Szerző: Barna Eszter
Megjelent: 2 hónapja

Teljes papírmentesség a HR-en, költséghatékonyság HR informatikai megoldásokkal

A költséghatékonyság minden vállalatnál előtérbe került az elmúlt időszakban, és a gazdasági recesszió várhatóan 2023-ban is erre készteti a cégeket. Ugyanakkor az értékes munkaerő megtartása továbbra is fókuszban marad, a megtartásnak pedig fontos tényezője a munkavállalói élmény, amelyet gyakran informatikai megoldásokkal lehet elősegíteni. Hiszen az egyszerűség, a gyorsaság a HR ügyintézésben is elsődleges. Megkérdeztük a piac néhány szereplőjét, hogy látják a trendeket, tendenciákat.

A HR digitalizációja a szakemberek szerint nem torpant meg, esetleg a hangsúlyok helyeződtek át, a home office-t támogató, önkiszolgáló megoldások mellett, a HR adminisztrációt segítő, egyszerűsítő megoldások váltak egyre népszerűbbé, amelyek a HR-esek és a munkavállalók életét egyaránt megkönnyítik, így munkavállalói élmény szempontjából két legyet is lehet ütni egy csapásra. 

Ocskay Szilárd, a NEXON ügyvezető igazgatója szerint olyan cégek is nyitottak a felhőszolgáltatások és a digitális HR irányába, akik korábban hallani sem akartak róla. Ígyegyre nagyobb igény mutatkozott a cég munkaidő-menedzsment rendszerére, ahol dolgozók munkaidejüket, beosztásukat akár okostelefonjukon is megnézhetik, távollétigényüket elküldhetik. A vezetők az igényeket szintén ezen a felületen bírálhatják el. Valamint bérszámfejtést igénybevevő ügyfeleik mindegyike áttért az elektronikus bérjegyzékre. „Idén januárban már több mint harmincötezer munkavállalónak elektronikus aláírással publikáltuk a januári M30 és járulékigazolását az önkiszolgáló portálra” – érzékeltette az arányt Ocskay Szilárd. 

Az e-aláírással elérhető megoldások népszerűségét emelte ki Bakó Krisztina, az L-SOFT kereskedelmi igazgatója, vezérigazgató-helyettese is, mely esetben a hatékonyságnövelés az egyik kiemelkedő szempont. „Elképesztő mértékben csökkenthető például a hamarosan nagyon is aktuális év végi igazolások kiadása idején az emberi és időráfordítás mennyisége. Több száz, több ezer főnél már napokban, hetekben mérhető a kapcsolódó feladatvégzés idejének lerövidülése” – hangsúlyozta Bakó Krisztina. Másik kritikus területnek a munkaidő-kezelést tartja, amire ugyan vannak webes megoldások, a vállalatok azonban gyakran félnek felcserélni a papírt digitális felületekre, mert tartanak attól, hogy a különböző területen dolgozó kollégák esetleg nehezebben kezelik ezeket az önkiszolgáló felületeket. 

Az L-SOFT szakértője szerint azonban elérhető a teljes papírmentesség: „A teljes munkavállalói körhöz eljuttatott önkiszolgáló HR szoftverek és az e-aláírás megvalósíthatja a teljeskörű e-ügyintézést a vállalati HR folyamatokban.”

A hatékonyságot hangsúlyozta Lóránt Enikő, a Digital Natives HR szakembere is a távmunka, a kevesebb irodai jelenlét kapcsán.

Kihívások

Fontos kihívást jelent a területen az információbiztonság és az ESG riportolási szempontok, amelyekhez a cégeknek alkalmazkodniuk kell. Valamint jelen pillanatban akár az energiaellátás biztonsága is megkérdőjeleződhet, ennek érdekében például a NEXON beszerzett egy nagyteljesítményű generátort, hogy szolgáltatásaik esetleges ellátási probléma esetén is zavartalanul működni tudjanak. 

A mesterséges intelligencia térhódításáról megoszlottak a vélemények, a Digital Natives szakértője úgy véli, bár az MI jelen van a HR informatikában, azt hogy milyen mértékben fog területet hódítani még nem lehet világosan látni. Ocskay Szilárd szerint a terület fejlesztéseit két dolog generálja az egyik a munkavállalói HR-élmény biztosítása, a másik pedig maguknak a HR szakembereknek a hiánya, amit automatizációval lehet enyhíteni, valamint a meglévő kollégák terheit csökkenteni. Az ügyvezető igazgató szerint, ahol még szerepe lehet a mesterséges intelligenciának, az a beosztástervezés. „Egy nagyobb létszámú vállalatnál már komoly logisztikai feladatot jelent adott munkára a megfelelő kompetenciával rendelkező munkavállalót betervezni, miközben figyelembe kell venni a munkaidőre vonatkozó törvényi előírásokat és a távolléteket is. Ezt a feladatot az automatikus beosztástervező megoldásunk MI-logikát alkalmazva oldja meg.”

Trendek 2023-ban

A szakemberek egyöntetűen úgy vélik, hogy a recesszió hatással lesz a piacra a jövő évben. Ugyanakkor látnak lehetőségeket is a szférában. Lóránt Enikő szerint a munkavállalói élmény fókuszban marad, hiszen a csapat megtartása elsődleges cél továbbra is. Ezzel Ocskay Szilárd is egyetértett, mert mint mondta „a szakemberhiány miatt nehéz a kilépett munkavállalók pótlása. Emellett sokkal többe kerül egy új munkavállaló megtalálása és betanítása, mint a meglevők megtartása. A megtartás egyik kulcsa a munkavállalói élmény, aminek fontos része a digitalizáció, amihez hozzátartozik a bárhonnan és bármikor intézhető HR-adminisztráció is”. Bakó Krisztina, az önkiszolgáló HR szoftverek további elterjedését, valamint a papírigényes területek teljes digitalizációját várja a könnyen elérhető e-aláírás regisztráció és a kapcsolódó jogszabályi változásoknak köszönhetően. Valamint reményének adott hangot, hogy lesznek olyan vállalatok, mozgósítható tartalékokkal, „akik pont a költséghatékony és válságálló működés miatt tudják folytatni a digitalizációt, és kimutatható pozitív eredményekkel tudják túlélni a recessziót”.

Nyitókép: Headway on Unsplash

  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16CX-Ray elégedettségfelmérés online workshop A munkahelyi hatékonyság az elégedett kollégákkal kezdődik! Skálázható, szűrhető eredmények - tudd meg, munkatársaid szerint, mik a valóban égető problémák! Részletek Jegyek
  • 2023.02.23CX-Ray teljesítményértékelés online workshop Miért fontos a TÉR? Az egyértelmű egyéni és csapat célok és a folyamatos visszajelzés az elkötelezettséget és motivációt kiemelten meghatározó tényezők. Részletek Jegyek
  • 2023.03.22recruiTECH konferencia A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét. Részletek Jegyek
További cikkek
Egy felmérés szerint minden negyedik vállalatnak kárt okoz a kiberbűnözés

A megkérdezettek több mint fele tervez kiberbiztonsági fejlesztéseket jövőre. Teljes cikk

Dolgozók a kibertérben - Ezek a biztonsági fásultság legfőbb jelei

Egy vállalat alkalmazottai számos olyan hibát követhetnek el, ami miatt zsarolóvírus áldozataivá válhatnak, ám az sem előnyös, ha túl nagy teher... Teljes cikk

Kiberbiztonság: Saját alkalmazottaink jelentik az egyik legnagyobb kockázatot

A kis- és középvállalkozások (kkv) több mint kétharmadát érte adatbiztonsági incidens az elmúlt évben, 70 százalékuk azt is elismerte, hogy nem... Teljes cikk