Mit tehetünk munkatársaink egészségéért?
A vállalatok vezetői által oly sokszor emlegetett kérdés a táppénz, az, hogy ki mennyit van távol betegség miatt és ez mennyibe kerül a cégnek. A munkáltatók ugyanakkor többféle eszközt és motivációt is bevethetnek, hogy a kollégák kevesebbet betegeskedjenek.
Az ingyenes szűrővizsgálatokon túl egy megelőző módszer lehet, ha felhívjuk a munkatársak figyelmét, mennyi betegségtől megkímélhetik magukat és a családjukat, ha tudatosan táplálkoznak. A mesterséges vegyi anyagok segítik az allergiás tünetek kialakulását és súlyosbodását. Ezt ma már sajnos nagyobb mennyiségben visszük be a szervezetünkbe, mint kellene. Sok munkatársamtól hallom, hogy tavasszal méregtelenítenek, figyelnek a táplálkozásra, hogy a méreganyagoktól, narancsbőrtől szabaduljanak meg. Böjtölnek, diétáznak, nyers koszton élnek. Azt már kevesebben tudják, hogy jobb eredményt érnének el, ha a hagyományos gyümölcslevek helyett - melyek sűrítményből készülnek és tele vannak mesterségesen hozzáadott adalékokkal - a bio zöldségleveket választanák a méregtelenítéshez. A fehércukorral is hasonló a helyzet. Szívesen helyettesítik barna cukorral, de sajnos a rossz hír az, hogy sokszor az is csak festett fehér kristálycukor.
Itt kezdődik a bizonytalanság, hogy akkor mivel is tudjuk a számunkra káros anyagokat kiváltani? Ha pedig már utánajártunk, hogy használjuk a sütés-főzés alkalmával? Milyen arányban? Ezekről kevés irodalom ír teljes részletességgel, de szervezett előadásokra is igen kevesen mennek önmagukban.
Egyedül nehéz elindulni egy olyan minőségi változás felé, amely a táplálkozásban, majd az egész szervezetben érdemi változást hoz. Csapatban, kollégákkal könnyebb, motiválóbb és örömtelibb a siker. Energetikailag is jól hat a közösségre, ha együtt vesznek részt a táplálkozásról, egészségről, tudatosságról szóló előadásokon.
Ráadásul kihat a munkatársak családjára is, hiszen számtalanszor kapnak a fejükhöz a résztvevők: "Jaj nem is tudtam, hogy ez így készül! Az én férjem meg mindennap ezt eszi!"
Számtalan kérdés érkezik hozzám. Mi is az a bio? Valóban létezik bio élelmiszer? Mi fán terem a fair trade? A szépségápolásban és a háztartásban, hogy jelenik meg a vegyszermentesség? Miért jó, ha bio lisztből készül a muffin? Milyen ételallergiák léteznek? Mit adjak a gyereknek, ha imád nassolni?
Sok könyvben írnak erről, és érdemes is lapozgatni a szakirodalmat. Amit azonban csak a cégen belül szervezett programok adnak meg: az együtt töltött idő, a közösen szerzett tudás, a motiváció, a jó értelemben vett verseny, a közösen elfogyasztott étel.
Minden cégvezetőnek és HR-es kollégának szeretettel ajánlom, hogy a jövőben csempésszék be a tudatosságot a céges programokba, a képzésekbe, mert a munkatársaknak egy pozitív élményt és egészségtudatosságot adnak ez által.
Sélei Annamária
- 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is! Részletek Jegyek
- 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni. Részletek Jegyek
- 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége. Részletek Jegyek
- 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni Részletek Jegyek
A kormány megvédi a magyar munkahelyeket, ezért kiemelten kezeli a foglalkoztatáshoz kapcsolódó szabálytalanságok megelőzését is - hangsúlyozta... Teljes cikk
Az európai parlamenti képviselők szerdán új szabályokat fogadtak el a munkahelyi káros anyagoknak való kitettség korlátozására, negyven év óta... Teljes cikk
Miért komoly probléma az egészséges (munkában)megtartási HR-stratégia hiánya? - teszi fel a kérdést Papp Tamás István HR szakember. Decemberben az... Teljes cikk
- Csak a dolgozók fele tesz félre váratlan egészségügyi kiadásokra 2 hónapja
- Nemzetközi program indult daganatos betegséggel érintett munkavállalói támogatására 2 hónapja
- A kivett betegszabadságok számának változása 1996 óta - grafikon 2 hónapja
- Problémák, amelyeken segíthet az ashwagandha kapszula 2 hónapja
- Lelki egészség nélkül nincs testi jóllét sem 2 hónapja
- Méltányossági: nyugdíjemelés, árvaellátás, táppénz és gyed 2 hónapja
- Egyre rosszabb a fiatalok egészségi állapota, többen esnek ki a munkából, mint idősebb társaik 2 hónapja
- Mit tehetek, ha a felmondási idő utolsó hetére Covidos lettem? 2 hónapja
- A munkáltató nagyvonalúsága nem várt eredményt hozott... 3 hónapja
- Jogosan maradtam ki táppénz miatt a cafeteria és 13. havi jutalomból munkahelyemen? 4 hónapja
- Táppénz összege 5 hónapja