Megjelent: 6 hónapja

Plusz egy szabadnap véradásért

Önkéntes véradó kezdeményezés indult, amely szorosan érinti a HR-es szakmát: az akció keretében egy évben egyszer 1 szabadnapot kap az a munkavállaló, aki elmegy vért adni. A nonprofit mozgalom elindítói szeretnék, ha minél több vállalat csatlakozna a kampányhoz. Minimális célkitűzésként szeretnék elérni, hogy idén legalább 2020-szal több véradás történjen Magyarországon, mint a tavalyi évben.

Vállalati HR munkatársak, illetve HR vezetők számára azért lehet érdekes a kezdeményezés, mert így „házon belül” tudnak elindítani egy társadalmilag hasznos és feltehetőleg (a +1 szabadnap által) a munkavállalók körében igen népszerű akciót.

Amennyiben az adott cég HR-ese az ügyet felkarolja és elfogadtatja a kezdeményezést a vezetőséggel, azon munkavállalók, akik elmennek vért adni igazolást kapnak erről a tényről a véradó központban, amit a HR osztályon leadva jogosultak lesznek az adott naptári évben plusz egy szabadnapra. Azon dolgozó, aki megjelent a váradó központban minden esetben megkapja az igazolást, attól függetlenül, hogy tud-e vért adni vagy aznap valamilyen számára nem ismert oknál fogva arra nem találják alkalmasnak.

A HR szakemberek támogatása a plusz egy szabadnap kitétel miatt kritikus jelentőségű a kezdeményezés sikere szempontjából. A csatlakozó vállalatok számára a program elindítói plakátot biztosítanak, amely kihelyezhető tetszőleges felületre a közösségi terekben.

Kevesen tudják, hogy a vérellátó központ számára folyamatos problémát jelent a tartalékok korlátozott száma. Ennek egyik oka, hogy van olyan vérkészítmény, ami csak öt napig tartható el. Így sok esetben nem áll rendelkezésre adott időpillanatban megfelelő mennyiség adott fajtából a kevésbé sürgős eseteknél. Ennek következménye lehet, hogy műtéteket kell emiatt elhalasztani. Mindannyian kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor mások segítségére szorulunk, akár egy vérkészítmény formájában. A másik oldalon pedig jó érzés lehet tudni, hogy egyetlen váradással akár 3 emberen is segíthetünk.

A civil kezdeményezés Facebook oldala elindult. Szívesen látják a kampányhoz csatlakozni kívánó cégeket és kérik, hogy Messengeren vegyék fel velük a kapcsolatot: m.me/pluszegynap2020.

A +1nap2020 munkáltatói plakát mintája innen letölthető.

  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter