Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

20 éve nem volt ilyen magas a foglakoztatás

Németországban húsz éve a legmagasabbra emelkedett a teljes munkaidőben foglalkoztatottak száma. Az atipikus foglakoztatás ellenben csökkent 2013-ban.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című lap a német országos statisztikai hivatal egy még nem publikált felmérésére hivatkozva hétfőn az online kiadásában azt írta, hogy a teljes munkaidőben foglalkoztatottak száma tavaly 24,6 millió volt, ami 373 ezerrel meghaladja az egy évvel korábbit.

Ez a legmagasabb érték az ország újraegyesítése utáni első évek óta. A fiatal és az idős munkavállalói korosztály foglalkoztatása egyaránt bővült.

A kevésbé biztonságosnak tartott, atipikus foglalkoztatási formák kismértékben visszaszorultak. Így a határozott munkaszerződések, a kölcsönzőkön keresztüli munkavállalás és a részmunkaidős foglalkoztatás is csökkent.

Valamennyi foglalkoztatási formát együttvéve a munkaviszonyban állók száma 228 ezerrel 41,8 millióra emelkedett, ami történelmi csúcs a 80 milliós országban.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter