Megjelent: 4 éve

Storytelling coaching - 2 napos kurzus coachoknak, trénereknek

Coach-ként gyakran érezhetjük úgy, hogy az ügyfél, dilemmája, problémája, célja nehezen tör a felszínre, nem igazán tudatosul a felismerés szintjén. Ez a folyamatban egy elakadásként jelentkezik, amikor a verbális szinten, már nem feltétlenül elég a megfelelő kérdezéstechnika, a rávezető kommunikáció. Mint amikor egy elkerített résznek nem találjuk a bejáratát, csak megyünk rajta körbe-körbe, de mindenütt csak a kerítést látjuk.

A coaching fejlesztési folyamatában ma már számos irányzat közül választhatjuk ki a hozzánk legközelebb álló és az adott helyzetnek megfelelő módszereket.

A Storytelling coaching módszer egy olyan eszköz lehet a kezünkben, mely a történetek feldolgozásán keresztül láttatja mind coachee, mind a coach számára a felismerhető erőforrásokat, megoldásokat, utakat.

A történetek a coaching során számos funkcióval gazdagíthatják a fejlesztés folyamatát.

A modellfunkciónak köszönhetően a konfliktushelyzetek és megoldási lehetőségek, rugalmasan sokféleképpen értelmezhetővé válnak, lehetőséget kapunk a próbacselekvésre gondolatainkban, érzelmeinkben.

A történetek közvetítő funkciója segíthet az eredeti mechanizmusokat, alapmintákat időlegesen feladni. A történet által szupervizorrá válik a coachee is, külső szemlélővé válik így a coach-al együtt beszélhetik meg a történetbe ágyazott problémákat.

A raktárhatásnak köszönhetően a képszerű történetek könnyen megjegyezhetők és felidézhetők, tartósak.


Ellenminta funkció

működtetésével a coachee elfogadhatja, de el is utasíthatja a történetben kínált megoldásokat. Többértelmű információkat tartalmazó történet esetén segít a tovább lépésben, hogy mit lehet elfogadni belőle és mit nem.

A storytelling coaching hatékonysága többek között abban rejlik, hogy

  • a nyelvi gondolkodás mellett aktiválja a képi gondolkodást, a képzeleti munkát, a kreativitást, ösztönzi a másfajta nézőpontok, újszerű megoldások kipróbálását.
  • a gondolkodás a racionális megismerés mellett fejlődik az érzelmi intelligencia és az intuitív megismerési funkció, láthatóvá válnak figyelmünk tudattalan takarásában lévő elemei.
  • a történetek modell- és tükörfunkciói támogatják az alaposabb ön- és társismereti folyamatokat, a belső erőforrások, lehetőségek eredményesebb feltárását.


A most ajánlott Storytelling coaching kurzus során a több ezer éven keresztül bizonyító történetmesélés, -elemzés hatékonyságát, alkalmazható funkcióit, egyes eszközformáit ismerhetik meg a résztvevők.

A csoportmunka-, tréning jellegű képzés a módszer elmélete mellett, gyakorlati feldolgozással is megalapozza a történetelemzéssel támogatott megismerés témáját.

A kurzus lehetőséget kínál napjaink modern történeteinek alkalmazási lehetőségeire is, de saját történeteink, képzeletünk is projektív felületet képeznek belső erőforrásaink feltárására.

Az alapvetően eszköz-központú képzés célja, hogy az „érzékszervek” élesítésével alkalmazzanak a résztvevők, tevékenykedtetésen alapuló eszközformákat. A képzés része a kreatív, zenés, vizuális ábrázoló, konstrukciós feladatok hatékonyságot növelő alkalmazása is.

Információk / jelentkezés:

Várok szeretettel minden olyan kollégát, aki:

  • gyakorló coach-ként egy új hatékony módszertani eszközt szeretne megismerni

  • trénerként szívesen alkalmaznának történeteket, meséket a gyakorlatok kontextus építéséhezA képzés időpontja:


2016. december 1. 9:00-17:00
2016. december 2. 9:00-17:00

Helye

: Serendo Tréningcentrum, Moreno terem, Budapest, (XI.kerület) Bartók Béla út 9. fsz. 4.

A képzés díja

: 105 000 Ft/fő
A képzés első nyolc jelentkezője árkedvezményben részesül, számukra a képzés díja 77 000 Ft/fő.


További információ/jelentkezés:
Erdei SándorTelefon

: 06 20 382 2716

E-mail

: erdeis@gmail.com

Blog

: www.filmescoaching.blogspot.hu
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Így jött ki a válságból nyertesen a munkaerő-kölcsönző - esettanulmány

2019-ben zakatolt a gazdaság, a munkaerőhiány jelentette az egyik legnagyobb kihívást. Idén márciustól, a koronavírus terjedésével változott a... Teljes cikk

Munkával a jövőbe fektetni - A Brain Bar rendhagyó állásbörzéjéről

A Brain Bar jövőfesztivál idén már negyedik éve egészül ki a Future Jobs kezdeményezéssel, amely a megszokott állásbörzék újfajta... Teljes cikk

Szerezzen piacképes HR-végzettséget a Kodolányi János Egyetemen!

A NEXON szakmai támogatásával 2020 őszén a HR-szakma új minőségét kínáló, szakirányú továbbképzés indul a Kodolányi János Egyetemen. A... Teljes cikk