Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 3 éve

Sikeres emberek és az ő hobbijuk

A legsikeresebb emberek sem kizárólag a munkának élnek. A VS sorra veszi, hogyan kapcsolódik ki Bill Gates, Larry Ellison, Richard Branson.

images

Richard Branson (Virgin) kedvenc időtöltése a sakkozás - írja a VS. „Szerintem a sakk talán a legjobb játék a világon” - írta a Virgin blogjában. „Számtalan különböző sport nagyszerű elemeit ötvözi, a taktikát, a tervezést, a bátorságot és a kockázatvállalást,de közben nyugodtan teázhatsz, és még érdekes beszélgetéseket is folytathatsz!”

Bill Gates (Microsoft) elismeri, hogy a bridzsezés egy kicsit ódivatú időtöltés, ennek ellenére kimondottan szereti, és sokszor játszik. Például Warren Buffett-tel, utóbbi befektetési társaságának, a Berkshire Hathaway-nek az éves rendes közgyűlésén. Ha pedig mozgásról van szó, a teniszt részesíti előnyben - írja a VS.

Larry Ellison (Oracle) 22 évesen tanult meg vitorlázni, és három évvel később vette meg első hajóját. Az üzlet miatt egy időre fel kellett hagynia szenvedélyével, de az 1990-es években már nagy pályán űzte a sportot. Néhány sikertelen próbálkozás után csapatával 2010-ben megnyerték az America's Cup versenyt.

A 66 éves Ellison is tagja volt a legénységnek. „Két vereség után rájöttem, hogy a természetem nem engedi, hogy feladjam, amíg vesztes vagyok. Az America's Cup elnyerése után viszont arra döbbentem rá, hogy a személyiségem azt sem engedi, hogy abbahagyjam, amíg nyerek” - magyarázta, hogy miért maradt a versenyben, és segítette (immár csak a partról) győzelemre 2013-ban is csapatát.

VS
Follow hrportal_hu on Twitter