Megjelent: 8 éve

Meditáció, hála és kedvesség - a pozitív pszichológia eszközei

A Coaching Határok Nélkül (CHN) programsorozat résztvevői már ismerik a brit Professzor Jonathan Passmoret, a Harvard Egyetem vendég előadóját, aki számos coaching szakkönyv szerzője is. Ez alkalommal legújabb kötetét - ami két hete jelent meg Londonban -, mutatta be élőszóval és gyakorlatokkal is a CHN negyedik évadjának esti workshopján. A workshop során a pozitív pszichológia eszközeit ismerhették meg a résztvevők.

Jonathan Passmore professzor Coaching Mesterfokon - Lépjen a coaching következő szintjére című, angol nyelvű könyve (Mastery in Coaching) azoknak a coachoknak szól, akik már elég nagy gyakorlattal rendelkeznek ahhoz, hogy tovább bővítsék és mélyítsék tudásukat a legújabb módszerekkel és magasabb szintre jussanak. A Coaching Határok Nélkül programsorozat résztvevői között sokan ilyenek.

- A mestercoach olyan egyéni megközelítéssel működik, ami illik az ő egyéniségéhez és az ügyfelééhez is, azáltal, hogy szintetizálja az addig megszerzett tudását, épít gyakorlati tapasztalatára és ebből mindig a legjobb eszközt választja ki az adott ügyfélre és helyzetre. - így összegezte Passmore professzor a workshopon, hogy mit tekint ő a coaching gyakorlásának mesterfokának.

Most megjelent könyvéhez, a kötet szerkesztőjeként, 14 mestercoachtól kért írásokat. Olyan témákat, modelleket és eszközöket választott, amelyek a coaching legújabb irányzatait képviselik, és még viszonylag kevés jelent meg róluk a szakirodalomban. Egy biztos; így sosem voltak összefogva, bemutatva egy szakkönyvben. Valamennyinél ismertetik a szerzők a modellek elméleti pszichológiai alapjait, és az ezekre épülő gyakorlati módszereket és eszközöket. Ezeken túl az adott fejezet szerzői megadnak további referenciákat, azoknak, akik arról az irányzatról még többet akarnak megtudni.

A könyvben leírt coaching megközelítések közül a workshopon a pozitív pszichológia alkalmazását ismertette Passmore, gyakorlati példákkal és eszközökkel érzékeltetve, milyen sokat számít, ha a coach és ügyfele is a "félig tele a pohár" szellemében működik.

A pozitív pszichológia eszköztárából hat elemet mutatott be a résztvevőknek.

1. Az aktív konstruktív reagálás az aktív figyelem irányított használatával ad visszajelzéseket azokra a megnyilvánulásokra, amelyek pozitív irányba terelhetik az ügyfél gondolkodását. Az elmondottakból csak a pozitívumokat ragadja meg és azokra reflektál és reflektáltat.

2. A pozitív esetek elemzésének eszközével élve azt lehet megragadni, ami egy-egy helyzetben az egyéni erősségekre irányítja rá a figyelmet. Azokat elemzi, ismétli és mélyíti. A coach abban segíti ügyfelét, hogy felismerje saját erősségeit, és eredményesen használja is azokat.

3. Az érdek nélküli kedvesség különösen nagy kincs manapság. Olyan gesztusokat mutatott be az előadó - egy kisfilm segítségével -, amely a mindennapokban okoz örömet nemcsak azoknak, akik kapják a gesztusokat, hanem azoknak is, akik jót tesznek másokkal. Erre egy gyakorlatot is ajánlott Passmore: a résztvevők vállalták, hogy egy héten belül valamilyen pozitív gesztust, jót tesznek, minden érdek nélkül valaki mással. S egy hét múlva értesítsék egymást arról, hogy valóban megtették-e, s mit jelentett ez számukra.

4. A három jó dolog felidézésének módszere a belső nyugalmat segíti. Este jó visszagondolni arra, mi volt azon a napon a három legjobb élmény. Kutatások kimutatták, hogy a pozitívan gondolkodó emberek tovább élnek.

5. A hála ritkán jut az emberek eszébe. Annyi mindent automatikusnak vesznek. Pedig ha belegondolnak, kitűnik, hogy mennyi jó van az életükben, amit amúgy megszoktak, természetesnek tartják, és már nem is értékelik. Jó ezeket is összeszedni, és örülni a létezésüknek.

6. A mindfulness meditációs technikával a testnek adott olyan pihenési, nyugalmi állapotot, amivel a szellemi, érzelmi élet is megnyugodhatott.
Ez csak egy fejezet a legújabb nemzetközi coaching szakkönyvből.

Peredi Ágnes
  • 2022.12.01CX-Ray hálózatelemzés online workshop Szeretnéd tudni, hogy kik a véleményvezérek, mentorok, talentek, szakértők, információforrások, kiégés szélén állók, elkötelezettek, elszigeteltek vagy potenciális vezetők a szervezetben? Részletek Jegyek
  • 2022.12.01CX-Ray elégedettség felmérés online workshop A munkahelyi hatékonyság az elégedett kollégákkal kezdődik! Skálázható, szűrhető eredmények - tudd meg, munkatársaid szerint, mik a valóban égető problémák! Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.03.03HR Basic HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Bizonytalanságtűrés a változásban

Átalakulóban lévő világunk kiszámíthatatlanságával, történelmi változásaival csoport és egyén szintjén is a fokozott, tartós terhelés és... Teljes cikk

Kishitűek a magyarok - Indul az Országos Önbizalomnövelde Program

Az Országos Önbizalomnövelde Program közel 100 önkéntes Önbizalom nagykövettel azt tűzte ki célként, hogy 3 éven belül a magyar átlag... Teljes cikk

Viselkedésváltozás? Viselkedéstervezés. - Hogyan tervezzük tudatosan szervezeti szinten?

Mit tegyünk, hogy az alkalmazott tényleg felvegye a védőkesztyűt? Ne nyissa meg az adathalász linket? Hogyan vegyük rá, hogy viselkedését,... Teljes cikk