Megjelent: 5 hónapja

Munkaadó és munkavállaló: csak együtt működnek

A mindennapi munkahelyi ütközetek, érdekellentétek sok energiát emésztenek fel. A stressz és a felgyülemlő látens agresszió csökkenti a motivációt, lojalitást és elindítja a kiégés folyamatát. Ezért a cégek értékes munkatársakat veszíthetnek. A win-lose típusú kommunikációban mindig a győztes érdeke fog érvényesülni, függetlenül attól, hogy az az üzleti sikert szolgálja-e.

Szeretnénk megosztani egy résztvevőnk történetét Kommunikáció nehéz helyzetekben tréningünk kapcsán.

Lili junior szakértőként dolgozott élete első munkahelyén, egy neves multi hazai leányvállalatánál: lelkes volt, mindent beleadott, érezte a „flow”-t. Fejlődött, haladt, egyre önállóbb és terhelhetőbb lett.
Az idő múlásával egyre több feladatot kapott, egyre több teher hárult rá. A megszabott határidők rövidültek, a feladatok száma növekedett. Már az estéi is munkával teltek, majd a hétvégéi is. Ha akadt egy-egy tényleges szabad nap, azt alvással töltötte.

A vezetői dicsérték - de Lili már nem ujjongott, s önmagának tette fel a kérdéseket. Miért nem veszik észre, hogy kikészül? Nem látják, hogy mennyire elfáradt, hogy milyen nehéz helyzetben van?
Lili kezdett megváltozni: nem mosolygott annyit, a feladatelosztások alkalmával feszült volt, a kollégáival kisebb konfliktusokba keveredett, mert ingerlékennyé vált. Ha nem akar valamit elvállalni, akkor kollégáinak ad többletmunkát, ha elvállalja, összeroppan. Elhárította a válaszadást: attól tartott, hogy oly módon törne ki belőle a panasz, hogy azzal megbántja a főnökeit, és tönkreteszi a karrierjét. Hogyan lehetne kimondani a problémáját, hogy az érdekeit is képviselje és a munkahelyi helyzetét se rontsa el? Hogyan tudná úgy megfogalmazni az érzéseit és igényeit, hogy vezetőiben ne ébresszen sem ellenérzést, sem csalódottságot, sem bűntudatot?A Kommunikáció nehéz helyzetekben tréning a stresszt okozó helyzetekben segít, hogy a nehezen kimondható belső érzések, gondolatok, kívánságok, igények, célok, szükségletek kimondásra kerülhessenek, olyan módon, ami az emberi kapcsolatainkat táplálja, erősíti. Lili is, miután részt vett a tréningünkön, ezt a módszert alkalmazza és visszajelzései alapján a munkahelyén sikeresen oldja meg korábban nehézségeket okozó helyzeteit.Lili konkrét példáját azért tettük közzé, mert az elmúlt 5 évben azt tapasztaltuk a cégeknél, hogy a kommunikációs tréningek hatékony segítséget hoznak a munkaadók és munkavállalók mindennapjaiba. A legkeresettebb tréningjeink kommunikációs tréningek voltak . Ahogy arról a résztvevőink beszámoltak, munkahelyükön sokkal tudatosabban kezelik a nehéz kommunikációs helyzeteket és alkalmazzák a tanult technikákat.
Ismerje meg bővebben asszertív kommunikációs tréningünk tartalmát. Egyik résztvevőnk véleménye erről a képzésről:
"Hasznos tanácsokat és technikákat kaptam a hatékonyabb érdekérvényesítéshez,
konfliktus- és agresszió-kezeléshez. Ezentúl tudatosabb kommunikációra fogok törekedni" - OTP BANK Nyrt.

Lili példája azt a folyamatot mutatja be, amin egy munkavállaló végigmegy, amely fluktuációhoz vezethet, miközben teljesítménye folyamatosan csökken. A másik oldalon a vezető áll.

A munkaerő megtartás a hatékonyság szempontjából kiemelkedően fontos feladat, ami nagy vezetői felelősség is. A vezető megtartói szerepkörének fontossága az elmúlt időszakban egyre erősödött. A „megtartó vezető” egy szemlélet, és számos technika áll a rendelkezésre ahhoz, hogy a vezető ennek a kihívásnak eleget tegyen. Ezek a technikák megtanulhatóak és erre a TréningPartner megoldást is kínál. További információ: Megtartó vezető oldalunkon. Aki már végzett vezetői kommunikációs tréninget, a következőket mondta róla:

“Szakmailag és tartalmilag jól strukturált és felépített anyag. Érdekes volt mindkét nap. Kellőképpen inspiráló, gyakorlat orientált, életszerű volt a képzés teljes egészében. Számos dolgot tudok majd hasznosítani és a munkám során alkalmazni.” -
Samsung Electronics Magyar Zrt.

Valóban nem tud tartósan eredményesen működni egy szervezet , ha a munkaadók és a munkavállalók nem együtt működtetik, azaz csak együtt működik.

A TréningPartner küldetése, hogy partnereinek olyan tudást bocsásson rendelkezésére, ami számukra versenyelőnyt jelent. A munkavállalók lojális, elkötelezett munkavégzése, a vezetői feladatok és felelősség körébe tartozó munkaerő megtartás olyan tényezők, amelyek sikertényezők lehetnek, de az ellenkezője is igaz: ezek hiánya a kudarc forrásai!
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Jövő héten nyit az első hazai turisztikai állásbörze!

Február 27-28. között várja az álláskeresőket a CheckINN Turisztikai Karrier Expo, az első olyan hazai kiállítás, mely kifejezetten a turisztikai... Teljes cikk

A felmérések és az adatok ereje! Így töltetjük be a kékgalléros kereséseket is

Az elmúlt közel 15 év, amit a fejvadász szakmában eltöltöttünk, számtalan felismerést hozott számunkra. Az utóbbi hónapok egyik legfontosabb... Teljes cikk

7 év alatt felére csökkent az offshore cégek száma Magyarországon

Erős visszaesés látszik az offshore tulajdonosi körhöz köthető hazai cégek számában, a tendencia biztató, ugyanakkor továbbra is sok lehetőség... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek