Megjelent: 9 hónapja

Május a vállalati Sokszínűség Hónapja

Egyedülálló szülők, nők, romák, kisgyermekesek, ötven felettiek, megváltozott munkaképességűek - mindenkinek kihívást jelentett az elmúlt év. A Hungarian Business Leaders Forum most indult májusi eseménysorozatán összeszedi, mi segít a sokszínű munkaerőnek és egyáltalán, miért jó a befogadó munkahely.

A sokszínűségben mindenki érintett, hiszen mindenki önmaga vagy családja, ismerősei révén kapcsolódik egy vagy több, az átlagtól eltérő csoporthoz (50 feletti, nő, gyermekét egyedül nevelő, kisgyermekes, roma, pályakezdő, megváltozott munkaképességű stb.).

Egy nemrégiben publikált McKinsey-kutatás szerint ezeknek a csoportoknak különösen megterhelő a pandémia időszaka. A nők például jobban aggódnak a saját és családjuk mentális és fizikai egészségéért, munkahelyük biztonságáért. Jól látszik az is, hogy a kettős teher továbbra is téma a világ minden táján és különösen megnehezíti a nők életét a járvány időszakában.

Ezért Sokszínűségi Hónapot hirdetett májusra a Hungarian Business Leaders Forum, amelyhez számos vállalat (többek között az E.ON, Shell, Praktiker, Citibank) csatlakozott. A kezdeményezés 26 országot érint, és az Európai Unió is támogatja.

Sok cég eddig is odafigyelt a sokszínű csoportok speciális szükségleteire és most szélesebb körben osztják meg tapasztalataikat.

Mindezt nem szívjóságból teszik. Az üzleti teljesítményt nagyban növeli, ha a munkaerő sokféle, hiszen ezeken a helyeken kisebb a fluktuáció, a szervezet pedig sikeresebb, innovatívabb és kreatívabb lesz. Ezeket az érveket adjuk most májusban a cégvezetők kezébe” - mondja Czakó Borbála, volt londoni nagykövet, a HBLF elnöke.

Az angol és magyar nyelvű rendezvénysorozat témája többek között: miért vállal felelősséget egy cég, hogyan növelheti az ügyfél-élményt az akadálymentesítés vagy milyen új típusú együttműködéseket kell kialakítani az otthoni munkavégzés miatt.

  • 2022.02.04Sikeres évem lesz! Csoportos coaching az eredményes évért 2022 első heteit éljük. Álmodozunk és tervezgetünk; mi mindent akarunk megvalósítani az idén? Aztán elröppennek a hetek és a hónapok, és azt vesszük észre, hogy sehol sem tartunk ezekkel a tervekkel. Ilyekor elgondolkodunk: hogy lesz ebből sikeres év?! Lehet, hogy veled is megtörtént már ez. Ha azt akarod, hogy az idén másképp legyen, érdemes felkészülni rá! Jelentkezz az eseményre, ahol eszközöket és inspirációt kapsz a tudatos évtervezéshez! Találkozunk? Részletek Jegyek
  • 2022.02.11X. VEZETŐI BEST PRACTICE FÓRUM ELKÖTELEZETT MUKAERŐ - MEGSZERZÉS, FEJLESZTÉS, MEGTARTÁS A fórum célja a vezetői legjobb gyakorlatok megosztása. Részletek Jegyek
  • 2022.03.073 Hetes Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. A képzés 3 héten keresztül, 2 hétköznap este valósul meg. Igény esetén 3 munkanapra is szervezhető. Részletek Jegyek
  • 2022.04.22BEMUTATKOZIK A teamwork2022 Képzelj el egy olyan kétnapos csapatépítő képzést, amely minden részletében a Te vállalati csapatodról szól. Jelentkezzetek az ország első csapatépítő eseményére, amelyre háromfős vállalati csapatokat várunk! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter