Megjelent: 4 hónapja

Zsebpénz is jár az államtól a nyelvtanfolyamok mellé

Amellett, hogy a kormány fedezi a diákok utazását, szállását és a nyelvórákat, a tanulók zsebpénzt is kapnak - írja az InfoStart.

Már a szeptemberben induló tanévben lehet jelentkezni a kéthetes külföldi nyelvtanfolyamokra. Az InfoStart szerint a kormány diákonként 2000 euróval számol, ez az utazást, a szállást és a nyelvtanfolyamot fedezi. Emellé kaphatnak kiegészítő támogatást is. Bartos Mónika, a magyar diákok külföldi nyelvi kurzusainak szervezéséért felelős miniszteri biztos szerint adódhatnak olyan helyzetek, amikor a tanulóknak szükségük lesz készpénzre, például közlekedéskor.

Aki angolul tanul, az Egyesült Királyságba, Máltára vagy Írországba utazhat, a németesek Ausztriába vagy Németországba, a franciául tudók pedig Franciaországba. Kína is szerepel a válaszható országok között, de mivel kevesen tanulnak kínaiul, Bartos Mónika szerint ez csupán 10-20 diákot érint. Hozzátette, hogy az ingyenes külföldi nyelvtanfolyamokra januártól lehet jelentkezni, és februárban bírálják el a pályázatokat.

InfoStart
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter