Hat legnépszerűbb e-learning trend 2016-ban

Ha közelebbről vetünk egy pillantást a jelenlegi technológiai trendekre, erős elképzeléseink lehetnek afelől, hogy mi is történik az e-learning iparral idén. Például a gamifikáció, a növekvő automatizmus vagy a reszponzív tananyagok térhódítása, hogy csak néhány felkapott témát említsünk. Miért is fontos ez? A naprakész tudás teszi relevánssá és megbízhatóvá a kurzusodat a tanulók számára - olvasható az elearning HR blogban. tovább..

Melyek voltak 2015. legvadabb állásinterjú kérdései?

Ha valaki eljut a személyes állásinterjúig, akkor ez azt jelenti, hogy egy-vagy több akadályt már sikerrel vett: a motivációs levele+CV-je átment az első szűrőn, és a jelölt a teszten (ha van), esetleg a telefonos interjún is eredményesen vizsgázott. Ugyanakkor az állásinterjún egyre nehezebb reális képet alkotni, mert a "versenyzők" egyre felkészültebbek, írja Csuport László karrier-tanácsadó, coach a Travel és sabbatical coaching blogon. tovább..

  Váltás évtizednyi munka után

  "Az elmúlt tizenpár évben ugyanott dolgoztam, fogalmam sincs hogy kell állást keresni, segíts!" Ilyen témájú leveleket is kapok, és bizony, ez egy külön problémakör. Ha valaki egy cégnél ennyi időt tölt, valószínűleg sokféle munkát végzett, sokféle tapasztalatot szerzett, de hogy manapság mi releváns a munkaerőpiacon, arról nem nagyon van infója. Nem tudja, mit tud, mert rutinosan, ösztönösen csinálja, nem is tudja, hogy más ilyeneket nem tud, írja Jobangel a HR Blogon. tovább..

   Egy tisztességtelen állásinterjú-kérdés: mikor akar gyereket?

   Nőként magam is sokszor belefutottam ebbe az állásinterjú-kérdésbe, egyre inkább abban a bizonyos korban benne járó, önérzetes nőként pedig többnyire olyan választ adtam, hogy sosem lett belőle állás. Nem tanácsolom bárkinek, hogy véget vessen a beszélgetésnek a kérdés hallatán azonnal, mert akkor nem lesz állás belőle. Nemzetközi szinten is arról cikkeznek erről a kérdésről, hogy ha lehet, ne konfrontálódj, és mindenhol a téma szakmai mederbe terelését tartják a jó megoldásnak. Van pár taktika, amivel talán még visszafordítható az interjúztató igénye az intim döntéseinkben kutakodásra. tovább..

   Ezekre az állásajánlatokra mondj nemet gondolkodás nélkül!

   Az álláskeresés során látott munkáltatói törvénysértések a diszkrimináló álláshirdetésekkel kezdődnek, és ha esetleg mégis odajutsz, hogy konkrét, szerződéses állásajánlatot kapsz, még mindig érhetnek meglepetések. Ezek azok az alkuk, amiket úgy tálalnak, hogy megoldjuk okosba’, de valójában ezekkel csak a munkavállaló, azaz Te járhatsz rosszul, ír a figyelmeztető jelekről Jobangel a HR Blogon. tovább..

    Prémium vagy jutalom: mikor csaphat a hasára a főnök?

    A munkáltató a dolgozók motiválására és jutalmazására a rendes munkabéren felül is teljesíthet kifizetéseket. E kifizetések leggyakrabban előforduló formái a prémium és a jutalom. A munkajogban egyértelmű különbségek van a két fogalom között. Mit takar e két kifejezés, és mi a különbség a kettő között? A Munkajog HR Blogban erről olvashatunk. tovább..

    Testbeszéd tippek - Erre figyelj az állásinterjú során

    Az állásinterjún nem csak az számít, hogy mit mondasz, hanem az is, ahogyan mondod. Lehet, hogy jó válaszokat adsz a kérdésekre, de ha nem megfelelő a testbeszéded – például, ha folyamatosan kerülöd a szemkontaktust az interjú során -, akkor a rólad kialakított kép nem lesz kedvező a számodra. Kövesd ezeket a tanácsokat, hogy kiegyensúlyozottságot és magabiztosságot – és ne feszültséget és arroganciát – kommunikálj a mozdulataiddal, ad tanácsot az Állásvadász a HR Blogon. tovább..

     Beleüljünk-e a főnökünk ölébe a karácsonyi partin?

     Bár nagyon eltérő vállalati kultúrák léteznek, hasznos lehet számunkra, ha betartjuk a következő viselkedési szabályokat a karácsonyi bulikon. Mert nem szabad elfelejteni, a céges karácsony nem az a hely, ahol nyugodtan lazíthatunk és bátran áthághatjuk a korlátokat - olvasható a HR Blogon. tovább..

     Halogatás és pótcselekvés ellen a legjobb a cselekvés

     Mindenkinek arra van ideje, amire szeretné, hogy legyen - ez a fő tanulsága Dr. Rúzsa Dóra motivációs tréner friss blogbejegyzésének. Tehát itt az ideje, hogy a halogatás helyett hozzáfogjunk a fontos, határidős feladatodhoz. tovább..

     Ne karácsonyra időzítsék a felmondást a HR-esek!

     JobAngel év vége felé szokott kapni kapni ilyen tartalmú elkeseredett leveleket. Miként blogjában írja, sajnos főleg multi cégek szokása, hogy pont karácsony előtt közlik a felmondást a dolgozójukkal. Az új évnek új büdzsével, új stratégiával indulnak neki, ebbe néha beletartozik az átszervezés, leépítés is. A HR-es blogoló azonban nem érti meg a lelketlen, minden empátiát nélkülöző ügyintézési módot. tovább..

     Cél a határidős álom

     Kint szikrázó napsütés, míg múlt héten az alvás volt a közös témánk, ezen a napon mindenki utazott volna. Azért jó volt tanulni is. A DIADAL folyamat második felével foglalkoztunk ma, alternatívákat gyűjtöttünk, döntöttünk és alkalmaztunk. A kreatív feladatokról ír a Coach leszek a HR Blogon. tovább..

      Eszközök a szerszámosládába

      Eddig főként kérdeztünk, ha egymáson coachinggyakorlatokat kellett végeznünk a képzésen. Ez alkalommal (ismét Vásárhelyi Jutkától) a DIADAL első betűje, azaz a diagnózis fő eszközeiből néztünk át párat. (Rengeteg van egyébként, ijesztően sok, de megnyugodtunk, hogy nem kell mindet ismerni, használni.) - olvasható a Coach Leszek HR Blogon. tovább..

      További cikkek
      Eszközök a szerszámosládába

      Eddig főként kérdeztünk, ha egymáson coachinggyakorlatokat kellett végeznünk a képzésen. Ez alkalommal (ismét Vásárhelyi Jutkától) a DIADAL első... Teljes cikk

      Pénzért veszekszem emberekkel

      A coachnak tanuló bloggerünkre a fenti mondat gyakorolta a legnagyobb hatást a legutóbbi képzési napján. A coach növendékek megtanultak ugyanis... Teljes cikk

      Ki áll nyerésre vagy vesztésre a munka-család konfliktusban?

      A munka-magánélet tematika egyre inkább a munkáról való beszélgetések középpontjába kerül, létezik-e egyensúly, és milyen következményei... Teljes cikk

      Jobhoppert nem veszek fel! Rosszul teszed.

      A jobhopperek meglehetősen káros és misztikus lényekként vannak kezelve, a kiválasztók rettegnek tőlük. Ők azok, akik ugrálnak, állásból... Teljes cikk

      A munkanélkülit vagy az állásváltót szeretik jobban a HR-esek?

      Egy állásváltáson gondolkodó ember dilemmája lehet, hogy úgy keressen munkát, hogy még a "nemszeretem helyen" dolgozik, vagy hagyja ott a céget és... Teljes cikk