Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 3 éve

Nehéz körülmények közt dolgoznak a határvadászok

Szállásukra, ellátásukra, pihenési körülményeikre is panaszkodnak a határőrizetet ellátó egyenruhások, írja az atv.hu.

Szalmabálákból, ágakból, szemeteszsákokból saját kezűleg összetákolt alkalmatosságokban pihennek munka közben, sokáig lerobbant kollégiumi szobákban kaptak szállást és az élelmezés minősége is megkérdőjelezhető, derül ki az atv.hu-n összegyűjtött történetekből. A lap információi szerint a körülmények miatt nem éppen népszerű a "kiküldetés" a déli határra az egyenruhások között. Ráadásul gyakran bizonytalan ideig kell szolgálatot teljesíteniük, váratlanul derül ki számukra, hogy menniük kell.

Pedig a kormány további emberállományt vezényel oda: háromezerrel növeli a rendőrség létszámát, három-négy hónap múlva munkába állnak a határvadászok és 200 tartalékos honvédet is a déli határra vezényelnek, valamint magán biztonsági szolgálatokat is bevonnának a határvédelembe.

Pintér Sándor belügyminiszter Novák Előd kérdésére, ami a határon szolgálatot teljesítők körülményeire vonatkozóan azt mondta, hogy megfelelő körülmények közt vannak elszállásolva valamint emelt kalóriatartalmú élelmezést kapnak.

atv.hu
Follow hrportal_hu on Twitter