Megjelent: 10 éve

200 milliós adócsalás - lecsapott az APEH

Számlázási láncolattal próbálta áfa fizetési kötelezettségét csökkenteni egy építőipari társaság. Az adóhatóság a láncolatban szereplő társaságok terhére összesen 200 millió forintot meghaladó adóhiányt állapított meg, és hat személlyel szemben büntető eljárást kezdeményezett - írja a Népszava.

Az APEH Közép-magyarországi Regionális Igazgatósága közel 120 millió forintos adóhiányt tárt fel egy építőipari társaságnál, amely több autópálya építésen is alvállalkozóként működött közre - közölte az adóhivatal.

A revízió megállapította: a vizsgált társaság építőipari munkák végzésére szerződött, a munkákat azonban alvállalkozókkal végeztette el. Az alvállalkozók pedig további alvállalkozókat, azok pedig újabb társaságokat vontak be a kivitelezésbe. Az adóhatóság összesen négy számlázási szinten 17 társaság "működését" térképezte fel.

A revizorok az érintett cégek között személyi összefonódásokat tártak fel, többen rokoni kapcsolatban állnak egymással, valamint a társaságok könyvelését és adóbevallásaik benyújtását ugyanazon személy végezte.

A fiktív munkavégzést támasztotta alá az is, hogy a munkálatok végzéséhez szükséges gépekkel egyetlen társaság sem rendelkezett, bejelentett alkalmazottaik nem voltak. A cégek fellelt képviselői nem tudtak tájékoztatást adni az elvégzett munkákról, a munkavégzés helyéről, a munkát végző dolgozókról, és elmulasztották az építőipari munkát kísérő alapvető dokumentumok kiállítását is - olvasható a Népszavában.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter