Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

OÉT: Teljesíthetetlen a bérfizetés szabályozása

A munkaadói oldal szerint az Országgyűlés olyan, április 1-jétől hatályos szabályozást hagyott jóvá a Munka törvénykönyvében a munkabérek fizetéséről, amely nem teljesíthető, ezért az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) munkáltatói oldala fontolóra veszi az alkotmánybírósági felülvizsgálati kérelem előterjesztését - közölte Csuport Antal szóvivő az OÉT pénteki ülésén.

Hozzátette: ettől a szándékuktól csak akkor állnak el, ha a szakszervezetek és a kormányzati oldal kész egy olyan közös munkára, amely segítségével tisztázzák a teljesíthetőség feltételeit.

Mint mondta: az áprilistól hatályos módosítás szerint a versenyszférában is lehetőség van arra, hogy a munkáltató ne készpénzben, hanem a munkavállaló kérésére banki átutalással teljesítse a munkabér kifizetését. A törvény előírja, hogy ez a munkavállalónak nem jelenthet költségtöbbletet. Arról viszont nem rendelkezik a jogszabály, hogy a munkáltatónak egy vagy több bank felé való átutalás, illetve egy vagy több pénzfelvétel ingyenességét kell-e finanszíroznia. Ráadásul a közszférában, ahol már korábban is törvény szabályozta, hogy a munkabér csak banki átutalással teljesíthető, a bankoknak tették törvényileg kötelezővé az egyszeri pénzfelvétel ingyenességének biztosítását.

Csuport Antal szerint ilyen feltételekkel a Munka törvénykönyvében előírt kötelezettségek nem teljesíthetők.

Pataky Péter a szakszervezeti oldal nevében elmondta: szerintük is valamilyen megoldást kell keresni erre a problémára, abból viszont nem engednek, hogy a munkavállalók keresete az átutalás elennére sem csökkenhet azzal, hogy ők vállalnak bizonyos költségeket. A bankok a versenyszférába is szerepet vállalhatnának bizonyos számú pénzfelvétel ingyenességében, mert a folyószámlák igen nagy üzletet jelentenek számukra - vélte a szakszervezeti vezető.

A kormányzati oldal sem zárkózott el az elől, hogy a kérdésről az OÉT-ben további konzultációkat tartsanak, megoldási javaslatot dolgozzanak ki. Ez a munkáltatói oldal számára is el fogadható volt.

Follow hrportal_hu on Twitter