Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Nem mindig üdvözítő megoldás az outsourcing

images

images

Bizonyos helyzetekben az outsourcing nem is annyira költséghatékony, valószínűleg ezt felismerve kezdi egyre több vállalkozás saját hatáskörébe vonni a HR-funkciókat. Leginkább csak a HR-adminisztráció, s azon belül is a bérszámfejtés kiszervezése javasolt, ez ugyanis nemcsak a költségek, hanem a munkavállalók kiszolgálásának szempontjából is előnyös - jelentette ki Patai.

A szakember véleményét arra a hatásvizsgálatra alapozza, amelyet a közműszolgáltatóknál végeztek, részben annak megállapítására, hogy érdemes-e ezeknél a vállalatoknál a HR bizonyos funkcióit kiszervezni. A számítások, elemzések, a folyamatátszervezések ugyan a belső létszámhatékonyság növelését és gazdaságosabb, hatékonyabb működést tettek lehetővé, de azt is egyértelműen kimutatták, hogy a konkrét esetben nem lenne jó megoldás az outsourcing.

Patai Ágnes felhívta a figyelmet arra, hogy csak 1500-2000 fős munkavállalói létszám felett tanácsos a HR adminisztrációs tevékenységeit kiszervezni, ez alatt ugyanis nem feltétlenül térül meg, hiszen az informatikai háttér kidolgozásával és az előkészítéssel járó munkák arányaiban nagyobb költségterheket jelenthetnek.

Világgazdaság
Follow hrportal_hu on Twitter