Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 2 éve

Kereskedelmi gyakorlat nélkül nincs állás

Árufeltöltőnek, bolti eladónak jelentkezett a Buksza blog írója az Aldihoz és Lidlhöz. A pozíciók betöltéséhez az állás kiírása szerint nem szükséges kereskedelmi gyakorlat, a pályázóval azonban nem beszélgettek el a cégek, hanem elutasították a jelentkezését, írja a Napi.hu.

A szerkesztőségi blog munkatársa szeretett volna belepillantani, hogy milyen a két kereskedelmi láncnál dolgozni, milyenek a bérek, a légkör. Elvileg a toborzás mindkét üzletláncnál folyamatos.

A Lidlbe online rendszeren keresztül jelentkezett a pályázó, másfél hét után kapta meg az elutasító választ. A beküldött információk alapján a cégek nem adtak lehetőséget a munkára, írja a lap.

A Buksza megkereste hivatalosan is a Lidlt, hogy milyen kritériumok alapján választják ki a pályázókat, melyre a cég azt válaszolta, hogy elsősorban szakirányú végzettséggel vagy élelmiszer-kereskedelmi gyakorlattal rendelkező munkavállalókat keresnek. Mint írják, logikus, hogy elsősorban ezeket a jelölteket keresik, ugyanakkor a hirdetésben nem említik meg, hogy elsősorban a tapasztalt munkavállalókat keresik. A cikk ugyanakkor azt is megemlíti, hogy nem szabad messzemenő következtetéseket levonni a két próbálkozásból.

Napi.hu
Follow hrportal_hu on Twitter