Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Nem költözünk a jobb munkáért

Jövőre is a már ismert trendek uralják a hazai munkaerőpiacot: kevés a szakember és a mérnök, a munkavállalók pedig nem szívesen változtatnak lakóhelyet egy jobb állás kedvéért - derül ki a Trenkwalder-Multiman munkaerő-kölcsönző cég elemzéséből.

images

NEXON_PORT dolgozói és vezetői HR önkiszolgáló rendszer

Az e-HR-megoldások új generációja Vonja be munkatársait a HR-folyamatokba, hogy egyszerűbbé, pontosabbá és papírmentessé tegye az adminisztrációt. Űrlapok, jelenléti ívek kitöltése és aláírása egy kattintással. Személyre szabott ügyintézés, javuló elégedettség és belső kommunikáció. online HR-ügyintézés, 24/7 eléréssel sztenderdizált HR-folyamatok elektronikus aláírással kinyomtatható formanyomtatványok vezetői HR-feladatok támogatása intuitív felhasználói felület


További információ

A korábbi várakozások ellenére sem érkeznek szakemberek a környező országokból a Trenkwalder-Multiman elemzése szerint, így továbbra is keresettek Magyarországon a hegesztő, lakatos, technikus szakemberek, a nehézgép-kezelők, de a magasan képzett szakemberekből, például gépészmérnökökből, informatikusokból és minőségbiztosítási szakértőkből is állandó a hiány.

Ezzel együtt eredményesen zárja az évet a Trenkwalder-Multiman: az előzetes terveknek megfelelően éves szinten 18 000 embernek ad munkát a vállalat.

A versenyképesség megőrzése szempontjából a kölcsönzött munkaerő ideális, hiszen az állomány rugalmasan az igényekhez igazítható, ugyanakkor a kölcsönbeadó cég az alkalmazottak számára ugyanazt a biztonságot, legális foglalkoztatást nyújtja, mint bármilyen más munkahely. Hazánkban jelenleg a foglalkoztatás 1,4 százalékát a munkaerő-kölcsönzés teszi ki.

A magyar munkaerő mobilitás szempontjából továbbra is rugalmatlan, 50-60 kilométernél messzebbre nem szívesen jár el, illetve nem költözik egy másik településre, még magasabb fizetésért sem - véli Dr. Szabó Tamás, a Trenkwalder-Multiman ügyvezető igazgatója. Mint mondta, cégük ezért gondoskodik a rendszeres utazás vagy szállás megszervezéséről, kiegészítve még olyan apró-cseprő ügyek elintézésével, mint például a megfelelő óvoda kiválasztása a gyerekek számára.

Follow hrportal_hu on Twitter

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár