Megjelent: 2 éve

Kompetenciatérkép

A szervezeti kompetenciák fejlesztésének alapja; a meglévő egyéni kompetenciák állapotfelmérése. A kialakítás első lépéseként kijelöljük azokat a munkaköröket, amelyeket a szervezet profiljának megfelelően a kompetenciamodellbe bevonunk.

Ezek figyelembevételével kérdőíves módszerrel, interjúk, workshopok, brain stormingok alapján kialakul a szervezet hosszú távú stratégiájának megfelelő kompetenciamodell. A folyamat utolsó lépéseként ennek megfelelően elkészül az egyének saját kompetenciatérképe; mely megfeleltetésre ad lehetőséget a szervezeti kompetenciamodellel. Ezek alapján az egyéni fejlesztendő területek behatárolhatóak.

A kompetenciatérkép általában a következőkből áll:

Kompetenciaterületek azonosítása: Azonosítják a kulcskompetencia területeket, amelyek szükségesek a kiváló teljesítményhez a szervezeten belül.

Kompetenciameghatározás: A kompetenciák leírását és definícióját tartalmazza a különböző kompetencia területeken belül.

Kompetencia-értékelés: Az egyes dolgozók kompetenciáit értékelik, általában skálázási rendszer használatával, amely jellemzően 1-től 5-ig terjed.

Kompetencia-fejlesztési terv: A kompetenciatérkép eredményei alapján egyéni fejlesztési terveket dolgoznak ki, amelyek segítenek az egyéneknek azokban a területeken fejleszteni magukat, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.

A kompetenciatérképnek számos előnye van a szervezetek számára, például segít azonosítani a kulcskompetenciákat, amelyek fontosak a szervezet számára, segíti a szervezeti kultúra és a stratégiai célkitűzések megfelelését, valamint a fejlesztési lehetőségek azonosítását és az egyének fejlődését. A kompetenciatérkép azonban csak akkor lesz hatékony, ha pontos és megbízható értékelési módszereket használnak, és ha az értékelési eredményeket hatékonyan kommunikálják a dolgozókkal.

  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek
  • 2023.09.01I Land gamifikált készségfejlesztés Gamifikált készségfejlesztő e-learning programunk játszva tanít: 30 napon keresztül, napi 20-30 percben egy izgalmas virtuális küldetésen vezetjük végig a résztvevőket. Részletek Jegyek
  • 2023.10.10MŰEGYETEMI ÁLLÁSBÖRZE 150+ KIÁLLÍTÓ, TÖBB SZÁZ ÁLLÁS ÉS SZAKMAI GYAKORLAT VÁR! Kiállítóink hallgatókat, frissdiplomásokat és tapasztalt munkavállalókat is várnak állásajánlataikkal. Részletek Jegyek