kapubanner for mobile

8 cikk a(z) étel címkével - 1. oldal

A sokarcú pesztó

5 éve Vannak élelmiszerek, amelyek szinte nélkülözhetetlenek egy jól felszerelt konyhában, mert ezek segítségével pillanatok alatt fejedelmi ételt varázsolhatunk az egyszerű tésztából is. A pesto – magyarosan pesztó – egy hagyományos olasz szósz, amely friss fűszernövényekből, diófélékből, olívaolajból, fokhagymából valamint sajtból készül, és szinte bármilyen fogást fel lehet vele dobni. Ez az egyszerű, de nagyszerű szósz nem csak Itáliát, de az egész világot meghódította, ezért érdemes kicsit jobban szemügyre vennünk, mi mindenre használható. Teljes cikk...


Miért jó finom ételekkel meglepni kollégáinkat?

3 éve Ha egy cég időnként meglepi dolgozóit ínycsiklandó falatokkal, azt nem csak plusz juttatásként tartják számon a hálás kollégák. Sokkal inkább azt mutatja, hogy a cég törődik dolgozóival, és az erőfeszítéseiket és teljesítményüket igazán nagyra értékeli. Teljes cikk...


Magas a vérnyomása? Fogyasszon több diót!

7 éve A magas vérnyomás gyakori probléma, főleg az idősebb korosztály körében. A betegséget nehéz azonosítani, mivel a kezdeti szakaszban nem okoz feltűnő tüneteket. Orvosi vizsgálatok nélkül a betegek gyakran nincsenek tudatában a problémának. Ha viszont fény derül rá, sokan akkor sem veszik kellően komolyan, így viszont elmarad a kezelés is. Teljes cikk...


Kékpenészes és kecskesajtok a legmagasabb szintű gasztronómiában

8 éve A sajtok népszerűsége megkérdőjelezhetetlen, ha a magas gasztronómiai igények kielégítése a cél. Ismerje meg a kékpenészes, illetve a kecskesajtok legjellegzetesebb tulajdonságait. Teljes cikk...


Chia mag - szupermag az egészségért

7 éve Az aztékzsályamag, azaz a chia mag sok rostot, vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, és fontos fehérje, Omega-3 és Omega-8 forrás. A chia mag szuperélelmiszer, vagyis superfood, amely kiváló tápanyagforrás az étrendünkben, és az egészségtudatos táplálkozás egyik alap élelmiszere lett. Nézzük, hogyan használhatod fel a konyhában. Teljes cikk...


Az emberi szervezet számára nagyon fontosak az Omega-3 zsírsavak

8 éve Az új-zélandi kagylót a maorik eredeti formájában fogyasztották, azaz nyersen ették, így jutottak hozzá a benne lévő tápanyagokhoz. A maori őslakosok szerint ez tette őket egészségessé és erőssé. Az Omega-3 zsírsavakat az emberi szervezet nem képes előállítani, ám elengedhetetlen a szervezet működéséhez. Teljes cikk...


"Sok idő elment ételkereséssel" - böjt a munkahelyen

7 éve 40 napig tart, ami nem jelenti azt, hogy végig és mindenki tartja a húsmentes étkezést a böjti időszakban. Minimum négyféle munkahelyi böjtölő van: aki megoldja a munkahelyi étteremből, aki megrendeli, netán megfőzi, vagy spontán oldja meg, ahogy jön. Egy biztos, utóbbi gyakrabban marad éhes, mint a többiek. Lapunk újságírójának böjti bajlódása. Teljes cikk...


Nem egészségeset rendelünk

10 éve Az online ételrendelés egyre népszerűbb a magyar lakosság körében, de általában nem az egészséges ételeket preferálják, derül ki a Foodpanda elemzéséből, amelyről Világgazdaság Online írt. Teljes cikk...