Ötmilliárdos végkielégítést fizet a Vivendi?

Nehezen tud megszabadulni Jean-Marie Messier „szellemétől" a Vivendi Universal, amelyet egy amerikai bíróság a minap arra kötelezett, hogy több mint 20,55 millió euró (mintegy 5,5 milliárd forint) végkielégítést fizessen a tavaly nyáron lemondásra kényszerített francia elnök-vezérigazgatónak - számol be a Népszabadság.

    Felszámolják a szécsényi elektronikai kft.-t

    Felszámolják a 900 dolgozót foglalkoztató szécsényi központú Elektronikai és Mechanikai Termelő és Szolgáltató Kft.-t - közölte Gulyás Imre ügyvezető igazgató hétfőn. A kft. csődjét az okozta, hogy nem tudták pótolni a német Grundig cég felszámolása miatt bekövetkezett több mint 30 százalékos megrendeléskiesést - tette hozzá az igazgató. Elmondta: jogerőssé vált a cégbíróság felszámolásra vonatkozó végzése. Gulyás Imre nem tudott nyilatkozni arról, hogy mi lesz a dolgozók sorsa.

      Magyarországon gyártja a Flextronics a HP-termékét

      Medgyessy Péter hétfőn fogadta a Hewlett-Packard informatikai vállalat vezetőit, akik egy Zalaegerszegen gyártott számítógépes adattároló egységet ajándékoztak neki. A State Library nevű tárolóegység a Hewlett-Packard vezető terméke, amelyből évente közel egymilliót készítenek. Ettől az évtől az adattárolót kizárólag Magyarországon gyártják, a 200 embert foglalkoztató munkafolyamatot a HP egyik partnere, a Flextronics végzi Zalaegerszegen. Ezen kívül a HP Tatabányán számítógépeket, Szombathelyen monitort és Sárváron milliós nagyságrendben nyomtatókat gyárt. A cég fejlesztést és kutatást is végez hazánkban.