Milyen az utalványok megítélése a munkáltatók körében?
A béren kívüli juttatások utalványos formájával kapcsolatban gyakran elhangzik, hogy körülményes és nehézkes az adminisztráció. Erre cáfol rá a BellResearch által végzett felmérés, amelyben a cégek 90 százaléka úgy nyilatkozott, hogy az utalványok adminisztrációja egyszerű.
Több szolgáltató is megjelent már a piacon kártyaalapú szolgáltatással, melyek elsősorban a munkáltató adminisztrációs terheinek csökkentését ígérik. Ezt az adminisztrációt a fenti kutatás alapján a cégek többsége valójában nem éli meg teherként. Azonban a másik oldalon a felhasználói tapasztalatok alapján ezen új kártyák elköltési lehetősége még igen korlátozott.
A béren kívüli juttatások területén piacvezető Sodexo Motivációs Rendszerek szerint a béren kívüli juttatások formájára vonatkozó munkáltatói igényt minden esetben egyedileg kell elbírálni és a felmerülő problémákra személyre szabottan kell megtalálni a választ. Emellett nagyon fontos figyelembe venni a felhasználói igényeket is, hiszen a kártyához technikai háttérként POS terminál szükséges, mely még Magyarországon nagyon sok helyen nem található meg. Azon cégek számára, a hagyományos utalványos megoldás a legmegfelelőbb, akiknél elsődleges szempont a juttatás széleskörű elkölthetősége és a nagyobb elfogadóhely-hálózat, áll a lapunknak eljuttatott közleményben.
- 2026.01.09Foglalkoztatás és jóllét: az értékes munkaerő megszerzése és megtartása a folyamatosan változó munkaerőpiaci környezetben Foglalkoztatás és jóllét: az értékes munkaerő megszerzése és megtartása a folyamatosan változó munkaerőpiaci környezetben. A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A program és a regisztráció a jegyek menüpont alatt.
Részletek
Jegyek
- 2026.01.28Vezetés- és szervezetfejlesztés szakmai konferencia Bokor Attila Aranykalitkában című kutatásának harmadik fejezetéhez érkeztünk, amely ötven vezetői életúton keresztül három évtized szervezeti és vezetői tapasztalatát mutatja be. Az OD Partner is mérföldkőhöz érkezett: 30 évesek lettünk. Kinyitjuk szakmai műhelyünket és megosztjuk, hogyan gondolkodunk vezetésről, szervezetről, és aktuálisan milyen témákban mélyedünk el.
Részletek
Jegyek
- 2026.01.29Bértranszparencia irányelv és diszkrimináció-tilalom Szakmai képzés a bértranszparenciáról és a diszkriminációról HR szakembereknek és vezetőknek. Készüljön fel munkajogászainkkal az EU új bérátláthatósági szabályaira!
Részletek
Jegyek
- 2026.01.31Vállalati szimuláció Valós piaci helyzetben egy-egy döntés meghozatalakor helyt kell állnia mind vezetői, mind kontrolleri képességeinknek. Mennyivel egyszerűbb lenne, hogyha mi is úgy gyakorolhatnánk, mint egy pilóta, aki éles felszállás előtt, a szimulátorban tanulja meg a vezetést, míg kellő rutinra tesz szert. Ez megvalósítható ma már az üzleti életben is.
Részletek
Jegyek
A munkabér kifizetése 2026-ban is közel 70 százalékos teherrel adózik, így nem versenyezhet a kedvezményesen adózó vagy adómentes béren kívüli... Teljes cikk
December 1-jétől újra hideg élelmiszert is lehet vásárolni a boltokban a SZÉP-kártyával, a friss Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint... Teljes cikk
Négy hónapig lesz lehetőség hideg élelmiszereket vásárolni a SZÉP-kártyával. Teljes cikk
- Óriási akciót hirdet a Penny: pluszkedvezményt kap, aki nyugdíjasutalvánnyal fizet 3 hónapja
- Anyák adómentessége: cégkapus üzenetdömping miatt háborognak a könyvelők 3 hónapja
- Adminisztráció és adó: a magyar kkv-k sürgetik a változást 4 hónapja
- Nyugdíjasutalvány és extra kuponok – erre kell figyelni, hogy ne vesszen el a pénz! 4 hónapja
- Nyugdíjas-élelmiszerutalvány: ezt kell tenni, ha a kézbesítés sikertelen 6 hónapja
- Nem csak a nyugdíjasok kapnának élelmiszer-utalványt 6 hónapja
- Motivációs levél minta: irodavezető 6 hónapja
- Meddig lehet majd beváltani a nyugdíjasok 30 ezres utalványát? 6 hónapja
- Több százezer forintot bukhatnak a fiatalok – miért nem élnek a lakhatási támogatással? 7 hónapja
- Miért a nyugdíjasokon spórol a kormány? 7 hónapja
- Kultúra utalvány 2025: maximuma, felhasználása és formai kellékek 7 hónapja
Fata László cafeteria szakértő a Cafeteria TREND alapítója, szerkesztője, aki nem csak az adótörvények oldaláról közelíti meg a béren kívüli juttatásokat.
Egy CEO naplója - a világ egyik legnépszerűbb podcastja