Megjelent: 10 hónapja

Pultos, felszolgáló

A vendéglátóhelyeken (éttermekben, bárokban, cukrászdákban, bisztrókban) a vendégek kiszolgálását a felszolgálók, pincérek illetve pultosok végzik.

A felszolgáló fogadja az éttermekbe, vendéglőkbe érkező vendégeket és felszolgálja a kiválasztott ételeket, italokat. Munkák pultosoknak könnyen találhatók az Állásportál.hu-n.

A felszolgáló feladatai:
- Éttermi terítéshez, felszolgáláshoz való felkészülés: (asztalok terítése, díszítése, étlapok, árlapok összeállítása), vendégek fogadása, kiszolgálása, számla kiállítása, elszámolás.
- A pultok, vitrinek, italhűtők feltöltése, gépek üzembe helyezése, hidegkonyhai és cukrászati termékek adagolása, tálalása, csomagolása.
- Felszolgálás fogadásokon, banketteken, szállodai szobákban stb.

A pultos és pincér / pincérnő között az a különbség, hogy a  pultos egy pult mögött állva szolgálja ki a vendégeket, míg a felszolgáló kiviszi a vendég asztalához a megrendelt ételt. A bárpultos (bartender) főleg éjszakai vendéglátóipari egységekben, kocsmákban, szórakozóhelyeken dolgozik és főleg alkoholtartalmú itallal látja el a nagyközönséget. Sört csapol, fröccsöt tölt, koktélt kever. Az állásportálokon mindig vannak nyitott pozíciók a vendéglátóiparban. A pultos, de még inkább a felszolgáló szakma szakképzettséget, de legalábbis gyakorlatot kíván. Nem könnyű 4-5 tányérral a kézben biztonságosan közlekedni, ismerni kell a terítés, evőeszközhasználat szabályait stb. Nagyon fontos a jó állóképesség: pincérnek, pincérnőnek lenni kemény fizkai munka. A pultosok, felszolgálók alapfizetését jelentős mértékben megemeli a borravaló. Az állásportálokon mindig keresnek pultosokat, felszolgálókat, ezen a területen is munkaerőhiány tapasztalható. 

  • 2023.01.12Zoom Nyílt Nap - Fenntarthatósági Alapismeretek Képzés Zoom tájékoztató a 2023. február 03-án induló Fenntarthatósági Alapismeretek Képzésről. A csatlakozáshoz szükséges Zoom-linket regisztrációt követően küldjük. Reigsztráció emailben a [email protected] címen. (Hornyai Marietta client partner). Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
  • 2023.03.03HR Basic HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Orvos

Az orvos beteg emberek gyógyításával, a betegségek megelőzésével hivatásszerűen foglalkozó szakember. Teljes cikk

Gépkezelő

A gépkezelő egy fizikai munkakör, amelyre nagy szükség van különböző iparágakban, például a nehéziparban és az építőiparban is Teljes cikk

Lovász

A lovász napi szinten foglalkozik a lovak gondozásával és a felszerelésük rendben tartásával, ápolásával. Teljes cikk