Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 3 éve

Még mindig az anyagiak vezetnek az ideális munkahely meghatározásakor

A magas jövedelmet a megkérdezettek 59 százaléka tartja fontosnak az ideális munkahely esetében, ahogy a többség még mindig inkább helyben marad, mint hogy költözzön, ha kompromisszum árán is. Ez derült ki a Groupama és az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. felméréséből, írja a 24.hu.

images

NEXON_PORT dolgozói és vezetői HR önkiszolgáló rendszer

Az e-HR-megoldások új generációja Vonja be munkatársait a HR-folyamatokba, hogy egyszerűbbé, pontosabbá és papírmentessé tegye az adminisztrációt. Űrlapok, jelenléti ívek kitöltése és aláírása egy kattintással. Személyre szabott ügyintézés, javuló elégedettség és belső kommunikáció. online HR-ügyintézés, 24/7 eléréssel sztenderdizált HR-folyamatok elektronikus aláírással kinyomtatható formanyomtatványok vezetői HR-feladatok támogatása intuitív felhasználói felület


További információ

A 18-59 év közötti lakosság munkahelyi elvárásairól készült a reprezentatív kutatás, amelyből az derült ki, hogy bár álmai vannak a magyar munkavállalóknak, sokszor inkább kompromisszumot kötnek. A munkáltatóknak üzenetértékű lehet, főleg a hiányszakmákban, hogy érdekükben állhat a vágyak és a valóság közelítése egymáshoz.

A megkérdezettek 85 százaléka számára az ideális munkahelyen a bérezés kiemelkedő szempont, 59 százaléknak kifejezetten a magas javadalmazás döntő.

A munkahelyi légkör, a jó csapat 52 százalék számára fontos szempont. A munka jellege, a kreativitás, az érdekesség 59 százaléknak döntő. Mindemellett az sem árt, ha az ideális munkahely közel van a lakóhelyhez (35 százalék). Ugyanakkor a karrierépítés és az előrelépés mindössze 22 százaléknak szerepelt az első 5 szempont között.

A valós munkavállalás azonban nem mindig az ideális szempontok mentén valósul meg. 56 százalék számára az volt a legfontosabb, hogy bejelentik, míg 42 százaléknak a jelenlegi állása elvállalásakor a földrajzi közelség is döntött.

A fiataloknak a magas jövedelem és a kreatív feladat, míg a diplomásoknak az előmenetel és a hivatás érzése fontos. Gyermekes munkavállalók pedig a részmunkaidő és az oktatási intézmények közelsége szempont.

24.hu
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Miért előítéletes a HR a 45 felettiekkel?

Munkaerőhiány ide vagy oda, tudjuk, hogy a 45 év feletti álláskeresők ma sincsenek könnyű helyzetben Magyarországon. Pedig a józan ész alapvetően... Teljes cikk

Alakíthatjuk úgy a munkánkat, hogy szerethetőbb legyen?

Nagyon nem mindegy, hogy valaki csak pénzkereseti lehetőségnek, állásnak, karriernek vagy hivatásnak tekinti a munkáját. A hozzáállás többek... Teljes cikk

Generációs nyomógombok - így tartsd meg a tehetségeket

Mai világunkban nagyon gyakori, hogy a vezetőknek többgenerációs csapatot kell irányítaniuk. Minden generációnak megvan a sajátos gondolkodásmódja,... Teljes cikk

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár