Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 10 éve

Létszámleépítések Győr-Moson-Sopron megyében

Győr-Moson-Sopron megyében tavaly decemberben 10 377, ez év januárjában már 12 462 regisztrált álláskereső volt - írta a Kisalföld szerdai száma.

Rimányiné Somogyi Szilvia, a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ főigazgató-helyettese a Kisalföldnek elmondta: a leépítések első körében többnyire a kölcsönzött munkaerőtől váltak meg a cégek. Ahol további munkaerő-csökkentés vált szükségessé, ott a határozott időre szóló szerződéssel foglalkoztatott munkavállalók kerültek bele a leépítések következő hullámába. Sok munkaadó rövidített munkahéttel vagy munkaidővel igyekszik elkerülni, hogy további alkalmazottaktól kelljen megválnia.

Győrött januárban mindössze egy csoportos létszámleépítést jelentettek be a munkaügyi szervezetnek, de a cégektől kapott információk alapján valószínűsíthető, hogy ez a szám a következő hónapokban emelkedni fog. Nagyobb létszámleépítésekre főként a járműiparban és annak beszállító vállalatainál számítanak, de néhány egyéb ágazatbeli - főleg feldolgozóipari - vállalat is elbocsátásokra kényszerül - prognosztizálta a főigazgató-helyettes.
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A hazai vállalkozásokra nem jellemző az időszakos leállás

Ha mégis beiktatnak egy kis szünetet, az jellemzően maximum egy hétig tart, és többnyire az egész céget érinti. A leállás időszaka összefügghet a... Teljes cikk

Munkaerő-piaci alternatívák kistelepülésen élőknek

Kistelepülésen élni vagy egy választás következménye, vagy oda születtünk. Nagyvárosból sokan költöznek vidékre teljes életmódváltással, de... Teljes cikk

Évi 358 milliárd eurójába kerül a közép- és kelet-európai vállalkozásoknak a munkaerőhiány

A megkérdezett cégek negyedének a szakképzett munkaerő hiánya évente több mint 5%-os bevételkiesést jelent. Teljes cikk