Megjelent: 13 hónapja

Mire van szükség a hatékony álláskereséshez?

Ahhoz, hogy sikeres legyen az álláskeresésünk, manapság már egyáltalán nem elég az, hogy több álláskeresési platformon is jelen vagyunk, szükség van bizonyos stratégiai megközelítésre ahhoz, hogy a toborzók látószögébe kerüljünk. Ehhez nyújt majd a mai cikkünk egy kis segítséget.

Mire van szükség a hatékony álláskereséshez?

Ügyeljünk arra, hogy teljes legyen a profilunk!

A toborzók általában különböző kulcsszavakat használnak arra, hogy megtalálják az alkalmas jelölteket az állásportálok hatalmas adatbázisában. Amikor tehát létrehozzuk a fiókunkat például a BekescsabaAllas.hu weboldalon, feltétlenül győződjünk meg arról, hogy minden fontosabb információt megadtunk-e, és semmi sem hiányzik. Különben előfordulhat, hogy a profilunk egyáltalán nem jelenik meg a toborzók számára, vagy a portál a találatok végére sorolja, amely nagyban rontja az esélyeinket.

Fontos az önéletrajz címsora

Az önéletrajzunk címsorának egyértelműen tartalmaznia kell a funkcionális kompetenciákra vagy készségekre vonatkozó kulcsszavakat. Ha például az eredeti szakmánk a követeléskezelésekkel való foglalkozás, akkor a CV-nk címsorában egyértelműen ki kell emelnünk az olyan szavakat, mint kintlévőség, számlázás, beszedés vagy készpénzigénylés.

Emellett érdemes még arra is törekednünk, hogy folyamatosan frissítsük az önéletrajzunkat, hiszen ezt a gesztust a legtöbb toborzó rendkívül nagyra értékeli.

Jelentkezzünk be gyakran!

Az állásportálok hasonlóan működnek, mint a közösségi média felületek. Vagyis, ha rendszeresen bejelentkezünk az általunk választott weboldalra, akkor azzal a rendszer az aktív jelöltek listáján jelenít meg minket, és nagyobb gyakorisággal jelenít meg minket a toborzók által lefolytatott keresések során.

Végül ne adjuk fel elsőre, ha nem sikerül!

Az álláskeresés egy hosszadalmas folyamat. Van, akinél akár fél évig is eltarthat, mire rálel a számára ideális állásra, annak ellenére, hogy a folyamat megkezdése előtt pontosan letisztázta magában, hogy milyen munkakörre is vágyik, és teljesítette a fenti pontok többségét.

Tehát semmiképpen se keseredjünk el, ha a keresésünk az első pár alkalommal nem hozott eredményt! Ebben az esetben érdemes lehet átgondolni a kritériumainkat még egyszer, és kiválasztani közülük azokat, amelyekben kompromisszumot tudunk kötni. Ez lehet például az ingázás távolsága, vagy a konkrét munkakör, amelyre először gondoltunk!

Továbbá ellenőrizzük rendszeresen, hogy van-e valami változás az álláspiacon, vagy, ha erre nincsen kapacitásunk, akkor állítsunk be egy állásértesítőt, ami lényegében annyit jelent, hogy a weboldal minden egyes alkalommal egy e-mailt küld nekünk, amikor az általunk keresett területen lett egy új nyitott pozíció.

Mindeközben pedig érdemes lehet még kihasználni a kapcsolati hálónkat is, hátha akad valaki az ismerősök vagy a korábbi munkatársak között, akinek tudomása van egy olyan állásajánlatról, amely ideális lehet a számunkra.

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Kirúgták a légiutas-kísérőt, dühében szétvert egy reptéri üzletet - videó

A stewardess átszámítva körülbelül 580 ezer forintos kárt okozott. Teljes cikk

Kiszámolták: ennyivel jár rosszabbul egy szülő egy gyerektelenhez képest

A szülők a nem szülőkhöz képest bő két és félszer több saját erőforrást áldoznak a társadalom fenntartására, a gyereknevelésre fordított... Teljes cikk

Meghirdette a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj idei pályázatát az MTA

Meghirdette Bolyai János Kutatási Ösztöndíj-pályázatát a Magyar Tudományos Akadémia (MTA), a támogatást 2024-ben is 155 kiváló kutató nyerheti... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek