Megjelent: 4 hete

Lesz-e elég diákmunkás idén nyáron?

2020. március eleje óta Magyarországon is vezető téma a koronavírus-veszélyhelyzet, majd téma lett a szemmel látható, bőrünkön érezhető gazdasági visszaesés. Eltelt több mint egy év, lassan belecsúszunk az idei nyárba, amely a diákmunka csúcs-szezonja. De vajon az lesz-e idén is? Ha az lesz, hogyan lehet az?

A kérdésekre Kurdi Ferenc, a Pensum Diákmunka Szolgáltató Iskolaszövetkezet kereskedelmi igazgatója válaszol.

Csúcs lesz-e 2021 nyarán a diákmunka?

A koronavírus-veszélyhelyzet és a vele járó gazdasági visszaesés a diákmunka-ágazatot sem kímélte: a leginkább érintett ágazatok szinte mindegyikében (turizmus, vendéglátás, szállodaipar, fürdők-strandok) jelentős létszámban dolgoztak diákok. Más ágazatok, mint az élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelem vagy a drogériák és az élelmiszeripar kevésbé szenvedték meg eddig a válságot. A nyári fesztiválok elmaradása nemcsak a szervezőket és a résztvevőket érinti hátrányosan: ezeken a fesztiválokon nagyon sok diák dolgozik évente. Idén ennyivel biztosan laposabb lesz a „csúcs”. Én személy szerint az idegenforgalom volumenét is alacsonyabbra várom a tavalyinál, így várhatóan ebben az ágazatban is kevesebb diák fog dolgozni.

Ha a tavalyi évet veszem alapul, melyben iskolaszövetkezetünk árbevétele kb. 16-17 százalékkal lett kevesebb, mint 2019-ben, akkor azt mondhatom, hogy idén már sokkal közelebb leszünk a 2019. évi számainkhoz. Ha a nyitás gyors lesz, minden ágazat visszaállhat a nyár közepére, akkor még akár jobb számokat is elérhetünk, mint 2019-ben.

A diákok szövetkezeti tagként történő foglalkoztatása, mint konstrukció, egyébként nagyon is életképes, előnyökkel jár a diákok és a diákmunkát igénybe vevő vállalkozások számára egyaránt. Talán nem véletlen, hogy a friss hírek szerint júliustól a kismamák, a gyermekükkel otthon lévő szülők is létrehozhatnak szövetkezeteket, a diák- és nyugdíjas-szövetkezethez hasonló felállásban.

Tényleg kedvező a diákmunka költsége?

A vállalkozások szemszögéből vizsgálva a kérdést, az egyik legfontosabb szempont a költség. Ez a mondat kiemelten érvényes lesz idén nyáron is, amikor a még túlélő vállalkozásoknak az elmúlt időszak kieséseit kell minél nagyobb hatékonysággal visszatermelni! A jelenlegi szabályozási környezetben diákszövetkezettel szerződve egy diák 963 forintos bruttó bére 1.135 forintból kihozható. Ennél kedvezőbbet, szabályos foglalkoztatással, nem fognak találni a vállalkozások.

Látható, hogy a diákmunka igénybevételének a költsége alacsony, a kapcsolódó adminisztrációs kötelezettség pedig kimerül a jelenléti ívek leigazolásában! Úgy gondoljuk, hogy ezek az előnyök sok vállalkozásnak számítani fognak idén nyáron!

Mennyire rugalmas ez a konstrukció?

Nagyon rugalmas ez a foglalkoztatás, mert ténylegesen csak a ledolgozott órákat kell kifizetni a munkaerő részére. Másrészt a reggel jelentkező igényre sokszor már délután munkába állíthatók a diákok, akár 1-2 órás feladatra is, és ha vége a munkának, egyszerűen hazamennek, minimális adminisztráció mellett (szerződéskötés az iskolaszövetkezettel, jelenléti ívek igazolása).

Ami pedig a létszámokat illeti: egy átlagos nyáron nem nehéz akár 20-30 fős, vagy még nagyobb teljesítési csoportokat megszervezni diákokból.

Mi a helyzet a dolgozók gyermekeinek foglalkoztatása esetén?

Még mindig sok, főleg nagyobb létszámú cégnél bevett szokás, hogy a nyári időszakban a szabadságok miatt kieső munkaerőt diákokkal pótolják, mégpedig saját dolgozóik 16-25 év közötti gyermekeivel. A szervezett diákmunka ebben az esetben is megfelelő megoldást jelent a vállalkozások számára, mivel így kedvezőbb áron juthat a vállalkozás a diák-munkaerőhöz. Az adminisztratív feladatok is minimálisra csökkennek, hiszen a diákokkal a szerződés megkötését és minden kapcsolódó adminisztrációs terhet az iskolaszövetkezet végez. Ez a konstrukció a diákok számára is előnyös, mivel a havi bruttó bérükből csak a 15% SZJA-t kell levonni, a többi 85% a nettó bérük. Az előnyöket sok vállalkozás felismerte és alkalmazta már az elmúlt években. Azt gondolom, az idei évben is sokan folyamodnak ehhez a megoldáshoz már csak azért is, mert sok esetben a diákmunka a nyári szüneten túl is folytatódik, hiszen a főiskolai-egyetemi hallgatók egész évben szívesen dolgoznak.

Lesz-e elég diákmunkás idén nyáron?

Erre nehéz válaszolni, mert nem tudjuk, hogy pl. a vendéglátóipari vállalkozások milyen arányban tudják a régi munkatársaikat visszacsábítani. Többen úgy gondolják, hogy problémáik lesznek a munkaerővel. A Balaton parti vendéglátóhelyekre már a válság előtt is nehéz volt munkavállalókat szervezni, szerintünk idén ez fokozottan így lesz.

Az újrainduló vállalkozásoknak nagy valószínűség szerint életbevágóan fontos lesz a költségek alacsony szinten tartása és a rugalmasság, hiszen senki nem tudja megígérni egyelőre, hogy nem lesz egy negyedik hulláma a vírusnak. Ebből következően azt várjuk, hogy nőni fog az igény a diákok és az egyszerűsített foglalkoztatásban dolgozók iránt. Főleg, ha a határok is nyílnak, és Ausztriába is visszamehetnek az ottani vendéglátásban, idegenforgalomban dolgozó magyar munkavállalók.

Hogy lesz-e elég diák? Az idei nyárra sokaknak borult az időterve: az egészségügyben tanuló diákok például jelentős halasztásokat kaptak a vizsgáikra, sokan fognak majd augusztusban vagy szeptemberben vizsgázni, így ők a nyár egy részében biztosan tanulnak inkább. Továbbra is probléma, hogy a felsőoktatásban jelentősen lecsökkent a hallgatók létszáma 2010-hez képest. Amiben viszont bizakodunk, azt a diákjaink mondták: az online oktatás miatt kevesebb a kötelező megjelenésük az előadásokon, így szabadabban tudnak munkát vállalni. Ez főleg szeptembertől lehet fontos, ha az intézményekben marad az online oktatás.

Egy biztos: az iskolaszövetkezetek munkatársai idén nyáron nem fognak unatkozni!

 

  • 2021.06.23Visszatérés az irodába, de hogyan? Visszacsöppenni az irodai forgatagba kihívásokkal teli feladat, tudatosan megtervezett lépések mentén azonban viszonylag zökkenőmentessé tehetjük a folyamatot. Részletek Jegyek
  • 2021.06.28Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Szempontok a bérszámfejtés kiszervezésénél

Az idei év több jogszabályváltozással érkezett a bérszámfejtés területén is, további feladatokat téve azokra, akik a folyamatokat a... Teljes cikk

Tovább erősíti piacvezető pozícióját a MELÓ-DIÁK

A lassan 40 éve piacvezető MELÓ-DIÁK a szolgáltatás minőségét és az ügyfélélményt egyaránt erősítő innovatív megoldásokkal készült fel a... Teljes cikk

Hogyan vigyáz a cégek alkalmazottjaira az ózongenerátor?

A kellemetlen szagokkal, baktériumokkal, vírusokkal és a penésszel folyamatosan ádáz küzdelmet vívunk nem csak otthonainkban, hanem munkahelyünkön is. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek