Megjelent: 5 éve

Mennyire bízzák magukat a szerencsére a kkv vezetők?

A kérdés 13.-án pénteken, különösen aktuálisnak tűnik. Még mindig az figyelhető meg a vállalatvezetők körében, hogy az üzleti eredményeiket inkább a szerencsére bízzák. Hiányzik a tudatosság, a következetes odafigyelés, ügyfélkövetés. Megfigyelhető ez a tendencia az üzleti tárgyalások esetében is – olvasható az Együttműködő Vállalkozók Szervezetének közleményében.

images

images

Az üzlet gyakran azon múlik, hogy mit mond magáról, tehát hogyan mutatkozik be egy cégvezető. Továbbá, milyen mélységű információkat szerez a lehetséges partnerről.

„A tapasztalat azt mutatja, hogy sok-sok tárgyalásból csak kevés üzlet születik. Persze, ez azért iparág és kommunikációfüggő is. De tény, hogy sokat kell dolgozni, többször kell egyeztetni ahhoz, hogy végül hónapok múlva egy nagyobb értékű szerződés megszülessék. Az ipari cégeknél ez még fokozottabban igaz. Ezt a folyamatot lehet felgyorsítani azzal, hogy a tárgyalás alatt tudatosan törekszünk arra, hogy az alap és felszínes információk után a mélyebbek felé haladjunk.” – írja blog oldalán Vereb István, az Együttműködő Vállalkozók Szervezetének alapítója.

A gyakorlatban ezt úgy alkalmazhatjuk, hogy feltérképezzük a partner szakmai múltját. Például milyen típusú cégeknél, milyen munkákat végzett? Mennyire tájékozott az adott szakterületen? Fordít-e energiát a fejlődésre, képzésre? Milyen céljai vannak?

„A mélyebb megismerés által sokkal hamarabb és könnyebben találnak kapcsolódási pontot a felek, illetve a kérdések által sokkal bizalomkeltőbb lesz a beszélgetés, mivel nem az eladásra fókuszálnak. Tehát, nem az a lényeg, hogy bizonyos idő alatt hány céggel veszik fel a kapcsolatot a cégvezetők vagy az értékesítők, hanem az, hogy hány céget ismer meg mélyebben.” – hangsúlyozta Vereb István, aki nem hisz a babonában.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter