Megjelent: 4 éve

Kukásautó sofőrje lehet nő is

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság ítélete szerint jogsértően járt el az a békéscsabai cég, amely nem alkalmazott egy nőt, aki kukásautó-sofőrnek jelentkezett, írja a Bors.

A nőt azzal utasították el, hogy ez egy sok kosszal járó, hagyományosan férfi munka, és nem alakítottak ki a bérelt telephelyükön női öltözőrészleget.

A nő az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult, amely kimondta: a nők és férfiak közötti megkülönböztetés csak akkor nem jogsértő, ha a munka jellege miatt indokolt. Ebben az esetben viszont a cég gyakorlata önkényes és indokolatlan volt.

Bors
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter