kapubanner for mobile
Megjelent: 3 éve

Kompetenciatérkép

A kompetenciatérkép egy olyan eszköz, amely segít az egyéneknek és szervezeteknek azonosítani és értékelni a különböző kompetenciákat, amelyek szükségesek a sikeres teljesítményhez és a célkitűzések eléréséhez.

Ezek figyelembevételével kérdőíves módszerrel, interjúk, workshopok, brain stormingok alapján kialakul a szervezet hosszú távú stratégiájának megfelelő kompetenciamodell. A folyamat utolsó lépéseként ennek megfelelően elkészül az egyének saját kompetenciatérképe; mely megfeleltetésre ad lehetőséget a szervezeti kompetenciamodellel. Ezek alapján az egyéni fejlesztendő területek behatárolhatóak.

A kompetenciatérkép általában a következőkből áll:

Kompetenciaterületek azonosítása: Azonosítják a kulcskompetencia területeket, amelyek szükségesek a kiváló teljesítményhez a szervezeten belül.

Kompetenciameghatározás: A kompetenciák leírását és definícióját tartalmazza a különböző kompetencia területeken belül.

Kompetencia-értékelés: Az egyes dolgozók kompetenciáit értékelik, általában skálázási rendszer használatával, amely jellemzően 1-től 5-ig terjed.

Kompetencia-fejlesztési terv: A kompetenciatérkép eredményei alapján egyéni fejlesztési terveket dolgoznak ki, amelyek segítenek az egyéneknek azokban a területeken fejleszteni magukat, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.

A kompetenciatérképnek számos előnye van a szervezetek számára, például segít azonosítani a kulcskompetenciákat, amelyek fontosak a szervezet számára, segíti a szervezeti kultúra és a stratégiai célkitűzések megfelelését, valamint a fejlesztési lehetőségek azonosítását és az egyének fejlődését. A kompetenciatérkép azonban csak akkor lesz hatékony, ha pontos és megbízható értékelési módszereket használnak, és ha az értékelési eredményeket hatékonyan kommunikálják a dolgozókkal.

  • 2024.06.03Projektmenedzsment képzés A KÉPZÉS CÉLJA: A projektmenedzsment elméletének és gyakorlatának megismertetése a résztvevőkkel. A projektmenedzsment módszereinek begyakorlása példákon és esettanulmányokon keresztül. A résztvevők projektvezetési képességének fejlesztése és felkészítésük projektek önálló, sikeres lebonyolítására. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.05Pénzügyi kimutatások elemzése A képzés során a résztvevők megismerik és elsajátítják a beszámoló elemzés eszközeit és technikáit, képessé válnak egy vállalat vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének komplex megítélésére a nyilvánosan elérhető pénzügyi beszámolók alapján. Betekintést kapnak a vállalati beszámolók megértéséhez elengedhetetlen iparági elemzés eszközrendszerébe és technikáiba.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek