Megjelent: 6 éve

Robotok segítik a raktári munkát

A DHL és a Wärtsilä finn technológiai cégcsoport a vállalat legnagyobb európai elosztóközpontjába tesztelt mobil robotokat, a céljuk az, hogy az emberek és a robotok hatékonyan tudjanak együtt dolgozni a jövőben - írja a Piac & Profit.

A cégek azt akarják felmérni milyen technológiai innovációk alkalmazhatóak a raktári munkában. Azt is vizsgálták, hogyan tudnak az emberek és a robotok együttműködni és milyen hozzáadott értéket nyújthat a robotika raktári környezetben.

Az már bizonyos, hogy a mobilrobotok remekül teljesítettek a bizonyos ponttól bizonyos pontig történő áruszállításban, hatékonyabban végezték a munkát.

"A raktári dolgozók központi szerepet játszottak a teszt során. A rendszert úgy terveztük, hogy a robotok az alkalmazottakkal közösen dolgozzanak, és mentesítsék őket a jelentős fizikai megterheléssel járó feladatok alól. A robotok napi 30 km-es sétát spórolnak meg a dolgozóknak, javítva a munka hatékonyságát és biztonságát is a raktári munkakörnyezetben” - mondta el a lapnak Üveges Zoltán, a DHL Express magyarországi üzletfejlesztési vezetője.

A raktári dolgozók egyetlen gombnyomással, érintőképernyők segítségével tudják irányítani a robotokat, akik kb. 80 kg árut tudnak mozgatni egyszerre, és egy kocogó ember sebességével tudnak haladni.

Az intelligens robotok 9 órás munkavégzés után lemerülnek és automatikusan a töltő állomás felé mennek. Úgy vannak tervezve, hogy biztonságosan tudjanak közlekedni: ki kerülik a mozgó és az álló tárgyakat is.

A robotoknak ez a generációja vélhetően teljesen átalakítja majd a logisztika iparágat. Hiszen a robotok hatékonysága miatt, a raktári dolgozók is gyorsabban tudják végezni saját munkájukat.

Piac&Profit
  • 2023.06.06Napi, heti pihenőidő és az új visszaélés-bejelentési törvény A workshop második felében azzal foglalkozunk, hogy az Európai Unió Bírósága 2023. márciusában egy magyar ügy kapcsán kimondta, hogy a heti és a napi pihenőidőt elkülönítve kell kiadni. Ez a magyar „általános munkarend” alapulvételével azt jelenti, hogy a szombati és vasárnapi naptári napokra eső heti két pihenőnap előtt kell kiadni a 11 órás napi pihenőidőt, tehát péntek 13.00 óra után munka már nem végezhető. Részletek Jegyek
  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek
További cikkek
Az egészségmegőrzés ma már az employer branding része

A cégek felelőssége is munkatársaik egészsége és jóléte Teljes cikk

Alvás és munka

Az alvás alapvető, nem helyettesíthető biológiai szükségletünk. Sokan gondolják, hogy a munkateljesítményüket az alvásukból lecsípett idővel... Teljes cikk

Mindenki a saját kiégéséért felelős

„Depis vagyok” - mondogatták jellemzően divatból azok, akik kedvetlenségüket, rossz hangulatukat ily módon magyarázták. Manapság a szintén trendi... Teljes cikk