Megjelent: 3 éve

Szervezeti kultúra elemzés

Szervezetfejlesztési diagnosztikai módszer, mely segítségével a vállalat felső vezetése reális képet kaphat a szervezetet jellemző kultúra összetevőiről és egymásra hatásairól; a szervezetben elfogadott értékekről, meglévő fantáziákról és attitűdökről; a vezetési stílus és a munkahelyi légkör összefüggéseiről.

Használata különösen indokolt nagy szervezeti változások előtt vagy után; a szervezet stratégiai céljainak megfogalmazása előtt.

A szervezeti kultúra elemzés folyamata több lépésből áll:

  • Felmérés és diagnózis: a szervezet jelenlegi kultúráját vizsgálják meg különböző módszerekkel, például kérdőívekkel, interjúkkal, megfigyeléssel, dokumentumok elemzésével, stb. A felmérés során a szervezet különböző szintjeit és részeit is bevonják, hogy minél teljesebb képet kapjanak a szervezeti kultúráról. A diagnózis során összegyűjtik, elemzik és értékelik az adatokat, és meghatározzák a szervezeti kultúra fő jellemzőit, erősségeit, gyengeségeit, problémáit és fejlesztési lehetőségeit.
  • Célkitűzés és tervezés: a szervezet vezetése és a szervezetfejlesztő közösen meghatározzák a szervezeti kultúra átalakításának célját, irányát, mértékét és ütemezését. A célkitűzés során figyelembe kell venni a szervezet külső és belső környezetét, stratégiáját, erőforrásait, elvárásait és kihívásait. A tervezés során pedig kidolgozzák a szervezeti kultúra fejlesztésének konkrét lépéseit, módszereit, eszközeit, felelőseit és eredménymérőit.
  • Megvalósítás és bevezetés: A szervezetfejlesztő és a szervezet vezetése együttműködve megvalósítják és bevezetik a szervezeti kultúra fejlesztésének tervét. A megvalósítás során fontos, hogy a szervezet tagjait is bevonják és elköteleződjenek a változás mellett, valamint folyamatosan kommunikáljanak és támogassák a változási folyamatot. A bevezetés során pedig figyelni kell arra, hogy a szervezeti kultúra fejlesztése összhangban legyen a szervezet más változási kezdeményezéseivel, valamint a szervezet struktúrájával, rendszereivel, eljárásaival és szabályaival.
  • Ellenőrzés és értékelés: ellenőrzik és értékelik a szervezeti kultúra fejlesztésének eredményeit és hatásait. Az ellenőrzés során a szervezeti kultúra fejlesztésének eredménymérőit használják és összehasonlítják a kiindulási és a végállapotot. Az értékelés során pedig megvizsgálják, hogy a szervezeti kultúra fejlesztése elérte-e a kitűzött célokat, milyen előnyökkel és hátrányokkal járt, milyen tanulságokat és javaslatokat vonhatnak le a további fejlesztéshez.
  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek