Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 2 éve

Megtámadható a közös megegyezés?

Úgy alakult,hogy 3 év után találtam egy lakóhelyemhez pár percre található munkahelyet. Èvekig napi kb. 50- 55 percet utaztam,oda- vissza,ezért nem tudtam 8- órában dolgozni, így nagyon keveset kerestem, ami nem fedezte a kiadásaimat! A felmondást közös megegyezéssel,2 hetes intervallumban írtuk alá. A szerződésbe belefoglaltam,hogy mint munkavállaló a munkaviszony megszűnéséig a tárgyévre arányosan járó szabadságot nem veszem igénybe,így annak pénzbeli megváltását a munkáltatónak a többi járandósággal az utolsó napon kell elszámolnia felém! Másnap üzenetek áradata zúdult rám,hogy 1 hónap a felmondási időm!

mdr

Diákot rendelhet pár napra, hétre, de akár hónapokra is. Így annyi költsége merül fel, amennyit a feladat ellátása valóban megkíván.
DIÁKMUNKA - Mire jó? Megéri? Biztonságos? Kényelmes?


Dilemmák a diákmunkával kapcsolatban

A munkaviszony közös megegyezéssel történő megszüntetése esetén a megszűnés körülményeit a felek szabályozzák. Ilyen esetben így a törvényben nevesített felmondási idő, végkielégítés szabályai nem érvényesülnek. A közös megegyezéssel történő munkaviszony megszüntetést bármelyik fél megtámadhatja, annak sikere azonban kevéssé valószínű. Első lépésben a saját nyilatkozatot kell megtámadni a jognyilatkozat (megállapodás) megtételétől számított 30 napon belül. A megtámadási nyilatkozatban meg kell jelölni azt a tévedést, jogellenes fenyegetést, amelyre a megtámadó fél hivatkozik. Amennyiben a másik fél 15 napon belül a megtámadást nem fogadja el vagy arra nem válaszol, abban az esetben 30 napon belül bírósághoz lehet fordulni.

Javasolom, hogy a félreértést kíséreljék meg békésen rendezni.

Sok sikert kívánok az új állásához !

Aki válaszol:

Munkajogi szakértő - Kéri Ádám

A jogi egyetemet 2001-ben fejeztem be (ELTE). Ezt követően európai uniós képzéseken vettem részt, majd 2004-től az Egyesült Államokban tanultam amerikai jogot.

Tisztelt Kérdezők!

Köszönjük, hogy megtisztelik portálunkat kérdéseikkel, viszont felhívjuk szíves figyelmüket, hogy mielőtt feltenné kérdését, nézze át eddig megjelent cikkeinket és a leggyakoribb kérdéseket a témával kapcsolatban, ehhez használják az oldalon található kereső funkciót, mert számos kérdést többször is megválaszoltunk. A jövőben szerkesztőségünk az azonos témában született kérdésekre a válaszadást szűri.

Kérdezze Ön is szakértőinket, írjon nekünk a kerdes@hrportal.hu címre!

Kérjük tömören fogalmazza meg kérdését, (max. 500-600 karakterben), mert kapacitáshiány miatt hosszabb kérdésekre nem tudunk válaszolni. A tanácsadás általános jellegű, bért, szabadságot, nyugdíjat nem számítunk ki. Az információk tájékoztató jellegűek, nem minősülnek jogi tanácsnak.

Privát emailben nem áll módunkban tanácsot adni, válaszadásra csak cikk formájában kerülhet sor. A kérdezők személyes adatait, nevét, emailcímét nem jelentetjük meg, és a szerkesztés jogát fenntartjuk.

Cafeteriával, béren kívüli juttatásokkal kapcsolatban a szakértőnk Fata László.
Munkajogi kérdésekre dr. Kéri Ádám ügyvéd és Dr. Bán Gergely ügyvéd, a Bán és Karika Ügyvédi Társulás alapítója válaszol.
Adózási, bérszámfejtési kérdésekben a UCMS Group ad választ.
A megváltozott munkaképességgel kapcsolatos kérdésekben Kappel Katalin munka-és szervezetpszichológus segít.
HR-esek szakmai kérdésekben Sipos Sándortól kapnak tanácsot.
Coachinggal kapcsolatos szakmai kérdésekben, motivációs, munkahelyi,karrierproblémákkal kapcsolatban Ábri Judit válaszol.
Elbocsátással, outplacementtel kapcsolatos kérdéseiket Hadas Hajdu Helgának tehetik fel
Nyugdíjjal kapcsolatos kérdéseiket Farkas András, a nyugdíjguru szakértője válaszolja meg.
Employer brandinggel kapcsolatban Kádár Balázstól kérdezhet.
HR Szoftverekkel, felhővel kapcsolatban Beck Zsolt ad választ.

Follow hrportal_hu on Twitter