kapubanner for mobile
BKV 
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 17 éve

Munkajogászok szerint aggályos a BKV buszsofőr-toborzása

Aggályos a fővárosi tömegközlekedési sztrájk idejére tervezett BKV-s buszsofőr-toborzás - vélekedtek hétfőn az MTI-nek munkaügyi szakjogászok. A BKV közleményben reagált erre. Mint írták, a nyilatkozó munkaügyi jogászok egyetlen törvényi hivatkozást sem tudtak megnevezni, amit sértene a társaság eljárása.

"Enyhén aggályos a közlekedési társaság lépése" - fogalmazott Fodróczy Géza, a Fodróczy Ügyvédi Iroda vezetője, aki szerint több munkajogi kérdés is felmerül azzal kapcsolatban, hogy a közlekedési vállalat az elmúlt napokban újsághirdetéseken keresztül toborzott munkatársakat.

"Amennyiben jogszerű a sztrájk, akkor nem lehet semmiféle kényszerítő eszközzel fellépni azon munkavállalók ellen, akik ebben részt vesznek" - mondta a szakjogász, aki úgy vélte, "meglehetősen kérdéses" a BKV azon lépése, amely szerint előzetesen informálódnának arról, munkatársaik közül kik vennének részt a sztrájkban.

"Vajon mennyire kezelik bizalmasan a sztrájkolók adatait? Később nem lesz-e ebből nekik bajuk?" - tette fel a kérdéseket Fodróczy Géza. Hozzátette: komoly kétség merülhet fel az utasokban is amiatt, hogy az alkalmi buszvezetők vajon milyen tapasztalattal és tudással szállítják majd őket az esetleges sztrájk alatt. A munkajogász felvetette: ugyancsak válaszra vár az a kérdés, hogy a sztrájk miatt toborzott munkavállalókkal milyen munkajogi viszonyt létesítenek, mi lesz velük később, és vajon a sztrájkolók helyett őket tartják-e a vállalatnál a jövőben?

Inkorrekt a BKV vezetése

Egy 2000-ben hozott legfelsőbb bírósági határozat szerint nem jogellenes a BKV "válasza" az esetleges szeptember 4-i sztrájkra - mondta az MTI-nek Vincze Kornélia munkaügyi szakjogász, aki hozzátette: a cég ezzel együtt "rendeltetés ellenesen", inkorrektül áll hozzá a vállalat sztrájkolni készülő munkatársaihoz. Az ügyvédként praktizáló szakember elmondta: munkavállalók átirányítása egy cégen belül lehet jogszerű, de ebben az esetben kérdéses, hogy az alkalmi sofőrök munkaviszonya milyen jellegű és időtartalmú lesz.

Vincze Kornélia hozzátette: a sztrájktörvényben van egy szakasz, amely szerint olyan "munkáltatónál, amely a lakosságot alapvetően érintő tevékenységet végez (...) csak úgy gyakorolható a sztrájk, hogy az a még elégséges szolgáltatás teljesítését ne gátolja". A jogész szerint mindez valóban lehetőséget biztosít a BKV-nak, de "egy bíróságnak is nehéz lenne döntenie abban, hogy a vállalat módszere korrekt, avagy sem". A BKV célja az, hogy értelmét és erejét veszítse a sztrájk, vagyis ezzel ellehetetleníti munkavállalóinak sztrájkjogát - vélekedett a jogász.

A BKV szerint törvényesen járnak el

A BKV közleményben reagált a munkajogászok nyilatkozatára. Mint írták, a nyilatkozó munkaügyi jogászok egyetlen törvényi hivatkozást sem tudtak megnevezni, amit sértene a társaság eljárása. Az alkalmi munkavállalók felvétele és munkába állítása mindenben megfelel a Magyar Köztársaság törvényeinek - hangsúlyozzák. Hozzátették: a szakszervezetek hirdettek sztrájkot és nem az elégséges szolgáltatásra, hanem a teljes munkabeszüntetésre tettek javaslatot, ez pedig megbéníthatja a főváros közlekedését. A társaság felelőssége, hogy szolgáltatást biztosítson napi négymillió utasa részére - írták. Megjegyezték: a BKV célja, hogy ne legyen sztrájk, ennek érdekében mindent megtesznek, és tovább folytatják a tárgyalásokat a szakszervezetekkel.

Liga: Felelőtlen és cinikus akció a sztrájktörők alkalmazása

A Liga szakszervezetek szerint a közlekedési társaság megszegi a Munka Törvénykönyvében foglalt együttműködési kötelezettséget. Mint írták, a BKV vezetése "folyamatosan szabotálja a közel két hónapja folyó tárgyalásokat", amely az Európai Unió és a magyar törvények által jogszabályokba foglalt munkaügyi kapcsolatok "semmibe vételét jelenti". A szakszervezet egyetért azokkal a véleményekkel, hogy a sztrájktörők alkalmazása a nagyvárosi tömegközlekedésben "felelőtlen, és az utasok biztonságára veszélyeket jelentő lépés, a társaságnál alkalmazott fokozatos, a szakmai tapasztalatokat szolgáló, alkalmazáshoz vezető lépcsők önkényes áthágása".

Felhívták a figyelmet, hogy a tárgyalásos út helyett az erő pozíciójából való üzengetés, valamint a sztrájktörők alkalmazása méltatlan és cinikus magatartás a BKV-tól, egyben - mint írták - a tárgyalások folytatását sürgetik, és ha ez nem vezet eredményre, a törvényben biztosított eszközökkel támogatják a sztrájkban részt vevő munkavállalókat.

Mint ismert, fizetett hirdetésekben keres buszvezetőket a BKV vezetése a szeptember 4-ére meghirdetett sztrájk idejére. A cég jogosnak, míg a szakszervezetek felháborítónak és törvénytelennek tartják a lépést. A tömegközlekedési társaság dolgozóinak sztrájkja a múlt pénteki sikertelen egyeztetés után vált véglegessé. A tervek szerint jövő kedden lesz járatkimaradás a buszokon, villamosokon és a metrókon is.

A sztrájk legfőbb oka, hogy a munkáltató nem volt hajlandó teljesíteni a dolgozók tizenötezer forinton felüli 6 százalékos, január 1-re visszamenőlegesen fizetendő béremelési igényét.

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
"Szellemállásoktól" hemzsegnek az állásportálok - de mi értelme a kamu álláshirdetéseknek?

A munkáltatók olyan látszólag nyitott pozíciókat hirdetnek meg az állásportálokon vagy börzéken, amelyeket soha nem is akartak betölteni. Mi... Teljes cikk

Így áll a munkaerőpiac 2024-ben: hány jelentkezést nyújt be egy átlagos álláskereső?

A jelentkezők többsége legalább kettő, de maximum öt helyre adja be egyszerre az önéletrajzát – többek között ez derült ki az 55. Műegyetemi... Teljes cikk

Égető dilemma: honnan lesz 300 ezer új munkavállaló Magyarországon?

Ambiciózus célt tűzött ki maga elé a kormány: 2030-ra 85%-ra szeretnék emelni a magyarországi foglalkoztatottsági rátát. Ehhez főleg a 15-29 éves... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek