Megjelent: 1 éve

Miért jó finom ételekkel meglepni kollégáinkat?

Ha egy cég időnként meglepi dolgozóit ínycsiklandó falatokkal, azt nem csak plusz juttatásként tartják számon a hálás kollégák. Sokkal inkább azt mutatja, hogy a cég törődik dolgozóival, és az erőfeszítéseiket és teljesítményüket igazán nagyra értékeli.

Az irodai étkeztetésben rejlő potenciál

A USA Today napilap egy felmérése szerint az alkalmazottaknak biztosított ingyen étel 67%-os munkával való elégedettségi rátát eredményezhet. Ez ugyanis azt mutatja számukra, hogy a vállalat komolyan gondolja, hogy támogató környezetet hozzon létre a dolgozóknak. Ennek eredményeként a cég által fizetett ebédet olyan jelentős előnynek tekintik, amelyről nehéz lemondani, különösen az Y Generáció számára.

Próbáld ki az Ordit.hu irodai ételrendelés és étel-házhozszállítás szolgáltatását céges költségkeretből, és lepd meg dolgozóid valami finomsággal!

Az ebédidő közeledtével a munkatársak kezdenek kevésbé koncentrálni, és a következő étkezés logisztikáján kezdenek gondolkodni. Melyik étterembe fognak menni? Milyen útvonalat válasszanak, hogy elkerüljék a csúcsforgalmat? Lesz idejük étkezni, vagy gyorséttermet kell választaniuk, mely nem a legegészségesebb opció?

A vállalaton belül ezek az apró aggodalmak összeadódhatnak, ami súlyosan visszafoghatja a termelékenységet. Azzal, hogy az alkalmazottak számára ingyenes étkezést biztosítunk az irodában, jóval többet teszünk, mint egyszerűen az éhségüket csillapítjuk.

Nagyszerű kapcsolatteremtő lehetőség

Ha sokszínű munkahelyi társaságot kell összehozni, nehéz felülmúlni az ingyenes étkezést. A közös irodai ebéd az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy erős személyes kötelékeket alakítsanak ki a dolgozók, bármilyen területen, osztályon is dolgoznak.

A közös falatozás által a munkatársak sokkal jobban megismerhetik egymást, különösen akkor, ha az irodában van egy erre alkalmas közös helyiség. A csapatban való étkezés erősebb kapcsolatokat és a csapathoz tartozás érzését teremti meg, ami kulcsfontosságú a munkahelyi elkötelezettség megteremtésében.

A hangsúly a törődésen van

Még az alkalmankénti céges ebéd is komoly eredményeket hozhat, noha nem minden vállalat rendelkezik akkora költségvetéssel, hogy ingyenes napi étkezést biztosítson alkalmazottainak. 

A legtöbb munkavállaló azonban nagyszerű juttatásnak tekintené a csupán heti egyszeri étkezést is, amely nagy lendületet ad a munkával való általános elégedettségéhez. Egy másik kiváló lehetőség a reggeli ingyenes kávé és szendvics, bagel vagy egyéb finom falat biztosítása. 

Ezt különösen azok a munkavállalók értékelhetik, akik szülőként minden hétköznap reggelüket rohanással töltik, és kihagyják a legfontosabb reggeli étkezést. Ha nem is tudunk minden nap többfogásos ebédet biztosítani, néha egy kis aprósággal is kifejezhetjük munkatársaink iránti hálánkat és megbecsülésünket.

Böngészd végig az Ordit.hu nagyszerű irodai catering szolgáltatásait, és tudj meg még többet a céges ebédrendelés előnyeiről!

  • 2022.10.11HR Fest 22 - Forgatókönyvek sűrűjében Újra jön a HR-világ legmeghatározóbb szakmai eseménye. Ősszel újra vár a HR Fest az Akvárium Klubban, ahol ezúttal a gyors változásokra és a közeledő sötét felhőkre fókuszálunk. Neked van már forgatókönyved? Részletek Jegyek
  • 2022.10.11XIX. Magyar Munkajogi Konferencia Atipikus munkajogviszonyok, munkaszerződés és munkajogviszony tartalma, határozott idejű jogviszony sajátosságai. Milyen kihívásokkal kell a cégeknek jelenleg szembenézniük munkaügyi kérdésekben? Nem érdemes hiányoznia a XIX. Munkajogi Konferenciáról. Részletek Jegyek
  • 2022.10.13TÉR workshop - Legyél a teljesítményértékelés szakértője! Miről lesz szó? TÉR bevezetés lépései, szakmai újdonságok, legjobb gyakorlatok, működtetéssel kapcsolatos szakmai titkok. A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Részletek Jegyek
  • 2022.11.09Új EU-s irányelvek a Munka Törvénykönyvében Jelentős munkaügyi adminisztratív feladat ősz elején - két irányelv átültetésével módosul a munka törvénykönyve. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Palkovics: Akkor lehet 20 fok a közintézményekben, ha Ukrajnában véget ér a háború

A magyar közintézményekben elrendelt 18 fok akkor lehet 20 fok, ha Ukrajnába visszatér a “békeidő” – nyilatkozta Palkovics László. A négynapos... Teljes cikk

A szakértők egyetértenek a négynapos munkahét bevezetésével

Online kerekasztal-beszélgetést tartottak a négynapos munkahét bevezetésének előnyeiről és hátrányairól. Teljes cikk

18 fok lesz télen a közintézményekben

A kórházakat és a bentlakásos szociális intézményeket kivéve 18 fok lesz télen a közintézményekben - jelentette be Gulyás Gergely. Nem... Teljes cikk