Megjelent: 2 éve

Kétszeres bért ígért a Honvédkórház

Jelentős béremelést ígért az intézmény sürgősségi centrumában dolgozóknak a Honvédkórház vezetése. Ettől azt várják, hogy normalizálódik a helyzet az osztályon és megáll a tömeges felmondás is.

images

images

A hvg.hu úgy értesült, hogy megegyezett a Sürgősségi Betegellátó Centrumban dolgozó orvosokkal és ápolókkal a Honvédkórház vezetése. A dolgozóknak kedd reggel az intézmény parancsnoka Kun Szabó István vezérőrnagy, valamint a kórház orvosigazgatója és ápolási igazgatója tartott értekezletet, amelyen az eddig béreik több mint dupláját ígérték a munkavállalóknak.

Az egyelőre csak szóbeli ígéret szerint az SBC egyes műszakjait irányító, úgynevezett váltásvezetők (vezető sürgősségi szakorvosok) bérét információik szerint ötezer forintról tizenháromezerre, az osztályon dolgozó szakorvosokét és sürgősségi szakorvosokét pedig 4 ezer forintról tízezerre emelné a Honvédkórház.
A nővérek is ígéretet kaptak elmaradt túlórapénzeik kifizetésére, illetve béremelésre, velük azonban csak későbbi kezdik meg a részletes tárgyalásokat.

A kórház vezetése az eszközpark és a felszerelések pótlására, valamint a közbeszerzések felgyorsítására is ígéretet tett. Így kedd délután máris két új lélegeztetőgéppel és négy betegőrző monitorral lett gazdagabb a sürgősségi centrum.
A Népszava pedig arról írt, hogy Zacher Gábor távozása után Burány Béla csak úgy vállalta el a sürgősségi vezetését, ha emelik a béreket. Bár korábban Zacher is kapott ígéretet a bérek emelésére, az február óta várat magára. Mindenesetre a lapnak nyilatkozó egyik dolgozó azt mondta, hogy nem csak megállhat a felmondási hullám, hanem akár korábban ott dolgozó kollégák térhetnek vissza, ugyanis a most megígért órabér a területen dolgozók átlagánál magasabb.

A Népszava azt írta a kedden beígért béremelésről, hogy az a pénteken felmondott Zacher Gábor utóda, Burány Béla kifejezett feltétele volt ahhoz, hogy elvállalja a sürgősségi osztály vezetését. A hvg.hu információ szerint a béremelést ugyanakkor Zacher is több alkalommal próbálta kijárni a dolgozóinak. Legutóbb februárban kapott egy a mostaninál alacsonyabb - 8, illetve 6 ezer forintos - emelésről szóló ígéretet a kórház vezetőjétől, de végül az sem valósult meg.

A reggel bejelentett bérmegállapodásról a sürgősségi osztály egy dolgozója a hvg.hu-nak azt mondta: szerinte annak nemcsak megtartó ereje lehet, vagyis maradásra bírhatja az áldatlan állapotok miatt távozni készülő szakorvosokat, de akár a már korábban felmondott szakemberek is visszatérhetnek, a beígért órabér ugyanis magasabb a hasonló területen máshol elérhető átlagnál.

hvg.hu
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Pedagógus bértábla 2020

Ugyan júliusra 10 százalékos béremelést ígért a szakminiszter, a pedagógusok továbbra is elégedetlenek. A PDSZ táblázatban mutatta be, hogy mennyi... Teljes cikk

6+1 hasznos tudnivaló az otthoni munkavégzés kapcsán

Jár-e ebédszünet, kinek kell megjavítani az elromlott laptopot, ki fizeti a villanyszámlát otthoni munkavégzés esetén? Teljes cikk

Amíg lehet, az építőipari szakemberek dolgozni akarnak

A koronavírus-járvány építőiparra gyakorolt hatásairól készített felmérést 400 szakember megkérdezésével a Mapei Kft. Teljes cikk