Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 1 éve

Ki nem fizetett túlórák, baj lesz a büntetés-végrehajtásban

Jövőre nem lehetne pluszpénzt felvenni a túlórák után, csak szabadságként vehetik ki azt a rendvédelmi dolgozók. Ezért félő, hogy működésképtelenné válik a büntetés-végrehajtás is, mondta a szakszervezet főtitkára.

Mint ahogyan arról valamennyi portál hírt adott, megváltoztatnák a rendvédelmi dolgozók munkaügyi szabályozását, emiatt a túlórákért már nem vehetnek föl pluszpénzt, hanem ki kell venniük szabadnapnak január elsejétől, ha életbe lép a tervezet.

Az atv.hu-nak Kucsera Miklós, a Független Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetségének (FBVSZOSZ) főtitkára azt mondta csütörtökön, a kiadott szabadnapok miatt működésképtelenné válhat a büntetés-végrehajtási szféra.

Az ágazatot ráadásul komoly munkaerőhiány is sújtja, nagyjából 10 százalékos létszámhiánnyal küzdenek. Mindennek tetejébe félő, hogy sokan ott is hagyják a rendvédelmi pályát, mivel többen a rengeteg túlóra miatti pluszjövedelmek miatt választották ezt a hivatást. Ráadásul most, hogy a határkerítést is őrizni kell, még több rendőrre van szükség.

atv.hu
Follow hrportal_hu on Twitter