Megjelent: 7 hónapja

Minimálbér 2021

A 2021-es minimálbérről a tárgyalások jelenleg is zajlanak a munkáltatói és a munkavállalói oldal között. Míg a szakszervezetek 7,5%-os emelést várnak, a munkaadók 3%-os emelésre tettek javaslatot.

2020-ban a minimálbér bruttó összege 160 920 forint. A nettója pedig: 107 ezer forint. (Családi adókedvezmény nélkül.) Míg a garantált bérminimum bruttó összege: 210 600 forint.

A szakszervezetek a minimálbérről szóló tárgyalásokon, a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán, 7,5%-os minimálbér-emelésre tettek javaslatot. Azonban azt is jelezték, hogy amennyiben ez nem valósul meg, akkor kétlépcsős bérrendezést tudnak elképzelni. Melynek első lépése egy 6,5%-os emelés lenne 2021. január 1-től.

A munkáltatók képviselői ezzel szemben 3%-os emelésre tettek javaslatot, amelyet abban az esetben emelnének 4%-ra, ha a kormány már január 1-től csökkenti újabb 2%-kal a munkáltatókat terhelő szociális hozzájárulási adót.

Amint megvan a 2021-re érvényes összeg, frissítjük a cikket.
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter