Megjelent: 14 éve

Október elsejétől indul a START program

Az első évben a munkáltatónak 15 százalékos, a másodikban 25 százalékos járulékfizetési kötelezettsége lesz. (Egyébként a fizetési kötelezettség 34 százalékos lenne).

Ezt a jelentő kedvezményt érdemes számokban is illusztrálni:

90.000 forintos munkabér mellett a munkáltató járulékfizetési kötelezettsége (havonta) 32.100 Ft
90.000 forintos munkabér után a munkáltató járulékfizetési kötelezettsége (havonta), ha pályakezdőt alkalmaz (okt. 1. után) 13.500 Ft

Világosan látható, hogy a START program bevezetése után minden pályakezdőn 18.600 forintot takaríthat meg havonta a program első évében minden munkáltató. Ez egy évben 223 ezer forint megtakarítást jelent, vagyis olyan nagyságrendű kedvezmény, amely megfontolásra készteti a munkaadókat.

Érdemes megemlíteni, hogy a START-programnál a munkáltatóknak eleve a csökkentett járulékot kell befizetniük - a korábbi programoknál utólag igényelhették vissza a támogatást.

A START program minden 25. évét be nem töltött fiatalra, diplomásoknál a 30. életévet be nem töltött fiatalra vonatkozik, akik első munkahelyükön dolgoznak. (A nyári szünetben, vagy az egyetemi évek alatt végzett munka nem számít ebben az értelemben.) A pályakezdők START kártyát igényelhetnek az APEH-től.


A kormány azt várja ettől a programtól, hogy érzékelhetően nőni fog a pályakezdő fiatalok foglalkoztatása, méghozzá a legális, bejelentett foglalkoztatása.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter