzetközi magán egészségbiztosítása nem költség. Befektetés, ami hosszú távon megtérül, mind pénzügyi, mind emberi erőforrás szempontjából.

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Elfogyott a magyar munkaerő? Főszerepben a toborzás!

Noha a cégek tavaly a megfogyatkozott magyar munkaerő okozta kihívásokra a harmadik országbeli munkaerő felé való nyitással reagáltak, egyfajta... Teljes cikk

Értékteremtő közösségi tér a fenntarthatóság szolgálatában

Kell egy hely, amely egyszerre ad otthont a fenntarthatóság alternatíváit hirdető, szemléletfejlesztő, jobb világot szolgáló kezdeményezéseknek,... Teljes cikk

"A top 3-ba akarunk kerülni": új vezetők, ambiciózus tervek az IDBC-nél

Két hónapja érkeztek. Éhesek a sikerre. Piacvezető multiktól váltottak, ott tanulták ki a recruiter szakmát, jól működő csapatokat építettek,... Teljes cikk