Megjelent: 3 éve

Mentorprogramot indított a Meló-Diák

A Meló-Diák mentorprogramja kompetenciamérésekkel, folyamatos visszajelzésekkel és a piacképességet igazoló, egymásra épülő bizonyítványok kiadásával segíti célba a fiatalokat - írja közleményében a Meló-Diák.

images

images

Marosi László, a Meló-Diák vezérigazgatója így jellemezte kezdeményezésüket: „A Mentorprogram egy félautomata rendszer, amelyben egyenlő szerepe és terepe van a digitális-játékos appoknak, valamint a mentorokkal való személyes kapcsolatnak. A folyamatban a munkatapasztalattal párhuzamosan gyűjtik a fiatalok a folyamatos kompetenciaméréssel a badge-eket. A különböző szintek eléréséről bizonyítványt kapnak, amelyből láthatóvá válik, milyen kompetenciáiban fejlődtek, s milyen konkrét munkatapasztalatokat szereztek diákéveik során."

A Mentorprogramba a Melodiak.hu oldalán lehet jelentkezni, és aki már Meló-Diák-os, azonnal élvezi majd ennek előnyeit. A Mentorprogram társ, amely hozzásegíti a fiatal munkavállalókat saját individuális céljuk megvalósításához - írja közleményében a diákmunka-hálózat.

Az érdeklődő diákok itt regisztrálhatnak a Mentorprogramba.

A Meló-Diák mentorprogramjának szakmai együttműködő partnere a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK).

„Egyre több piaci szereplő keres meg minket a munkahelyi generációs konfliktusok, a mostani generációk munkakezdésének nehézségei miatt. Előremutató ez a megértésre törekvő nyitottság, ugyanakkor partnerünk, a Meló-Diák kezdeményezése, amely a fiatalok kompetenciáinak feltérképezésében és fejlesztésében nyújt segítséget a pályakezdésük támogatására. A generációs konfliktusok, „átállások”, meglátásom szerint természetszerűek, az ebben való felkészülésben, „probléma” megoldásban mindenkinek van feladata. A Meló-Diák jó felismerése és példaértékű fejlesztése, bízom benne ösztönzően hat a további érintett szereplőkre” - mondta Gulyás Tibor, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke.

Budavári-Takács Ildikó pszichológus, a SZIE GTK egyetemi docense, a Mentorprogram önismereti kérdőívének megalkotója kiemelte: „A Meló-Diák Mentorprogram számára olyan kompetenciákat mérő önértékelő eljárásokat fejlesztettünk ki, amelyek a munkavállaló diákok számára nyújtanak segítséget az önismeretük fejlesztéséhez. A munkavégzés során a diákok munkavégzéshez szükséges kompetenciái folyamatosan fejlődnek. Ezt a fejlődést négy szinten ragadja meg a program. Az önértékelő eljárások segítségével a diákok mind a négy szinten kapnak visszajelzést a kompetenciáik fejlődéséről. Az önértékelő eljárások által adott visszajelzésekkel a diákok gazdagíthatják saját munkavállalói énképüket, tudatosíthatják fejlődésüket. Később pedig már bizonyítványukkal, vagy diplomájukkal a zsebükben pontosan képesek lesznek megfogalmazni saját kompetenciáik ismeretének fényében előnyeiket, így célzottan olyan állást pályázhatnak meg, amelyben a leginkább sikeresek lehetnek” - mondta Budavári-Takács Ildikó pszichológus.

Csehné Papp Imola közgazdász, a SZIE GTK habilitált egyetemi docense kifejtette a mentorprogrammal kapcsolatban: „Óriási a szakadék a felsőoktatásban végzett diákok tudása és a gazdaság elvárásai között. A kutatásainkban megkérdezett interjúalanyok felsőoktatásról alkotott véleménye nem túl jó. A frissdiplomások elméleti felkészültségét megfelelő szintűnek minősítik a megkérdezettek, de a gyakorlati ismeretek szerintük hiányosak. A vállalkozások több mint fele előnyben részesíti azokat a jelentkezőket, akik jó nevű, tradicionális vagy speciális szakterületen végeztek. Érdekes tény, hogy 70%-uk középfokú végzettséget igénylő munkakörökben is alkalmaz diplomás munkavállalót.
A munkáltatók tapasztalatai alapján, a diplomás pályakezdők leendő munkájukkal kapcsolatos elvárásai nem megalapozottak. Kihagyhatatlan részét kellene képezze a tanulás éveinek a diákmunka, mert a munkatapasztalat hiánya miatt nincs reális képe a jelentkezőknek a munkaerőpiacról és a munkahelyekről, ahol az alázatot, mint legfontosabb tulajdonságot várnák el a legtöbben a fiatal munkavállalóktól. A szorgalom és kreativitás mellett, a tudás és a rugalmasság is fontos munkaerő-piaci tulajdonság. A munkáltatók elvárásai között középfokú végzettségű munkatársak esetén a munkát illető igényesség, a szakmai alapismertek, az önálló munkavégzés, a szakmai gyakorlat és jártasság, a problémamegoldó-készség, a rugalmasság és a csapatmunkára való készség szerepel legnagyobb súllyal az elvárások között” - mondta Csehné Papp Imola közgazdász.

Meló-Diák
  • 2019.10.18Office Fvck Up Day Az iroda költözés vagy átalakítás során elkövetett bakikról nem szoktunk beszélni, pedig ezekből a történetekből igazán sokat lehet tanulni. Éppen ezért 15 olyan előadót hívunk a nagyszínpadra, akik őszintén mesélnek az elbaltázott projektekről. Részletek Jegyek
  • 2019.11.14Munkajog a HR gyakorlatában Munkajogi ismeretek érthetően, rendszerezve, remek oktató tolmácsolásában! A jogszabályi naprakész tudás mellett a saját kérdéseire is választ kap. Képzésünk munkáltatói és munkavállalói oldalról is hasznos ismereteket nyújt. Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter