kapubanner for mobile
Megjelent: 2 éve

Kompetenciatérkép

A kompetenciatérkép egy olyan eszköz, amely segít az egyéneknek és szervezeteknek azonosítani és értékelni a különböző kompetenciákat, amelyek szükségesek a sikeres teljesítményhez és a célkitűzések eléréséhez.

Ezek figyelembevételével kérdőíves módszerrel, interjúk, workshopok, brain stormingok alapján kialakul a szervezet hosszú távú stratégiájának megfelelő kompetenciamodell. A folyamat utolsó lépéseként ennek megfelelően elkészül az egyének saját kompetenciatérképe; mely megfeleltetésre ad lehetőséget a szervezeti kompetenciamodellel. Ezek alapján az egyéni fejlesztendő területek behatárolhatóak.

A kompetenciatérkép általában a következőkből áll:

Kompetenciaterületek azonosítása: Azonosítják a kulcskompetencia területeket, amelyek szükségesek a kiváló teljesítményhez a szervezeten belül.

Kompetenciameghatározás: A kompetenciák leírását és definícióját tartalmazza a különböző kompetencia területeken belül.

Kompetencia-értékelés: Az egyes dolgozók kompetenciáit értékelik, általában skálázási rendszer használatával, amely jellemzően 1-től 5-ig terjed.

Kompetencia-fejlesztési terv: A kompetenciatérkép eredményei alapján egyéni fejlesztési terveket dolgoznak ki, amelyek segítenek az egyéneknek azokban a területeken fejleszteni magukat, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.

A kompetenciatérképnek számos előnye van a szervezetek számára, például segít azonosítani a kulcskompetenciákat, amelyek fontosak a szervezet számára, segíti a szervezeti kultúra és a stratégiai célkitűzések megfelelését, valamint a fejlesztési lehetőségek azonosítását és az egyének fejlődését. A kompetenciatérkép azonban csak akkor lesz hatékony, ha pontos és megbízható értékelési módszereket használnak, és ha az értékelési eredményeket hatékonyan kommunikálják a dolgozókkal.

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek