Megjelent: 3 hónapja

MSZP: Miért nem szerepel a kormány stratégiai megállapodásaiban a dolgozók munkajogi védelme?

Az MSZP hiányolja, hogy a kormányzati stratégiai megállapodásokban nem szerepel a dolgozók védelme és munkajogi biztonságuk, holott több milliárd forint magyar adófizetői pénzből támogatják ezeket a cégeket. Minderre a Tungsram 1600 fős elbocsátása hívta fel a figyelmet.

A Tungsram, a kormány egyik stratégiai partnere 1600 dolgozót "készül utcára tenni" - hívta fel a figyelmet Komjáthi Imre (MSZP) a parlamentben napirend előtti felszólalásában. A politikus azt kérdezte, hol van Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki a kormány nevében stratégiai partnerséget kötött a céggel.

Hiányolta, hogy a stratégiai megállapodásokban nem szerepel a dolgozók védelme és munkajogi biztonságuk, holott több milliárd forint magyar adófizetői pénzből támogatják ezeket a cégeket.

Javasolta emellett, hogy a kormány vegye igénybe az EU 202 millió eurós Európai Globalizációs Alkalmazkodási Alapját. Hozzátette, a kormány ebből igényelhetne forrást, pontosan ilyen helyzetekre találták ki.

Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára szerint a kormányzat eredményeit a foglalkoztatáspolitika területén egyetlen cég üzletpolitikája, annak problémái nem fogják eltakarni.

Hozzátette: a foglalkoztatáspolitikai osztályok, ahogy korábban is, a helyszínen segítik a munkavállalókat és a vállalati kapcsolattartók is ott vannak. Azt kérte a képviselőtől, hogy ne azt várja, egy nap alatt oldódjon meg a helyzet. Jelezte azt is, hogy a munkahelyek év végéig szűnnek meg.

  • 2022.08.29Mit tegyél, hogy tőled vásároljanak? Értékesítése mindig szükség van; nem csak akkor, ha a cégnek jól megy, de akkor is, amikor nehéz időszak következik. Részletek Jegyek
  • 2022.09.16HR és Munkajog modul I.: A munkaviszony keletkezése / Beléptetés Kettő az egyben: egyszerre HR és munkajogi megközelítésben: a munkaszerződés, általános magatartási követelmények, adatvédelem és más, fontos témák neves oktatóktól, mint Berke Gyula, Bankó Zoltán. Részletek Jegyek
  • 2022.09.28 recruiTECH BLUE Kékgalléros foglalkoztatók, termelő logisztikai vállalatok = recruiTECH BLUE konferencia, ahol újra a fizikai toborzáson lesz a hangsúly. Harmadik országbeliek foglalkoztatása, szállásoltatás, online toborzás, outsourcing és még számos aktuális téma! Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter

Facebook