Megjelent: 3 éve

Munkavédelmi üzembe helyezés

Az a munkavédelmi eljárás, amelynek során az üzemeltető meggyőződik arról, hogy az adott létesítmény, munkahely, technológia, munkaeszköz a munkavédelmi követelményeket kielégíti, és üzemeltetését elrendeli.

A Munkavédelmi törvény (1993. évi XCIII. törvény) szerint az a munkavédelmi eljárás, amelynek során az üzemeltető meggyőződik arról, hogy az adott létesítmény, munkahely, technológia, munkaeszköz a munkavédelmi követelményeket kielégíti, és üzemeltetését elrendeli.

A munkavédelmi üzembe helyezés során a következő lépéseket kell végrehajtani:

  • A munkáltató felméri a munkavégzéssel összefüggő kockázatokat, és megtervezi a szükséges munkavédelmi intézkedéseket.
  • A munkáltató beszerzi a munkaeszközökre vonatkozó megfelelőségi nyilatkozatokat, tanúsítványokat, hatósági engedélyeket, és elkészíti a munkavédelmi dokumentációt.
  • A munkáltató elvégezti vagy elvégezteti a munkavédelmi szempontú előzetes vizsgálatot, amelynek során megállapítja, hogy a létesítmény, a munkahely, a technológia, a munkaeszköz megfelel-e az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzéshez szükséges tárgyi, személyi, szervezési, munkakörnyezeti feltételeknek.
  • A munkáltató írásban elrendeli az üzembe helyezést, és tájékoztatja a munkavállalókat a munkavédelmi szabályokról, utasításokról, védőfelszerelésekről, képzésekről, ellenőrzésekről és felelősségekről.
  • A munkáltató rendszeresen felülvizsgálja és értékeli a munkavédelmi teljesítményt, és szükség esetén módosítja a munkavédelmi intézkedéseket.
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02JOBVERSE Állásbörze Állásbörze nem csupán egy esemény, hanem egy lehetőség, ahol céged kiemelkedhet a tömegből és személyesen találkozhatsz a legígéretesebb jelentkezőkkel. info button Részletek ticket button Jegyek

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár