kapubanner for mobile
Megjelent: 3 éve

Miért jó finom ételekkel meglepni kollégáinkat?

Ha egy cég időnként meglepi dolgozóit ínycsiklandó falatokkal, azt nem csak plusz juttatásként tartják számon a hálás kollégák. Sokkal inkább azt mutatja, hogy a cég törődik dolgozóival, és az erőfeszítéseiket és teljesítményüket igazán nagyra értékeli.

ételrendelés munkahely ordit.hu-

Az irodai étkeztetésben rejlő potenciál

A USA Today napilap egy felmérése szerint az alkalmazottaknak biztosított ingyen étel 67%-os munkával való elégedettségi rátát eredményezhet. Ez ugyanis azt mutatja számukra, hogy a vállalat komolyan gondolja, hogy támogató környezetet hozzon létre a dolgozóknak. Ennek eredményeként a cég által fizetett ebédet olyan jelentős előnynek tekintik, amelyről nehéz lemondani, különösen az Y Generáció számára.

Próbáld ki az Ordit.hu irodai ételrendelés és étel-házhozszállítás szolgáltatását céges költségkeretből, és lepd meg dolgozóid valami finomsággal!

Az ebédidő közeledtével a munkatársak kezdenek kevésbé koncentrálni, és a következő étkezés logisztikáján kezdenek gondolkodni. Melyik étterembe fognak menni? Milyen útvonalat válasszanak, hogy elkerüljék a csúcsforgalmat? Lesz idejük étkezni, vagy gyorséttermet kell választaniuk, mely nem a legegészségesebb opció?

A vállalaton belül ezek az apró aggodalmak összeadódhatnak, ami súlyosan visszafoghatja a termelékenységet. Azzal, hogy az alkalmazottak számára ingyenes étkezést biztosítunk az irodában, jóval többet teszünk, mint egyszerűen az éhségüket csillapítjuk.

Nagyszerű kapcsolatteremtő lehetőség

Ha sokszínű munkahelyi társaságot kell összehozni, nehéz felülmúlni az ingyenes étkezést. A közös irodai ebéd az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy erős személyes kötelékeket alakítsanak ki a dolgozók, bármilyen területen, osztályon is dolgoznak.

A közös falatozás által a munkatársak sokkal jobban megismerhetik egymást, különösen akkor, ha az irodában van egy erre alkalmas közös helyiség. A csapatban való étkezés erősebb kapcsolatokat és a csapathoz tartozás érzését teremti meg, ami kulcsfontosságú a munkahelyi elkötelezettség megteremtésében.

A hangsúly a törődésen van

Még az alkalmankénti céges ebéd is komoly eredményeket hozhat, noha nem minden vállalat rendelkezik akkora költségvetéssel, hogy ingyenes napi étkezést biztosítson alkalmazottainak. 

A legtöbb munkavállaló azonban nagyszerű juttatásnak tekintené a csupán heti egyszeri étkezést is, amely nagy lendületet ad a munkával való általános elégedettségéhez. Egy másik kiváló lehetőség a reggeli ingyenes kávé és szendvics, bagel vagy egyéb finom falat biztosítása. 

Ezt különösen azok a munkavállalók értékelhetik, akik szülőként minden hétköznap reggelüket rohanással töltik, és kihagyják a legfontosabb reggeli étkezést. Ha nem is tudunk minden nap többfogásos ebédet biztosítani, néha egy kis aprósággal is kifejezhetjük munkatársaink iránti hálánkat és megbecsülésünket.

Böngészd végig az Ordit.hu nagyszerű irodai catering szolgáltatásait, és tudj meg még többet a céges ebédrendelés előnyeiről!

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Kihirdették Az Év Irodája verseny győzteseit - mutatjuk a legtrendibb munkatereket

Folyamatos az innováció az irodapiacon, amely az elmúlt évek változásaira új megoldásokat és alternatívákat kínál. A legfontosabb trendek... Teljes cikk

Honnan tudhatjuk, hogy már nem egészséges az, amennyit dolgozunk?

"Ha elfelejtjük, hogy kell feltöltődni. Elfelejtjük, hogy az este nem arra való, hogy hazavigyük a munkát és otthon folytassuk, hanem arra, hogy... Teljes cikk

Hogyan támogassuk a stresszel küzdő kollégát? - Ezt tanácsolja a mentálhigiénés szakértő

Egy friss felmérés szerint az Egyesült Királyság tízből kilenc dolgozó érzett magas vagy extrém mértékű nyomást és stresszt az elmúlt egy... Teljes cikk