Megjelent: 3 éve

Megvannak az év felelős foglalkoztatói

Az OFA Nonprofit Kft. csütörtökön adta át a „2016 Felelős Foglalkoztatója Vándordíjat”. A díjazott mikró- és kisvállalkozások, közép- és nagyvállalatok és a közszféra szervezeteit a Groupama Arénában látták vendégül.

„Örvendetes, hogy verseny van a munkavállalókért, de megtartásukhoz kell a felelős foglalkoztatás” - mondta Pákozdi Szabolcs, az OFA ügyvezető igazgatója.

A közszférában három pályázó közül választott a zsűri. A Heves Megyei Kormányhivatal kapta a fődíjat. A több mint 1200 főt foglalkoztató hivatal családbarát programjának tervezésébe bevonták a munkatársaikat. A zsűri rajtuk kívül Tata város önkormányzata és a Volánbusz Zrt pályázatát emelte ki ebből a mezőnyből.
A mikró- és kisvállalkozások kategória nyertese a ForArea Gazdaságfejlesztő Kft lett. Pályázatában leírta, hogy ösztöndíjasaik felsőoktatásban szerzett tudásukat piaci körülmények között hasznosíthatják náluk. A zsűri kiemelte az irodai környezet kialakításának területen működő Grape Solutions és a PC Trade pályázatát.

Az egyik díjnyertes méltatásakor hangzott el a konferansziétól: „Nem mindegy, hogy a munkáltató milyen állapotban adja vissza családjának a dolgozót” - ez volt a felelős foglalkoztatásra vonatkozó legfrappánsabb mondat. Az üzleti érdek mentén kifejtett jó szándék kevésbé kiforrott megfogalmazásaival is találkoztunk. Ilyen volt például „az üzleti komfortzónából kitörés az érzékenység emberségesség irányába”. Úgy látszik, sok munka vár még azokra, akik tenni akarnak azért, hogy tisztább legyen a felelős foglalkoztatás kommunikációs csatornája, és minél több céget meg akarnak győzni ennek fontosságáról.


A közép- és nagyvállalatok kategóriában érkezett a legtöbb pályázat. A 24 közül négyet emelt ki a zsűri, ezek: a Budapest Bank, Eon Hungária Zrt, Szatmár Optikai Gyártó és Forgalmazó Kft, Waberers International Kft. A nyertes az Eon lett. Támogatják a sportolást, rekreációs pályázatukat üdülőikben valósítják meg, önkéntességért díjjal ismerik el munkatársaik tevékenységét.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara különdíjat adott a képzési és szakképzési területen kimagasló teljesítményt nyújtó cégeknek. Bihall Tamás oktatási és képzési alelnök hirdette ki, hogy a nagyvállalati kategória nyertese a Grundfos Magyarország Kft lett, ahol - mint elmondta -, 80 fő vesz részt a duális képzésben. Bihall megjegyezte, hogy pár éve egy sem volt, ezért örvendetesnek tartja, hogy megugrott a képzési kedv. A Grudfos tájékoztatása szerint tíz oktatási intézménnyel és az MKIK-val szoros együttműködésben fogadják a tanulókat. A szivattyúgyártó cég rugalmas munkavégzési formák bevezetésével tesz a munka-magánélet egyensúlyának eléréséért, emellett arra törekednek, hogy dolgozóikat ne érjen hátrányos megkülönböztetés.

A kisvállalati kategória különdíjasa, a Funkció Kft. elől jár „a húsipari munkavégzés szépségének megismertetésében”, ezzel népszerűsítve a szakemberhiánnyal küzdő húsipari termékgyártást. A szakképzési különdíjas Nestlé Hungária Kft. egyik célkitűzése a fiatal generációk munkaerő-piaci integrációjának elősegítése.
  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter